Σπουδαστές της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής θα επισκεφθούν το Δ’Σ.Σ

Σπουδαστές


 της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής


 θα επισκεφθούν το Δ’Σ.Σ


 

Από το Δ’ Σώμα Στρατού ανακοινώνεται ότι από 22 έως 24 Ιουλίου 2009 οι Σπουδαστές του 4ου έτους της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ), στα πλαίσια εκπαιδευτικού ταξιδιού, θα επισκεφθούν την Περιοχή Ευθύνης του Σώματος Στρατού.

 

Στις 24 Ιουλίου και ώρα 12.30 θα ενημερωθούν από αρμόδιους επιτελείς για τις δραστηριότητές του, στην αίθουσα ενημερώσεων του Σώματος Στρατού. Στη συνέχεια θα κινηθούν προς τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης, όπου θα τους παρατεθεί γεύμα. Με το πέρας του γεύματος θα αναχωρήσουν για Λάρισα, για συνέχιση του ταξιδιού τους.

 Από τη Στρατιωτική Υπηρεσία


 


 απαντηση ΤΗΣ ΔΑΚΕ 


 ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ  ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΟΥ


 

Μετά τα έντονα εργασιακά προβλήματα που λαμβάνουν εδώ και καιρό χώρα στο Ν. Ξάνθης και μετά από πιέσεις της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου προς το Υπουργείο Απασχόλησης, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με παρόντες την Υφυπουργό κ. Καλαντζάκου, τον Πρόεδρο του ΟΑΕΔ κ. Βερναδάκη και τον Ειδικό Γραμματέα κ. Ματάλα.

Εκεί αναδείχτηκαν και παρουσιάστηκαν γενικά τα προβλήματα από τον Πρόεδρο του ΕΥΚ και πιο ειδικά από τους Προέδρους των Σωματείων των εργοστασίων που βιώνουν την κατάσταση αυτή και δεν είναι και μέλη της ΔΑΚΕ.


 Η απάντηση που δόθηκε από την Υφυπουργό ήταν ότι θα εξεταστούν τα προβλήματα και θα δώσουν τις απαντήσεις τους άμεσα.


 Οφείλουμε να τονίσουμε εδώ ότι εάν ο Γραμματέας της ΠΑΣΚΕ βρισκόταν μόνο σωματικά και όχι πνευματικά, επηρεασμένος δεν γνωρίζουμε από τι, δεν ευθύνεται η ΔΑΚΕ η οποίο προσπαθεί πάντα για το καλύτερο του κόσμου της εργασίας με ενέργειες που στηρίζουν τον εργαζόμενο και όχι με στείρα αντιπαράθεση με σκοπό την παραταξιακή ενδυνάμωσή της.


 


Ο Πρόεδρος  Ηλίας Μαδεμλής


Ο Γεν. Γραμματέας  Ανέστης Γκουλιαμτζής


 


 


ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΔΟΥΣΕΣ  ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΑΣ


 

Δεν μπόρεσαν οι Ξανθιώτες να απολαύσουν τα μπάνια τους τις τελευταίες ημέρες στις παραλίες μας. Ο λόγος; Οι ενοχλητικές μέδουσες (τσούχτρες) που έκαναν την εμφάνιση τους στα πεντακάθαρα νερά.

 Σύμφωνα με τους ειδικούς, το τσίμπημα της τσούχτρας σπάνια έχει σοβαρές παρενέργειες, και μόνο σε ευαίσθητα και αλλεργικά άτομα.


 Στην πλειονότητα των περιπτώσεων η περιοχή του σώματος όπου ήλθε σε επαφή με την τσούχτρα παρουσιάζει μια έντονη κοκκινίλα με ή χωρίς φούσκωμα, που συνοδεύεται από έντονο τσούξιμο, φαγούρα, οίδημα.


 Όλα προκαλούνται από μια τοξική ουσία η οποία απελευθερώνεται από τα πλοκάμια της τσούχτρας.


 Εάν λοιπόν η τσούχτρα κάνει την εμφάνισή της, πρέπει να ενεργήσετε ως εξής: Καταρχάς, προσπαθείτε να απομακρύνετε τα τυχόν κολλημένα στο δέρμα του παθόντος πλοκάμια. Προσοχή όμως!


 Όχι με γυμνά χέρια διότι έτσι θα κολλήσουν και στα χέρια σας τα πλοκάμια προκαλώντας ανάλογο ερεθισμό. Ένας εύκολος και σχετικά ασφαλής τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε στεγνή άμμο για να σκουπίσετε τα υπολείμματα της τσούχτρας από το δέρμα.


 Κατόπιν καλό είναι να τοποθετήσετε στην περιοχή εκείνη πάγο ή κρύες κομπρέσες ώστε να περιορίσετε την εκδήλωση τοπικών φαινομένων στο δέρμα.


 Συνιστάται επίσης η επάλειψη της περιοχής με κάποια κορτιζονούχο κρέμα η οποία θα ανακουφίσει από το τσούξιμο και τη φαγούρα. Τέλος, εάν τα συμπτώματα είναι έντονα και δεν υποχωρούν μετά την εφαρμογή των τοπικών μέτρων, πρέπει να ειδοποιήσετε κάποιον ιατρό.


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button