ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΞΑΝΘΙΩΤΕΣ

Το θέμα του κολυμβητηρίου απασχόλησε την Τρίτη το μεσημέρι τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μετά τα απανωτά προβλήματα που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα αλλά και το κλείσιμο των εγκαταστάσεων 20 ημέρες περίπου νωρίτερα από ότι συνηθίζεται, στα πλαίσια της οικονομίας, όπως τόνισε η δημοτική αρχή.
Ακόμη ενδιαφέρον προκάλεσε η γνωστοποίηση της έρευνας που διεξάγει το σώμα επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης αναφορικά με τον τρόπο μονιμοποίησης ορισμένων υπαλλήλων.

Το θέμα του κολυμβητηρίου απασχόλησε την Τρίτη το μεσημέρι τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μετά τα απανωτά προβλήματα που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα αλλά και το κλείσιμο των εγκαταστάσεων 20 ημέρες περίπου νωρίτερα από ότι συνηθίζεται, στα πλαίσια της οικονομίας, όπως τόνισε η δημοτική αρχή.


Ακόμη ενδιαφέρον προκάλεσε η γνωστοποίηση της έρευνας που διεξάγει το σώμα επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης αναφορικά με τον τρόπο μονιμοποίησης ορισμένων υπαλλήλων.


 


 


ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


 


Θέματα ρουτίνας κυριάρχησαν την Τρίτη το μεσημέρι στο δημοτικό συμβούλιο με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στο εκτός ημερήσιας ζήτημα που έθεσαν οι πολίτες για την Αλλαγή και αφορούσε στην λειτουργία του κολυμβητηρίου.


Παράλληλα στο δημοτικό συμβούλιο κατατέθηκε πρόταση του συνδυασμού πολίτες για την Αλλαγή προκειμένου ο δήμος να αναλάβει την πρωτοβουλία σύγκλισης των κοινωνικών φορέων ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα μείωσης των ενοικίων που θα ανακουφίσει τους επαγγελματίες κάτι που έγινε δεκτό.


Απαντώντας ο δήμαρχος συμφώνησε να γίνει μία τέτοια συνάντηση βάζοντας το δίλημμα αν και κατά πόσο νομιμοποιούνται. Η αιτιολογία ήταν ότι τα μισθώματα κανονίζονται με ανοιχτές διαδικασίες. Λαμβάνοντας την ευκαιρία από την συζήτηση και προκειμένου να περάσει η διαδικασία στο επόμενο θέμα που αφορούσε το κλείσιμο της λειτουργίας του κολυμβητηρίου ενωρίτερα από το κανονικό λόγω οικονομικής κρίσης λέγοντας χαρακτηριστικά. «Η κρίση αγγίζει και μας ως νομικό πρόσωπο».


Στο θέμα που έβαλε ο επικεφαλής της κίνησης των πολιτών για την Ξάνθη Νίκος Ανταμπούφης και αφορούσε την επιτροπή λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος ανέφερε ότι δεν έχει αντίρρηση να συζητηθούν οι όποιες αλλαγές αλλά ενόψει της υλοποίησης του Καλλικράτη θα επέλθουν αλλαγές ως προς την σύνθεση και λειτουργία του.


Τελικά συμφώνησε το Σώμα να περιμένουν τις όποιες αλλαγές επιφέρει στην λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου ο Καλλικράτης.


Αίσθηση έκανε η παρέμβαση του Μελισσόπουλου δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης   ο οποίος ανέφερε ότι κλήθηκε και αυτός και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι προκειμένου να καταθέσουν σχετικά με τους πλαστούς ή όχι χρόνους προϋπηρεσίας η ΕΑΠΑΞ σε εργαζόμενους προκειμένου να μονιμοποιηθούν μέσω ΑΣΕΠ.


Τον λόγο πείρε ο κ. Πούλιος αναπτύσσοντας την θέση της παράταξής του στο εκτός ημερησίας θέμα που αφορούσε το κλείσιμο του κολυμβητηρίου ενωρίτερα του κανονικού για λόγους οικονομίας τονίζοντας πώς αυτό στερεί το κολυμβητήριο και από τους αθλητές αλλά και από τους πολίτες.


Ο Δήμαρχος ανέπτυξε τους λόγους οι οποίοι λόγω της οικονομικής κρίσης αναγκάζεται ο οργανισμός άθλησης να συμπιέσει το κόστος λειτουργίας του αποδίδοντας το στην αύξηση το τιμολογίου της ΔΕΗ και του πετρελαίου. «Το Φθινόπωρο θα ανοίξει κανονικά. Πρέπει να συμπιέσουμε τα έξοδα».


Σε ότι αφορά στο αίτημα για μίσθωση κοινόχρηστου χώρου στο Κυβερνείο η δημοτική παράταξη κατά πλειοψηφία αποφάσισε στην παραχώρηση του 25% του μέρους που διεκδικεί και το Ελισσώ.


Κάτι που προηγούμενη θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου απορρίφθηκε από την Περιφέρεια για τυπικούς λόγους και όχι ουσίας όπως αναφέρθηκε από


Την Νομική Σύμβουλο της επιχείρησης η οποία ανέπτυξε τα επιχειρήματά της προκειμένου να επαναληφθεί η μίσθωση.


Τον λόγο πείρε η Δημοτική Σύμβουλος της αντιπολίτευσης Μπέτη Πατσίδου νομικός η οποία είπε: «Κατανοούμε  την συνάδελφο και σεβόμαστε τις θέσεις της σε όλα αυτά που είπε. Θα ήθελα πολύ να έχω μία άλλη γνώμη. Σήμερα ήρθε προς συζήτηση ένα θέμα το οποίο δεν θα έπρεπε να έρθει. Συνιστάται κατά την γνώμη μου Παράβαση καθήκοντος   του Δημοτικού Συμβουλίου που επαναφέρει ένα θέμα το οποίο έχει κριθεί από την επιτροπή του άρθρου 152 και δεν ορίζει να ξανασυζητηθεί. Το δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι ένα μέρος που συζητούνται νομικά προβλήματα δυστυχώς όμως λόγω της ιδιότητάς μου ως δικηγόρου δεν μπορώ καν να μπω στην συζήτηση αυτού του θέματος.


Ο δημοτικός Σύμβουλος Αλέξανδρος Κυριακίδης ζήτησε να παρθεί μία απόφαση με πολιτικά κριτήρια και με γνώμονα ότι οι επαγγελματίες περνάνε λόγω της οικονομικής κρίσης, δύσκολα.


Τέλος το θέμα μπήκε σε ψηφοφορία με τους Χρήστο Μούρκα και Σοφία Καραγιαννίδου να δηλώνουν παρόν και τον Μπεκτές να ψηφίζει λευκό.


 


ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ


 


Παρ όλα τα εκατομμύρια ευρώ που διαχειρίστηκε ως πρόεδρος της ΔΕΑΞ, παρ όλο που είναι γραμματέας της έδρας και η μεγάλη σταυροδοσία που είχε από την Κοινωνία της Ξάνθης δεν στάθηκε ικανή να τον στηρίζει το Σώμα των Δημοτικών Συμβούλων.


Σε σύνολο 27 Συμβούλων μόνο τους 8 ψήφους είχε θετικούς και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι δύο το μετάνιωσαν σφοδρά που στήριξαν τον Μανώλη Φανουράκη. Οι υπόλοιποι όπως ο Μανώλης Τσέπελης ή λείπανε ή δεν ήθελαν να τον στηρίξουν στο θέμα της παραχώρησης του κοινόχρηστου χώρου.


 


ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ;


 


Σημαντική παρατήρηση. Από τους 13 δημοτικούς Συμβούλους στήριξαν Φανουράκη οι 8 από τους οποίους οι δύο το μετάνιωσαν σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες ειδικά δημοτικός σύμβουλος ο οποίος έφερε σε δύσκολη θέση κατά καιρούς την διοίκηση του δήμου ο οποίος με βάση την ηθική του καταψήφισε πολλές προτάσεις. Αυτή τη φορά σε μια προσπάθεια να κρατήσει την παράταξη ενωμένη ψήφισε ναι αλλά το μετάνιωσε.


 


ΜΟΥΡΚΑΣ- ΠΑΤΣΙΔΟΥ ΕΘΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΘΕΜΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ


Καταλυτική η στάση του Χρήστου Μούρκα  ο οποίος δήλωσε παρών αλλά στην ουσία έλαβε υπ όψιν του την θέση περί νομιμότητας της επανάληψης της συζήτησης αφού ήδη κατά το παρελθών το θέμα είχε απορριφθεί από την Περιφέρεια θέση που στήριξε η δικηγόρος Μπέτυ Πατσίδου δημοτική   σύμβουλος  της αντιπολίτευσης


 


 


 


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ


 


Alexpavlikianos@gmail.com


 


 


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button