«Η υπό κλοιό προεκλογικό 74η ΔΕΘ…..»

Από χθες Παρασκευή τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα στη συμπρωτεύουσα, η οποία τελεί υπό ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων, αλλά και υπό τον κλοιό των εκατοντάδων διαδηλωτών ….
Πάνω από 2.500 χιλιάδες αστυνομικοί φρουρούν από χθες το κέντρο της Θεσσαλονίκης , αλλά και τους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης ενόψει των εγκαινίων της αλλά και της ομιλίας του πρωθυπουργού στους παραγωγικούς φορείς της χώρας, αλλά και των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί……

Από χθες Παρασκευή τα φώτα της δημοσιότητας  είναι στραμμένα στη συμπρωτεύουσα, η οποία τελεί υπό ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων, αλλά και υπό τον κλοιό των εκατοντάδων διαδηλωτών ….


Πάνω από 2.500 χιλιάδες αστυνομικοί φρουρούν από χθες το κέντρο της Θεσσαλονίκης , αλλά και τους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης  ενόψει των εγκαινίων της αλλά και της ομιλίας του πρωθυπουργού στους παραγωγικούς φορείς της χώρας, αλλά και των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί……


Το χορό αυτών των εκδηλώσεων άνοιξαν φυσικά οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των εργαζομένων …..


Οι πρώτοι που έκαναν τις κινητοποιήσεις τους  ήταν αυτοί που φέρουν την ευθύνη της διασφάλισης της τάξης, δηλαδή οι αστυνομικοί……


Ένστολοι λοιπόν αστυνομικοί, μαζί με τους  πυροσβέστες και  τους λιμενικούς πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα πορεία  στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων…..


 


Σήμερα σειρά έχουν οι υπόλοιπες επαγγελματικές τάξεις των εργαζομένων…..


ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και λοιπές συνδικαλιστικές οργανώσεις  αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρόν  με τα συλλαλητήρια τους το βράδυ έξω από την πύλη της ΔΕΘ…..


Τι και αν πλέον έχουμε εισέλθει σε προεκλογική περίοδο και τα πάντα πλέον είναι ρευστά…….


Άλλωστε και πριν από δυο χρόνια πάλι μια από τα ίδια είχαμε…..


Όλα κινούνταν σε προεκλογικούς ρυθμούς,  επαφές, ομιλίες, υποσχέσεις και δεσμεύσεις…..


Δυο χρόνια μετά και φαινομενικά το κλίμα ίσως να φαίνεται ίδιο, μόνο που τα δύο κόμματα εξουσίας έχουν αλλάξει ρόλους……


Πλέον ο Καραμανλής έγινε συμπρωταγωνιστής, παρότι και πάλι ως πρωθυπουργός θα καταφθάσει σήμερα στη Θεσσαλονίκη,  και ο Παπανδρέου ο πρωταγωνιστής…..


Ο Κώστας βρίσκεται πλέον σε θέση άμυνας και ο Γιώργος επίθεσης…..


Προεκλογική και η 74η ΔΕΘ, όπως ήταν και η 72η , με το σεμνά και ταπεινά και τις άνευ αντικρίσματος τελικά τότε προεκλογικές δεσμεύσεις και εξαγγελίες του πρωθυπουργού…..


Για τους εργαζόμενους λοιπόν της χωράς, που δεν τους ενδιαφέρουν τα πρόσωπα, αλλά οι πολιτικές και επειδή πολύ καλά γνωρίζουν πως και πάλι ένας από τους δύο θα βρίσκεται στο τιμόνι, αποφάσισαν να τα πουν και στους δυο, να στείλουν το μήνυμα και προς τις δυο κατευθύνσεις…..


Άλλωστε όπως λέει και μια κρητική μαντινάδα που άκουσα από τον Αντώνη Καλαντζόπουλο και την Ορχήστρα του Δρόμου, στις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης, την περασμένη Τετάρτη, …τη γλάστρα που θα συναντήσεις στα αριστερά σου σαν ανέβεις στα σκαλιά , θα την ευρείς από τα δεξιά σου σαν θα κατεβείς…..


 


Πέρα όμως από τους εργαζόμενους και τους παραγωγικούς φορείς που αναμένουν να ακούσουν και να συγκρίνουν τις δυο ομιλίες Καραμανλή και Παπανδρέου, και αναλόγως να πράξουν, την προσοχή τους  αυτό το Σαββατοκύριακο έχουν στραμμένη στη ΔΕΘ και οι υποψήφιοι και δη για αυτούς που δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, σε αυτούς που …δεν έχει ακόμη δοθεί κάρτα εισόδου στον αγωνιστικό χώρο των ψηφοδελτίων …..


Σήμερα και με περισσότερες λεπτομέρειες αύριο αναμένεται ο πρωθυπουργός να ξεκαθαρίσει το θέμα της συγκρότησης των ψηφοδελτίων αποκαλύπτοντας τις προθέσεις του για βατοπεδινούς και λοιπούς που έπληξαν την εικόνα της Νέας Δημοκρατίας….


Προετοιμάζεται για σαρωτικές εκκαθαρίσεις μήπως και καταφέρει έτσι να συσπειρώσει τη βάση, τους απογοητευμένους ψηφοφόρους της Ν.Δ. ….  


Το θέμα των υποψηφιοτήτων θα ξεκαθαρίσει και ο Γιώργος Παπανδρέου λίαν συντόμως, το πρώτο στάδιο εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή…..


 


Τα σημερινά εγκαίνια της ΔΕΘ θα έχουν έντονο προεκλογικό χρώμα και θα σημάνουν και την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων……


Και για τον Κώστα τον Καραμανλή την παρθενική του προεκλογική ομιλία για τις πρόωρες εθνικές εκλογές 2009, όταν θα βρεθεί απόψε ενώπιον των παραγωγικών φορέων στην αίθουσα Βελλίδη……


Άλλες χρονιές, μη προεκλογικές από το βήμα τούτο ο εκάστοτε πρωθυπουργός προχωρούσε σε έναν απολογισμό της οικονομικής πολιτικής και του λοιπού κυβερνητικού έργου και εξήγγειλε παροχές και ενισχύσεις για τη νέα χρονιά….


Φέτος το βάρος του ο πρωθυπουργός θα το ρίξει στην παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της Ν.Δ. και στην προσπάθειά του να πείσει τις παραγωγικές τάξεις της χώρας, ότι τούτη τη φορά θα φανεί συνεπής των δεσμεύσεών του, για αυτό και σε πολλές περιπτώσεις δε θα είναι αρεστός…..


Χαμηλούς τόνους θα κρατήσει και ο Γιώργος ο Παπανδρέου, άλλωστε και μόνο ότι η εικόνα του ΠΑΣΟΚ, δε θυμίζει σε τίποτε αυτή που είχε πριν από δυο χρόνια, του δίνει μια άλλη αισιοδοξία…..


Το κακό παρελθόν το έχει αφήσει πίσω του, το έχει διαγράψει από τη μνήμη του και προχωρά πιο αποφασιστικός…..


Άλλωστε παίζει το τελευταίο του χαρτί……καθώς από πίσω του υπάρχουν και κάποιοι άσπονδοι φίλοι του, που παρακολουθούν σε απόσταση αναπνοής το κάθε του βήμα…..


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button