«Αλλαγή σκυτάλης στο ΕΚΞ , αλλά τα προβλήματα ίδια….»

Τελικά η ΠΑΣΚΕ κατάφερε να ανακάμψει στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Ξάνθης…..
Μετά από τρία χρόνια ανάπαυλας-αν και ήταν δυναμική η παρουσία της στο διαπαραταξιακό προεδρείο της προήγουμενης διοίκησης –αναλαμβάνει και πάλι τα ηνία του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων του νομού…..

Τελικά η ΠΑΣΚΕ κατάφερε να ανακάμψει στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Ξάνθης…..


Μετά από τρία χρόνια ανάπαυλας-αν και ήταν δυναμική η παρουσία της στο διαπαραταξιακό προεδρείο της προήγουμενης διοίκησης –αναλαμβάνει και πάλι τα ηνία του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων του νομού…..


Και μάλιστα σε μια περίοδο όπου τα προβλήματα των εργαζομένων και των ανέργων δεν αποτελούν μόνο βουνό αλλά ολόκληρη την οροσειρά των Ιμαλαϊων……


Ίσαμε το Έβερεστ οι δυσκολίες, τα εμπόδια, τα προβλήματα, η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια των εργαζομένων……


Τα συσσωρευμένα και ποικίλα προβλήματα των εργαζομένων-γιατί δεν είναι μόνο το θέμα της ανεργίας, το ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό, το ύψος των μισθών, αλλά και οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και όχι μόνο-καλείται η πλειοψηφούσα πλέον παράταξη του ΕΚΞ, η ΠΑΣΚΕ να τα διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έτσι ώστε να πετύχει τη μείωσή τους…..αν και όνειρο θερινής νυχτός για τους περισσότερους….


 


Με οκτώ έδρες εξασφαλισμένες, έναντι πέντε της ΔΑΚΕ, κάνει αυτή τώρα παιχνίδι και καλείται να μοιράσει την τράπουλα…..


Τώρα πού κολλά η τράπουλα με το συνδικαλισμό, είναι στοιχείο καλολογικό……


Η αλήθεια είναι πως οι οκτώ συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ που εκλέχθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης θα πρέπει να καθίσουν και να συζητήσουν την πολιτική που θα ακολουθήσουν προς όφελος πάντα των εργαζομένων και όχι των συνδικαλιστών, αλλά του Συνδικαλιστικού Κινήματος…..


Στο «παιχνίδι» θα πρέπει να βάλουν και τους πέντε εκπροσώπους της ΔΑΚΕ που εκλέχθηκαν στο Δ.Σ. και όλοι μαζί να βρουν  ένα κοινό ρυθμό που θα τους συντονίζει στον αγώνα που έχουν να δώσουν απέναντι σε όλους εκείνους κυβέρνηση και λοιπούς που απειλούν εργασιακά δικαιώματα και κεκτημένα……


Που έχουν βάλει εμμέσως πλην σαφώς στόχο την ποιότητα ζωής των μικρών και μεσαίων στρωμάτων των εργαζομένων και συνταξιούχων….


 


Το σίγουρο πάντως είναι πως η επομένη των εκλογών στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, βρίσκει άπαντες ενωμένους…..


Άλλωστε δεν έχουν την πολυτέλεια και το χρόνο για μικροψυχίες και μικροπολιτικές…..


Οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού……εκπέμποντας ΣΟΣ…….το ίδιο και η ανεργία που κοντεύει να ξεπεράσει το 25%  στο νομό….


Επιζητούν τα νέα πρόσωπα που εξελέγησαν στη νέα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και τα οποία τα περισσότερα έχουν απλά ανανεώσει τη θητεία τους, αφού ήταν και στην προηγούμενη διοίκηση, να ενώσουν τα χέρια τους, τις δυνάμεις τους, να σηκώσουν τα μανίκια και να ριχτούν στον αγώνα……


Και ένα αγκάθι να καταφέρουν να βγάλουν από τα μάτια των εργαζομένων θα είναι επιτυχία…..


Άλλωστε ο συνδικαλισμός και τα προβλήματα των εργαζομένων δεν πρέπει να έχουν χρώματα…..


Και με Ν.Δ, και με ΠΑΣΟΚ-αναφέρομαι σε αυτά, καθώς είναι κόμματα εξουσίας-οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώνουν το μάρμαρο κάθε φορά…..


Στις ημέρες που ακολουθεί η παράταξη των εργαζομένων της ΠΑΣΚΕ με τους οκτώ εκπροσώπους της στο Δ.Σ. θα έχει πολλά να σκεφτεί και να αποφασίσει, προκειμένου να καθορίσει τα επόμενα βήματά της …..


Και αφού μελετήσει τις επόμενες κινήσεις της και καταλήξει στις οριστικές της αποφάσεις θα συγκαλέσει τη συνεδρίαση του 13μελούς Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, προκειμένου να προχωρήσει και στην κατανομή των θέσεων του προεδρείου, της ένας διοίκησης του φορέα των εργαζομένων……


Ο Άγγελος Μπεμπεκίδης, ο οποίος έλαβε και τις περισσότερες ψήφους θα ορίσει και την ημέρα της πρόσκλησης για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. …..


Θα πρέπει μέσα σε οκτώ μέρες από την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων να συγκαλέσει και τη σύσκεψη…..


Πάντως σε όλους όσους εκλέχθηκαν αξίζουν συγχαρητήρια, καθώς αναλαμβάνουν καθήκοντα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για το Συνδικαλιστικό Κίνημα και τους Εργαζομένους…..


Κάτι ήξερε και ο Όλι Ρεν, ο νέος Κοινοτικός Επίτροπος επί των οικονομικών μας που ευχήθηκε σε όλους τους Έλληνες καλό κουράγιο……


 


Σε ότι αφορά τώρα το Εργατικό Κέντρο της Ξάνθης, δε φαίνεται να αλλάζουν και πολλά αφού το σκηνικό παραμένει περίπου το ίδιο, καθώς όπως φαίνεται μόνο αλλαγή θέσεων θα υπάρξει, από τη στιγμή που τα πρόσωπα, σχεδόν στο σύνολό του παραμένουν τα ίδια, όπως φυσικά και τα δυσεπίλυτα προβλήματα…..


Ένα από τα άμεσα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αν η πλειοψηφούσα παράταξη των εργαζομένων της Ξάνθης που επανήλθε στην ηγεσία του ΕΚΞ θα προτείνει διαπαραταξιακό προεδρείο, διασφαλίζοντας έτσι και στην πράξη την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος του νομού, αλλά και των εργαζομένων……


Όπως επίσης και ποια θα είναι η στάση που θα κρατήσει η ΔΑΚΕ…..


Αν θα έχει ρόλο ενεργό και αποφασιστικό, ή μόνο κριτικό……


Σύντομα οι απαντήσεις θα δοθούν τόσο από τον Άγγελο Μπεμπεκίδη, όσο και από το Σπύρο Παπαπχρήστου…..άλλωστε οι δύο άντρες συνεργάστηκαν αρμονικά στην προηγούμενη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, ο πρώτος από τη θέση του Γραμματέα και ο τελευταίος από τη θέση του προέδρου……


Λέτε τώρα στην νέα τριετία της νέας ηγεσίας οι ρόλοι να αντιστραφούν….;


Πάντως ο Άγγελος Μπεμπεκίδης είναι το φαβορί για τη θέση του νέου προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης…..μην ξεχνάμε ότι πήρε και τις περισσότερες ψήφους, 75….  


Όσο για τον απερχόμενο πρόεδρο, τον Σπύρο Παπαχρήστου και αυτός ήρθες πρώτος από την παράταξή του με 59 ψήφους…..

Σχετικά Άρθρα

Back to top button