Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα

Tο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής και η Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν.

Tο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής και η Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης με ευθύνη του Γραφείου Αγωγής Υγείας και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, για πέμπτη συνεχή χρονιά διοργάνωσαν προσομοίωση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τίτλο: “Ας γίνουμε Ευρωβουλευτές”, με τη συμμετοχή μαθητών από τους πέντε Νομούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Προσομοίωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 13 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε κλήρωση και  30 μαθητές, εκπαιδευτικοί/συνοδοί από σχολεία των 5 Νομών της Περιφέρειας και εθελοντές, οι οποίοι  συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό ταξίδι στις Βρυξέλλες από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου 2012. Σκοπός του ταξιδιού ήταν να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.  Οι μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σ΄ όλη τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος  (Νοέμβριος 2010-Απρίλιος 2011) και εργάστηκαν στα πρότυπα λειτουργίας των κοινοβουλευτικών επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ταξίδεψαν ως προσκεκλημένοι της ευρωβουλευτού κυρίας Μαριλένας Κοππά και του ευρωβουλευτή κύριου Δημήτρη Δρούτσα, οι  οποίοι κάλυψαν τις δαπάνες του ταξιδιού. Έτσι, όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους 2 ευρωβουλευτές καθώς και με τον ευρωβουλευτή κ. MORAES Claude, να ενημερωθούν για τηv λειτoυργία τoυ Ευρωπαϊκoύ Κoιvoβoυλίoυ από τov κ.    Βασίλη Καναρά, Υπεύθυvo της Υπηρεσίας Επισκεπτώνv τoυ Κoιvoβoυλίoυ, να επσικεφτούν την αίθουσα την ολομέλειας καθώς και το PARLIAMENTARIUM-Κέντρο Επισκεπτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης συμμετείχαν στην προσομοίωση και ταξίδεψαν μαθητές από τα παρακάτω σχολεία:

1ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης

1ο ΓΕΛ Κομοτηνής

2ο ΓΕΛ Κομοτηνής

3ο ΓΕΛ Κομοτηνής

1ο ΓΕΛ Ξάνθης

4ο ΓΕΛ Δράμας

4ο ΕΠΑΛ Καβάλας

 

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί:

Επταμηνιτάκης Θεόδωρος,

1ο ΓΕΛ Κομοτηνής

Μπαχτσιαβάνη Σταματία,

1ο ΓΕΛ Ξάνθης

Καρακάση Ελπινίκη,

4ο ΓΕΛ Δράμας

Λαζάρου Κυριακή,

4ο ΕΠΑΛ Καβάλας

 

Την ευθύνη για το συντονισμό της επίσκεψης στις Βρυξέλλες είχε το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, που είναι και  συνδιοργανωτής μαζί με την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης, της προσομοίωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button