Ο Σαλτούρος απέσπασε το πιο δυνατό χειροκρότημα

Μπορεί στην επίσημη έναρξη του προεκλογικού αγώνα του υποψήφιου βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, Π. Σγουρίδη, το βράδυ της Τρίτης να έδωσαν το παρόν πολλά στελέχη του κόμματος, αλλά και κόσμος, που υποστηρίζει πότε το ένα μεγάλο κόμμα και πότε το άλλο, το πρόσωπο όμως που απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα δεν ήταν άλλο από τον Παναγιώτη Σαλτούρο.

Μπορεί στην επίσημη έναρξη του προεκλογικού αγώνα του υποψήφιου βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, Π. Σγουρίδη, το βράδυ της Τρίτης να έδωσαν το παρόν πολλά στελέχη του κόμματος, αλλά και κόσμος, που υποστηρίζει πότε το ένα μεγάλο κόμμα και πότε το άλλο, το πρόσωπο όμως που απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα δεν ήταν άλλο από τον Παναγιώτη Σαλτούρο.


Μπορεί να έχει χαθεί κατά κάποιο τρόπο από το πολιτικό προσκήνιο ο πρώην νομάρχης Ξάνθης και νυν επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Αβδήρων, ωστόσο φαίνεται πως δεν έχασε την απήχηση που έχει στον κόσμο.


Παραμένει αγαπητός στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.


Στο μεταξύ στην εκδήλωση του κ. Σγουρίδη έδωσαν επίσης το παρόν ο Συντονιστής της Ν.Ε. Αχιλλέας Τσαρτσάρας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ξάνθης, Φώτης Καραλίδης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ξάνθης, Χρίστος Πούλιος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και Βιστωνίδας Βασίλης Τσολακίδης , οι οποίοι αναμένεται να είναι εκ νέου υποψήφιοι με το ΠΑΣΟΚ στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές του 2010.


Απών από την επίσημη πρώτη του Παναγιώτη Σγουρίδη ήταν ο Δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατηευαγγέλου, ο οποίος υποστηρίζει πλέον την υποψηφιότητα του Σωκράτη Ξυνίδη.


ΓΔ


 


Το ψηφοδέλτιο


 των Οικολόγων Πράσινων στην Ξάνθη


3 υποψήφιους, όπως και το 2007, περιλαμβάνει το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων στο Νομό Ξάνθης, το οποίο ανακοινώθηκε λίγο πριν την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας.


 Κοινό πρόσωπο στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις ο Γιώργος Μασκαλίδης, ο οποίος συμμετείχε το 2007 και θα είναι εκ νέου υποψήφιος στο Νομό Ξάνθης.


Όπως έγινε γνωστό από το κόμματων Οικολόγων Πράσινων το ψηφοδέλτιο απαρτίζουν οι εξής:


Μασκαλιδης Γεώργιος


Παναγιωτοπούλου Μαρία


Σοφής Δημοσθένης


 


Αισιόδοξα τα μηνύματα


για τον Παναγιώτη Σγουρίδη


Ο νέος μπορεί να είναι ωραίος, αλλά και ο παλιός είναι αλλιώς.


Αυτό φαίνεται πως ισχύει για την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Σγουρίδη, αν τη συγκρίνει κανείς με τα νέα πρόσωπα του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης.


Μετά μάλιστα και την επίσημη έναρξη του προεκλογικού του αγώνα και τα μηνύματα που έλαβε από τον κόσμο, φαίνεται πως τίποτε δεν τον σταματά!


ΓΔ


 


 


Ικανοποιημένος


 από την επίσημη έναρξη του προεκλογικού του αγώνα


“Ήταν μια μεγαλειώδης συγκέντρωση που είχε παλμό. Όπου οι Ξανθιώτες πια σχεδόν διαδήλωσαν ότι φτάνει πια η Ν.Δ. Διαδήλωσαν ότι ζητούν μια αλλαγή πορείας στο τόπο, διότι η διακυβέρνηση της Ν.Δ. κατά βάσει τον οδήγησε σε μαρασμό, υποβάθμισε τη χώρα στη Β΄ κατηγορία από την Α΄ εθνική που ήταν. Εμείς θα προχωρήσουμε για να ανατάξουμε την πορεία αυτή, να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στα χείλη των Ξανθιωτών”, ήταν η δήλωση που έκανε στα ΜΜΕ ο υποψήφιος Βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Σγουρίδης.


Όσο για το αν κούρασε ή όχι τον κόσμο με τα τόσα χρόνια ενεργής παρουσίας του στην πολιτική σκηνή, υπογράμμισε χαρακτηριστικά “εμείς έχουμε ένα δεσμό, έχουμε μια χημεία μεταξύ  μας όλοι οι Ξανθιώτες. Και αυτή η χημεία λειτουργεί πάντα θετικά για αυτόν που μπορεί. Ο κόσμος με στηρίζει γιατί ξέρει ότι είμαι μια ανοιχτή καρδιά, ένας άνθρωπος που δεν κάνει διακρίσεις, ένας άνθρωπος που προσπαθεί, ένας άνθρωπος που μπορεί να τον βοηθήσει στο μικρό του πρόβλημα, αλλά και στο μεγάλο. Το γραφείο μου ήταν και θα είναι ανοιχτό σε όλους τους Ξανθιώτες, χριστιανούς και μουσουλμάνους”.




Στο ζενίθ το ΠΑΣΟΚ, στο ναδίρ η Ν.Δ. ;


Αν κρίνει κανείς τα όσα εξελίσσονται στις δυο κομματικές οργανώσεις της Ξάνθης από την περίοδο ακόμη των Ευρωεκλογών και των εκλογικών αποτελεσμάτων, αλλά και τα όσα μετέπειτα ακολούθησαν με πιο πρόσφατο την αδυναμία να συγκροτηθεί το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., το όποιο πέρασε από χίλια κύματα, για είναι έτοιμο στο και πέντε, καταλήγει εύκολα στο συμπέρασμα, ότι όντως το ένα κόμμα δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται στο ζενίθ της δημοφιλίας του, εν το άλλο, αυτό της Ν.Δ. στο ναδίρ της αποδοχής του από τον κόσμο, καταγράφοντας αρνητικό ρεκόρ των ποσοστών του.


Αν πάλι κανείς συγκρίνει τα δυο ψηφοδέλτια, διαπιστώνει πως οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. θα είναι πιο εύκολο να αποφασίσουν ποιον υποψήφιο θα σταυρώσουν στην κάλπη.


Σε αντίθεση με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, εκεί όπου τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, οι υποψηφιότητες χαρακτηρίζονται ισοδύναμες, και δεν είναι λίγοι οι ψηφοφόροι και ιδιαίτερα τα κομματικά στελέχη, που προσανατολίζονται να ψηφίσουν κόμμα και όχι πρόσωπο.                           ΓΔ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button