Κλειστή σύσκεψη της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης

Σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποίησε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης η Τοπικής Οργάνωση Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ. Στη συνάντηση των μελών της κομματικής οργάνωσης της πόλης δεν έδωσαν το παρόν οι υποψήφιοι βουλευτές καθώς κρίθηκε πως δεν ήταν απαραίτητη η παρουσία τους, αλλά και γιατί το προσωπικό τους πρόγραμμα των περιοδειών και των επαφών τους ήταν έντονο.

Σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποίησε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης  η Τοπικής Οργάνωση Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ. Στη συνάντηση των μελών της κομματικής οργάνωσης της πόλης δεν έδωσαν το παρόν οι υποψήφιοι βουλευτές καθώς κρίθηκε πως δεν ήταν απαραίτητη η παρουσία τους, αλλά και γιατί το προσωπικό τους  πρόγραμμα των περιοδειών και των επαφών τους ήταν έντονο. Όσο για το λόγο της συνάντησης ήταν όπως επεσήμανε και ο Γραμματέας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, Κώστας Βαβάτσικος, είχαν να κάνουν με πρωτοβουλίες σε οργανωτικό καθαρά επίπεδο.


«Η σύσκεψη αφορά πάνω σε οργανωτικά θέματα τα οποία θα βελτιώσουν την εικόνα της παράταξης σε αυτήν την προεκλογική περίοδο και θα διασφαλίσουμε την εκλογική μας ετοιμότητα σε όλο αυτό το διάστημα και γενικά την κρίσιμη ημέρα της 4ης Οκτωβρίου», ήταν η δήλωση που μας έκανε.


Αν και η σύσκεψη ήταν κλειστή για τα ΜΜΕ, αυτό δε σήμανε πως και η σύσκεψη είχε κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα μέλη ούτε ελήφθησαν κρίσιμες αποφάσεις.


Άλλωστε το κλίμα ήταν το καλύτερο δυνατό που θα μπορούσε να υπάρχει δεδομένου των αισιόδοξων μηνυμάτων νίκης για το κόμμα του ΠΑΣΟΚ που εισπράττουν τα κομματικά όργανα τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.


Στο μεταξύ στο περιθώριο της σύσκεψης, ο γραμματέας της Τοπικής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Βαβάτσικος δέχτηκε να σχολιάσει τόσο για το πώς ο ίδιος βλέπει την πορεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την πορεία των δυο κομμάτων σε αυτές τις εθνικές εκλογές, όσο και για τη στάση των νέων, καθώς και ο ίδιος ανήκει στη νέα γενιά και παρά το νεαρό της ηλικίας του κατέχει το αξίωμα του Γραμματέα της οργάνωσης της πόλης της Ξάνθης.


-Για το όλο κλίμα σε τοπικό επίπεδο και το μήνυμα αυτών των εκλογών.


  «Είναι το κλίμα που καταγράφεται σε όλη την Ελλάδα. Λίγες μέρες πριν ολοκληρωθεί η εκλογική μάχη, μια δύσκολη εκλογική αναμέτρηση όχι μόνο για το κόμμα μας, αλλά και όλη τη χώρα, αποτυπώνεται ένα ξεκάθαρο δίλημμα, από τη μια, μια κυβέρνηση που εφευρίσκει συνέχεια προφάσεις για να αποφύγει τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και από την άλλη μια πρόταση του ΠΑΣΟΚ που προσφέρει αποφάσεις και λύσεις για να δώσει μια νέα ανάταση στη χώρα. Η εικόνα αυτή αποτυπώνεται και στους δυο αρχηγούς και ξεκαθαρίζω δε θα αναμετρηθούν μόνο πρόσωπα και κόμματα , αλλά δε τελείως διαφορετικές αντιλήψεις σε αυτές τις εκλογές».


-«πράσινος» προεκλογικός αγώνας του ΠΑΣΟΚ χωρίς αφίσες


«Φαίνεται ότι έχουμε γίνει πράσινοι όχι μόνο στο χρώμα, αλλά και στις αντιλήψεις μας. Και μάλιστα θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη του σε αθηναϊκό κανάλι είχε αναφερθεί στην πρωτοβουλία που πήρε η Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης στο παρελθόν, στις Ευρωεκλογές, να ενημερώσει τους πολίτες και να ζητήσει συγγνώμη για τα τυχόν προβλήματα που θα δημιουργούσε στους πολίτες η συγκέντρωση, στην οποία μίλησε ο Γ. Παπανδρέου. Μάλιστα είχαμε έρθει σε επαφή με φορείς του Δήμου Ξάνθης, για τα σημεία που θα γινόταν οι αφισοκολλήσεις, ενώ στη συνέχεια μαζέψαμε τις αφίσες, καθαρίζοντας το χώρο και  τις δώσαμε για ανακύκλωση. Αυτή η αντίληψη πέρασε σε συνολικό επίπεδο σε αυτή την προεκλογική περίοδο και εφαρμόζεται πια σε όλες τις πόλεις και εκτιμώ και ευελπιστώ από εδώ και στο εξής θα είναι θεσμός για τη λειτουργία του κόμματός μας».


-Για τις «κακές» μέρες του ΠΑΣΟΚ.


«Οι δημοκρατικές ρίζες στο ΠΑΣΟΚ είναι πολύ βαθιές. Αυτό το οποίο μετρούσε πάντοτε ήταν να προσπαθήσουμε να βρούμε τον καλύτερο δυνατόν τρόπο να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα της χώρας και όχι να ικανοποιούμε τις προσωπικές μας φιλοδοξίες. Αυτό αποδείξαμε και στις εσωκομματικές εκλογές μετά το 2007. Δεν ξέρω τι  θα συμβεί στη Ν.Δ. μετά τις εκλογές. Για μας αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η επόμενη μέρα. Να μπορέσουμε να δώσουμε δύναμη, κουράγιο ελπίδα και να απαντήσουμε με ξεκάθαρες προτάσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νέα γενιά, οι μισθωτοί, οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, οι συνταξιούχοι. Και εκεί έχουμε στρέψει όλες τις προσπάθειες και όλες μας τις σκέψεις».


-Νέοι και πολιτικοί, καθώς και ο ίδιος ανήκει στη νέα γενιά


«Τους νέους του έχει ανάγκη η πολιτική. Έχει ανάγκη από ανθρώπους που έχουν τόλμη, αισιοδοξία, φαντασία, διάθεση για κριτική και θέλουν να πάρουν την τύχη στα χέρια τους. Και θεωρούμε πια ότι στο ΠΑΣΟΚ έχουμε αναπτύξει και τις οργανωτικές δομές που δίνουν φωνή, πάτημα και βήμα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους να εκφραστούν. Τους έχει ανάγκη όχι μόνο το κόμμα, του έχει ανάγκη καταρχήν η ίδια η χώρα. Και δε θα αφήσουμε σε κανέναν  να περιορίσει στο ελάχιστο τους προβληματισμούς και τα όνειρα των νέων ανθρώπων».


 


                                                                                          Δέσποινα Γκούμα


   

Σχετικά Άρθρα

Back to top button