Δωρεάν ασύρματο INTERNET στην Ξάνθη (Κέντρο Πόλεως)

Από το Ε.Π. «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Γ΄ ΚΠΣ, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες της Νομαρχίας Ξάνθης, έγινε δεκτή η αίτηση της για συμμετοχή στο έργο «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο (Public Hotspots)».
Με το έργο έγινε εγκατάσταση ενός συστήματος ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο, μέσω ευρυζωνικών υποδομών, σε πολυσύχναστους χώρους ανά την Ελληνική Επικράτεια.

Από το Ε.Π. «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Γ΄ ΚΠΣ,  ύστερα από συντονισμένες ενέργειες της Νομαρχίας Ξάνθης, έγινε δεκτή η αίτηση της για συμμετοχή στο έργο «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο (Public Hotspots)».


Με το έργο έγινε εγκατάσταση ενός συστήματος ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο, μέσω ευρυζωνικών υποδομών, σε πολυσύχναστους χώρους ανά την Ελληνική Επικράτεια.


Με το έργο, ήδη παρέχεται δωρεάν ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό πολιτών, από τα Ασύρματα Σημεία Πρόσβασης (Wireless Hotspots) που τοποθετήθηκαν σε υπαίθριους χώρους με βασικό κριτήριο επιλογής την παρουσία πολιτών, νέων και επισκεπτών.


Ήδη  τοποθετήθηκαν τέσσερις (4) κεραίες:


O     Στο κτίριο της Νομαρχίας.


O     Στο κτίριο που στεγάζεται το Υποθηκοφυλακείο.


O     Στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς .


O      Στο κτίριο του πρώην Φρουραρχείου όπου θα δημιουργηθεί ο  


     Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης <<Μάνος Χατζιδάκις>>,


 


που  παρέχουν δωρεάν ασύρματες υπηρεσίες  διαδικτύου (WIFI Internet).


Σε φυλλάδιο που κυκλοφορεί δίδονται οδηγίες για τους όρους πρόσβασης και τον τρόπο χρήσης του.


Ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης δήλωσε: «Η ευρυζωνικότητα, η πρόσβαση στο διαδίκτυο προσδιορίζεται πλέον ως κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα των πολιτών. Από το Γ΄Κ.Π.Σ., με την ΚτΠ, παρέχουμε στους πολίτες της πόλης της Ξάνθης, ιδίως στους νέους, τη δυνατότητα της  δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο».


 


                                                            ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ  

Σχετικά Άρθρα

Back to top button