” Δεν θα κάνω πολιτική με δανεικά λεφτά”

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Ξάνθης κατά πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο Ο δήμαρχος Ξάνθης αναφέρει ότι είναι ένας ισοσκελισμένος και νοικοκυρεμένος προϋπολογισμός ενώ η μείζονα αντιπολίτευση μιλάει για έναν συντηρητικό προϋπολογισμό χωρίς να δίνει την εικόνα της ανάπτυξης στον δήμο Ξάνθης και τέλος η δημοτική κίνηση “Πολίτες για την Ξάνθη” αναφέρει ότι τελικά λείπει το όραμα από την δημοτική αρχή

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Ξάνθης κατά πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο



Ο δήμαρχος Ξάνθης αναφέρει ότι είναι ένας ισοσκελισμένος και νοικοκυρεμένος προϋπολογισμός ενώ η μείζονα αντιπολίτευση μιλάει για έναν συντηρητικό προϋπολογισμό χωρίς να δίνει την εικόνα της ανάπτυξης στον δήμο Ξάνθης και τέλος η δημοτική κίνηση “Πολίτες για την Ξάνθη” αναφέρει ότι τελικά λείπει το όραμα από την δημοτική αρχή


Με την καταψήφιση από την αντιπολίτευση του δήμου Ξάνθης η πλειοψηφία ενέκρινε τον προϋπολογισμό τον οποίο και θεωρεί νοικοκυρεμένο χωρίς δανεικά και με γνώμονα σε αυτήν την δύσκολη οικονομική συγκυρία να μην επιβαρυνθούν οι δημότες Ξάνθης.


Αντίθετη γνώμη εκφράζει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Πούλιος του οποίου η παράταξη καταψήφισε τον προϋπολογισμό γιατί δεν δείχνει σημάδια ανάπτυξης.


Στο ίδιο μήκος κύματος η δημοτική κίνηση πολίτες για την Ξάνθη κρίνουν ότι είναι ένας προϋπολογισμός χωρίς όραμα και επιθυμία να ξεφύγει ο δήμος από τα τετριμμένα.


Κάτι που σύμφωνα με τον δήμαρχο Ξάνθης δεν ευσταθεί με δεδομένου ότι ολόκληρο το τεχνικό πρόγραμμα συμπεριλήφθηκε στον προϋπολογισμό. Παρ όλα αυτά ο προϋπολογισμός δίνει μεγάλη βαρύτητα στην κοινωνική προστασία αφού πλέον η ΔΕΑΞ μεταβάλεται σε μία δημοτική επιχείρηση κοινωνικής μέριμνας.


Ενισχύεται ο πολιτισμός, τα δημοτικά έργα αφού έχουν προϋπολογιστεί και έχουν εξασφαλισθεί πόροι της τάξης των δέκα εκατομμυρίων ευρώ για την υλοποίησή τους.


Παρ όλα αυτά σε σχόλιο σχετικά με την προεκλογική περίοδο που διανύουμε και με το σκεπτικό ότι ίσως ο προϋπολογισμός δεν θα έπρεπε να είναι τόσο “σφιχτός”, απάντησε: “Το Τσοβόλα δώστα όλα πέρασε. Δεν θα φορτώσω τον δήμο, μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία με δανεικά, επειδή είναι προεκλογική περίοδος. Πρέπει επιτέλους κάποιοι που με κατηγορούν να διαλέξουν νοικοκυρεμένο δήμο και συντηρητικό ή αναπτυξιακό με δανεικά λεφτά. Εγώ με δανεικά λεφτά δεν κάνω πολιτική” είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ


Αlexpavlikianos@gmail.com


Σχετικά Άρθρα

Back to top button