Το τρίτο μάτι

Με αυτόφωρο διαδικασία οδηγήθηκε από αστυνομικούς την Παρασκευή στον Εισαγγελέα Ξάνθης αφού συνελήφθη το πρωϊ στο σπίτι του ο εκδότης της εφημερίδας “Μαχητής” Πάνος Παπαδόπουλος, κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση δια του τύπου μετά από “απανωτές” μηνύσεις του υποψηφίου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς εθνικές εκλογές στο Νομό Ξάνθης Αχμέτ Μπουδούρ.

*Με αυτόφωρο διαδικασία οδηγήθηκε από αστυνομικούς την Παρασκευή στον Εισαγγελέα Ξάνθης αφού συνελήφθη το πρωϊ στο σπίτι του ο εκδότης της εφημερίδας “Μαχητής” Πάνος Παπαδόπουλος, κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση δια του τύπου μετά από “απανωτές” μηνύσεις του υποψηφίου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς εθνικές εκλογές στο Νομό Ξάνθης Αχμέτ Μπουδούρ.


Ο εκδότης του “Μ” μετά την επ’ αυτοφόρω σύλληψή του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος ορίζοντας τακτική δικάσιμο


Στην συνέχεια μετέβη στον ραδιοσταθμό Life 92.1 fm όπου κάνει “Ανοιχτή Γραμμή” από το 1988 και κατήγγειλε ως “ηθικούς αυτουργούς” της επ’ αυτοφόρω σύλληψής του, τους “Βατοπεδινούς” Εφραίμ-Αρσένιο, τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Στέλιο Μωραϊτη, τον πρώην Υπουργό κ.Κοντό και υψηλά ιστάμενα κομματικά στελέχη από τα κεντρικά, διότι κάτι τέτοιο μέσα στη προεκλογική περίοδο, είναι πρωτοφανές για τα χρονικά δεδομένα της περιοχή και την ΚΑΤΑΛΥΣΗ της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ.


Παράλληλα μάλιστα διατράνωσε την αποφασιστικότητά του να “μη σκύψει το κεφάλι” και μίλησε στην εκπομπή του για “ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ” λέγοντας “γνώριζαν ποιους έβαζαν υποψήφιους στο “καθαρό ψηφοδέλτιο”της Ν.Δ. στη Ξάνθη, αλλά τους…έβαλαν!!!”.


 


*”Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ρητά την πολιτική του απόφαση -και μάλιστα μέσα στις προτεραιότητες- για ανεξάρτητα Μέσα Ενημέρωσης και καθαρούς κανόνες στη λειτουργία τους. Το ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευτεί για την άμεση αδειοδότηση των ΜΜΕ με αντικειμενικά κριτήρια, για αναβάθμιση του ρόλου του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, για κανόνες διαφάνειας στη λειτουργία όλων ανεξαιρέτως, όρους που θα εγγυώνται οικονομική βιωσιμότητα, καθώς και απόλυτη διαφάνεια και κανόνες στην κρατική διαφήμιση. Με λίγα λόγια, το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται για ένα νέο συνολικό θεσμικό πλαίσιο που θα προωθεί την ουσιαστική ελευθερία του Τύπου, αλλά και θα απαντά στα νέα θέματα που έχουν τεθεί από το σύγχρονο περιβάλλον της ψηφιακής τεχνολογίας και του διαδικτύου”.


 


Πολίτες Θράκης


εναντίον Τούρκικου Προξενείου


Ξεσηκώθηκαν πολίτες της Θράκης και ζητούν την απομάκρυνση του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής!! Η ιστοσελίδα πρωτοβγήκε στη δημοσιότητα τη βραδιά του αγώνα Πανθρακικού – Παναθηναϊκού και πήρε πανελλαδική δημοσιότητα όταν αναρτήθηκε πανό στην είσοδο της πόλης και πάνω από το στάδιο την ώρα του αγώνα. Η ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας πολιτών: www.proxeneio-stop.org


 


 


*Στην ανάγκη άμεσης εξέτασης της διαβρωτικής δράσης του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής αναφέρθηκε σε ομιλία του σε στελέχη της Δημοκρατικής Αναγέννησης σε περιοδεία του στην Θράκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής.


“Οι πάντες γνωρίζουν“ είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθεμελής – την πραγματική αιτία πλήθους προβλημάτων στην περιοχή, που προκαλούνται από τη δράση του τουρκικού Προξενείου. Πρέπει αμέσως να αναδειχθεί το ζήτημα ασφάλειας για την ελληνική πολιτεία και την τοπική κοινωνία, το ζήτημα εκδημοκρατισμού και ένταξης της μειονοτικής κοινωνίας, το ζήτημα του εξορθολογισμού και της εξομάλυνσης της πολιτικής και οικονομικής ζωής της Θράκης.


Σε μια πόλη που δεν έχει Τούρκους υπηκόους – και μάλιστα μετά την κατάργηση της βίζας για την Τουρκία – δεν δικαιολογείται τέτοια πολυπρόσωπη και πολυέξοδη υπηρεσία στην Κομοτηνή. Αρα, ο μοναδικός στόχος που εμείς αντιλαμβανόμαστε για την ύπαρξη του πολυδαίδαλου αυτού μηχανισμού του τουρκικού Προξενείου είναι αυτός για τον οποίο συνεχώς γινόμαστε αποδέκτες διαμαρτυριών από την τοπική κοινωνία: Η συντήρηση ενός παρακρατικού μηχανισμού που οδηγεί τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας σε γκετοποίηση, η δημιουργία και χειραγώγηση κάποιων μειονοτικών ηγεσιών για τον έλεγχο της μειονοτικής κοινωνίας και η μεθόδευση ενεργειών που επιχειρούν να εκτουρκίσουν Πομάκους και Ρομά για να δημιουργήσουν μέσα από αυτήν την ιδιότυπη εθνοκάθαρση “τουρκική μειονότητα”.


Ο κ. Παπαθεμελής, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, αναφέρθηκε ακόμη στην τεράστια ψαλίδα των δεικτών κοινωνικής συνοχής μεταξύ της Θράκης και άλλων περιοχών της χώρας. Παράλληλα υπενθύμισε την δική του πολιτική ως υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, όταν ο προσανατολισμός των κρατικών οικονομικών ενισχύσεων, είχε σαφείς προτεραιότητες προς τις ακριτικές περιοχές και ιδιαίτερα την Θράκη.


 



*Η υποψήφια βουλευτής Ξάνθης παραβρέθηκε στον αγιασμό του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης στην Χρύσα στις 11:00 το πρωί και στην συνέχεια δέχθηκε συμπολίτες μας στο πολιτικό της γραφείο στην οδό Μιχαήλ Βόγδου 18.


Τα εγκαίνια του πολιτικού γραφείου της κας Γεωργίας Ανδρέου Μιχαηλίδη θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009 στις 7 μ.μ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button