Συμμετοχή της Νομαρχίας Ξάνθης στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2009

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Νομαρχίας Ξάνθης δια της Εταιρίας Τουριστικής Προβολής Νομού Ξάνθης, για ενδέκατη χρονιά, με επιτυχία, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμου “PHILOXENIA 2009” στην Θεσσαλονίκη, από 29/10/2009 έως 01/11/2009.

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Νομαρχίας Ξάνθης δια της Εταιρίας Τουριστικής Προβολής Νομού Ξάνθης, για ενδέκατη χρονιά, με επιτυχία, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμου “PHILOXENIA 2009” στην Θεσσαλονίκη, από 29/10/2009 έως 01/11/2009.  


Το περίπτερο της Νομαρχίας Ξάνθης, τον συντονισμό του οποίου είχε η Αντινομάρχης και Πρόεδρος της Εταιρίας Τουριστικής Προβολής κ. Ευτέρπη Στάντσιου, εντυπωσίασε το κοινό με την νέα του σύνθεση αναφερόμενη κυρίως στην φύση και το περιβάλλον, με stands που αναφέρονταν σε θεματικές ενότητες τουριστικού ενδιαφέροντος και με το πλούσιο έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό που διανεμήθηκε.


Ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης από την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου και κατά τις μεταμεσημβρινές ώρες παραβρέθηκε στην έκθεση και είχε συνάντηση με την Υφυπουργό αρμόδια για θέματα τουρισμού κα Αγγελική Γκερέκου, για θέματα τουρισμού. Επιβεβαιώθηκε ότι η Ξάνθη είναι από τους κορυφαίους προορισμούς εναλλακτικών μορφών τουρισμού και συμφωνήθηκε να επισκεφθεί την περιοχή μας σε εύθετο χρόνο. Συναντήθηκε επίσης με παράγοντες των διοικήσεων του ΗΑΤΤΑ, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Ευρώπης και άλλους.


Σχετικά ο Νομάρχης δήλωσε :


“Μετά από έναν διαρκή αγώνα 10 ετών και πλέον η Ξάνθη καθιερώθηκε, στη συνείδηση όλων ως ο νέος ισχυρός τουριστικός προορισμός. Αυτό έγινε με σκληρή δουλειά μας, όλων των συνεργατών μας, και με την ισχυρή συνδρομή της κοινωνίας.


Αισθάνθηκα ιδιαίτερη ικανοποίηση και περηφάνια όταν στο Κεντρικό Περίπτερο του Ε.Ο.Τ. , είδα ότι οι δύο κεντρικές τεράστιες αφίσες ήταν η απεικόνιση των δύο πυλώνων της τουριστικής ανάπτυξης που τα τελευταία χρόνια επαγγελόμαστε, η άθικτη φύση και η ισχυρή παράδοση, ο ποταμός Νέστος και η Παλιά Πόλη.


Η προσπάθεια συνεχίζεται με τη συνδρομή και τη συμμετοχή όλων μας. Το άνοιγμα των συνόρων προς τη Βουλγαρία που σταθερά επιδιώκουμε, θα είναι η απαρχή μας νέας μεγάλης λαμπρής σελίδας στα τουριστικά πράγματα του Νομού μας”.


Η προβολή του τόπου μας ενισχύθηκε και από άλλες παράλληλες δράσεις όπως η εκδήλωση προβολής των φημισμένων “ΓΛΥΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ” με την συνεργασία των ζαχαροπλαστών μας.


Τουριστικοί πράκτορες εισερχόμενου τουρισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό επισκέφθηκαν το περίπτερό μας και πραγματοποιήθηκαν σημαντικές επαφές και προτάσεις συνεργασίας.   


Δημοσιογράφοι μέσων μαζικής ενημέρωσης εσωτερικού και εξωτερικού ενδιαφέρθηκαν για το Νομό μας και μέσα από συνεντεύξεις θα τον προβάλλουν.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της HELEXPO απένειμε την αργυρή κάρτα μέλους του PHILOXENIA CLUB και δωροεπιταγή αξίας 2.000 Ευρώ στη Νομαρχία Ξάνθης, αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο την συνεχή, επιτυχημένη παρουσία της στις εκθέσεις PHILOXENIA.


To περίπτερο της Νομαρχίας Ξάνθης επισκέφθηκαν η Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Αγγελική Γκερέκου,ο Πρόεδρος της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος κ. Δημήτριος Δράκος, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, Νομάρχες άλλων περιοχών, οι Δήμαρχοι Βιστωνίδας και Σταυρούπολης, παράγοντες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και Δήμων, η Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ κ. Αργυρώ Φίλη, εκπρόσωποι της ΗΑΤΤΑ και του HAPCO, Ξενοδόχοι, Τουριστικοί Πράκτορες και πολλοί Ξανθιώτες που βρέθηκαν στην Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια της έκθεσης.


Η Νομαρχία Ξάνθης ευχαριστεί όλους όσους συνέδραμαν την προσπάθειά της αυτή και όσους επισκέφθηκαν το περίπτερό της. Ιδιαίτερα ευχαριστεί τα Ζαχαροπλαστεία ΠΑΠΑΠΑΡΑΣΚΕΥΑ, FRESCO, ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ, GALAXY, SWEET ART, ΤΖΟΥΚΑ, ΑΝΤΟΝΥ και ROSE FAMILY που διέθεσαν τα γλυκά που γεύτηκαν οι επισκέπτες του περιπτέρου μας και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με τον κ. Αναστάσιο Μαλαγάρη Πρόεδρο του Σωματείου Ζαχαροπλαστών, οι οποίοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση των “ΓΛΥΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ” και συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της.


Επίσης ευχαριστεί θερμά τις επιχειρήσεις ποτών “Κτήμα Βουρβουκέλη”  και “Κτήμα Σγουρίδη” όπως και τα “ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΘΡΑΚΗΣ Α.Ε.”, την “ROYAL ABBEE Aφοι Τσατσούλη” και την “Καλλονή Α.Ε.” για την διάθεση των προϊόντων τους.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button