Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής 19 έως 21 Ιουνίου

Παρασκευή 19 Ιουνίου, ώρα 21.30 αυλή Λαογραφικού Μουσείου Ξάνθης Η ΦΕΞ παρουσιάζει σε μια συναυλία τους σπουδαστές από τα σύγχρονα εργαστήρια μουσικής The sound of House. Σάββατο 20 Ιουνίου ώρα 22.30 στo Αρίωνα Αποχαιρετιστήρια Milonga

Παρασκευή 19 Ιουνίου,


ώρα 21.30 αυλή Λαογραφικού Μουσείου Ξάνθης


Η ΦΕΞ παρουσιάζει σε μια συναυλία τους σπουδαστές από τα σύγχρονα εργαστήρια μουσικής The sound of House.


 



Σάββατο 20 Ιουνίου ώρα 22.30  στo Αρίωνα


Αποχαιρετιστήρια Milonga


 



Κυριακή 21 Ιουνίου ώρα 21.30 αυλή


του Λαογραφικού Μουσείου Ξάνθης


Συναυλία του μουσικού σχήματος Αντώνης Μουσαδές και Ανοιχτοί Ορίζοντες και στη συνέχεια party του Ραδιο Ξάνθη 93,5


Θεατρική Παράσταση – Ιστορίες Τραπεζαρίας


 


 Δευτέρα 22 και Τρίτη 23 Ιουνίου, ώρα 9.30,στο


Σπίτι Πολιτισμού της Φ.Ε.Ξ. (έναντι Δημαρχείου)


Η θεατρική ομάδα της ΦΕΞ Οδός Ονείρων παρουσιάζει την παράσταση Ιστορίες Τραπεζαρίας. Μέσα από 9 φαινομενακά ασύνδετες σκηνές, αποκαλύπτονται τα πάθη, οι ελπίδες και οι διαψεύσεις της μεσοαστικής κοινωνίας που συντηρείται με τις ψευδαισθήσεις αξιών που έχουν ήδη  καταρρεύσει. Η τραπεζαρία, γύρω από την οποία διαδραματίζονται οι ιστορίες, μετατρέπεται από σύμβολο οικογενειακής συμβίωσης, κοινωνικής και οικονομικής οντότητας, σε σύμβολο μιας σπαραγμένης συντροφικότητας. Ο διάλογος δίνει τη θέση του στη σύγκρουση. Ο ατομικισμός και η εσωστρέφεια έρχονται χωρίς να αφήνουν πολλά περιθώρια για συμβιβασμούς. Το μικρό “εμείς” της οικογένειας γίνεται πολλά μικρά “εγώ”.


 Η παράσταση βασίστηκε στο έργο του Άλμπερτ Γκέρνυ Η Τραπεζαρία. Το ελληνικό κοινό θα αναγνωρίσει στην κρίση της αμερικάνικης μεσοαστικής κοινωνίας του ’80 πολλά στοιχεία της πραγματικότητάς μας όπου πράγματα και σχέσεις αποδομούνται, νέες φόρμες και δομές αναζητούνται.


Παίζουν οι: Φάνης Χατζημιχαήλ, Μαρία Τζεϊρανάκη, Δημήτρης Κοκκάλας, Άννα Τσερμπάκ, Σαμπάν Σιράκ, Ματούλα Τοπαλίδου, Πόπη Πλέσσα, Δήμος Κουρτέσης και Λία Δαμιανάκη.


Σκηνοθετεί η Λία Δμιανάκη.



 ακόμη…


 


Ιστορικοί περίπατοι – Ξάνθη


Οι ιστορικοί περίπατοι είναι μια ακόμη αφορμή να γνωρίσουμε από κοντά τους τόπους της Θράκης και την ιστορία τους. Πρόκειται κυριολεκτικά για περιπάτους σε επιλεγμένα σημεία πόλεων και οικισμών. Στη διάρκεια των περιπάτων αναπτύσσεται ένας διάλογος για την ιστορία, τις ιδιαίτερες τεχνικές, την εξέλιξη και την παρουσία κάθε μορφής τέχνης στο ανθρώπινο περιβάλλον.


Πληροφορίες για συμμετοχή στο τηλ. 25410 25421. Αρχή περιπάτου στη γέφυρα ποταμού Κόσυνθου


 



Εικαστικός περίπατος


 στην παλιά πόλη της Ξάνθης


    Αλέξανδρος Δημητριάδης


Ο Αλέξανδρος Δημητριάδης γεννήθηκε στην Ξάνθη. Σπούδασε Γραφιστική και Διαφήμιση στη Θεσσαλονίκη και αργότερα χαρακτική στην  Accademia di Belle Arti di Perugia (Ιταλία), με καθηγητές τους  G. Sani, L. Ragni, Μ. Scavizzi.  Στην Ελλάδα, συνέχισε τις σπουδές του στην Α.Σ.Κ.Τ. Θεσσαλονίκης, με τον Ξ. Σαχίνη και δίδαξε σε τμήματα ζωγραφικής και σχεδίου στην Ξάνθη. Παρουσιάζει τακτικά τη δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, απασχολούμενος ταυτόχρονα στην εκπαίδευση.


Ψάχνοντας μια εύθραυστη ισορροπία μέσα από το αφηρημένο και το ανεικονικό, συνδυάζει στη νέα δουλειά του τους κώδικες των εμπορικών προϊόντων με τη γραφή. Αποδίδει έτσι, την εξέλιξη της περιγραφής των αντικειμένων από τον άνθρωπο.


Στον πολυχώρο του βιβλιοπωλείου Παπασωτηρίου, στο cafe Restaurant Κοκόρι.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button