“Μας εμπαίζουν και εμείς τρέχουμε…..”

Απορώ με το I.Q του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και των πολιτικών αρχηγών….

Και η αλήθεια είναι πως δε θα έπρεπε να απορώ, αν λάβουμε υπόψη την κατάσταση στην οποία μας έχουν  φέρει …..

Από συσκέψεις σε συσκέψεις, από αναβολή σε αναβολή και από πίεση σε πίεση διαρκώς και ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί το αυτονόητο…..

Ότι οι τροϊκανοί δε θέλουν να μας  δώσουν τη βοήθεια προβάλλοντας συνεχώς και νέες αιμοσταγείς απαιτήσεις…..

Προχωρούν  σε πόλεμο νεύρων και αντοχής για να αναγκάσουν την κυβέρνηση να κάνει πίσω ….

 

Μου επιτρέπετ

Απορώ με το I.Q του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και των πολιτικών αρχηγών….

Και η αλήθεια είναι πως δε θα έπρεπε να απορώ, αν λάβουμε υπόψη την κατάσταση στην οποία μας έχουν  φέρει …..

Από συσκέψεις σε συσκέψεις, από αναβολή σε αναβολή και από πίεση σε πίεση διαρκώς και ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί το αυτονόητο…..

Ότι οι τροϊκανοί δε θέλουν να μας  δώσουν τη βοήθεια προβάλλοντας συνεχώς και νέες αιμοσταγείς απαιτήσεις…..

Προχωρούν  σε πόλεμο νεύρων και αντοχής για να αναγκάσουν την κυβέρνηση να κάνει πίσω ….

 

Μου επιτρέπετε να κάνω μια παρανοϊκή σκέψη ….;

Λέτε οι ελεγκτές της τρόικας που βρίσκονται στη χώρα μας και έχουν φέρει τα πάνω-κάτω στα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Εσωτερικών να θέλουν  να μας σώσουν εξωθώντας μας να πούμε όχι στα πλέον δυσβάσταχτα μέτρα λιτότητας, που μας εξαναγκάζουν να αποδεχτούμε, προκειμένου να μας δώσουν το επαχθές δάνειο σύμφωνα με τα του μνημονίου…..;

Για ποια βοήθεια και ποιο δάνειο, το αίμα του λαού σα δράκουλες θέλουν να πιουν….

Πόσο πιο χαμηλά μπορούμε να πέσουμε ως χώρα…..;

Συνεχίζουν να σφυροκοπούν την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού και οι πολιτικοί ηγέτες της χώρας αντί να τους στείλουν στον αγύριστο, χορεύουν στο σκοπό τους και μαλώνουν μεταξύ τους για το ποιος έσωσε το 13ο και 14ο μισθό …..

Σα δεν ντρέπονται όλοι τους……

Ούτε ένας δε βγήκε να προτάξει τα στήθη του για να προστατέψει τον απλό πολίτη….

Για τη δική τους προστασία και διάσωση πασχίζουν……

 

Ο κοσμάκης δεν έχει να χάσει και τίποτε αν βγει η χώρα από το ευρώ…..

Ούτως ή άλλως οδηγείται στην εξαθλίωση και χαμπάρι δεν το έχουν πάρει ή δε θέλουν να το πάρουν οι πολιτικοί μας ηγέτες …..

Τουλάχιστον να πράξουν το καθήκον τους οι βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου και να εκφράσουν επιτέλους το θέλημα των τοπικών κοινωνιών από τις οποίες προέρχονται ……

Να βροντοφωνάξουν ένα μεγάλο όχι στους σύγχρονους δυνάστες μας, που θέλουν να θέσουν τη χώρα μας υπό κατοχή και να συνεχίσουν τα αόρατα επεκτατικά παιχνίδια τους….

 

Οι Έλληνες τους τελευταίους μήνες βιώνουν μια σύγχρονη τραγωδία που τους έχει παροπλίσει, τους έχει αποπροσανατολίσει και τους έχει κάνει να σταματήσουν κάθε αναπτυξιακή δραστηριότητα σχεδόν στο σύνολό τους…..

Μεταφορικώς και κυριολεκτικώς τους έχει αποτρελάνει και τους οδηγεί με καταθληπτικά σύνδρομα στις αυτοκτονίες και στη μαύρη απαισιοδοξία….

Σταμάτησαν να βλέπουν όνειρα και να ελπίζουν…..

Και  μια τέτοια κυβέρνηση, μια ανίκανη ομάδα πολιτικών χωρίς συνείδηση και συναίσθημα θέλουν να της δώσουν παράταση ζωής…..

Όλους τους προηγούμενους μήνες μιλούσαν για επιμήκυνση του χρέους, τώρα μιλούν και για επιμήκυνση της θητείας της κυβέρνησης…..

Είναι πραγματικά να τρελαίνεται κανείς ……

Θα το γράψω και ας μου θυμώσετε, όσοι δε συμφωνείτε μαζί μου, ποσώς με ενδιαφέρει και αν μείνουμε ή φύγουμε από το ευρώ…..

 

Αυτό που με νοιάζει  είναι να ανακτήσω την χαμένη μου αξιοπρέπεια και εθνική περηφάνια, να αρχίζω και πάλι να ελπίζω και να ονειρεύομαι  και να δώσω ένα μάθημα στους τροϊκανούς…..

Μπορούν να μου τα υποσχεθούν αυτά οι πολιτικοί μας πως θα γίνουν άμεσα με την υπογραφή της συμφωνίας …..; όχι βέβαια……

Γιατί απλούστατα με την υπογραφή της συμφωνίας και με τους μισθούς πείνας, μόνο όνειρα δεν μπορείς να κάνεις και ούτε να ελπίζεις, γιατί πλέον δε θα ζεις…..

Ακόμη και η Μπανανία και η Ουγκάντα θα είναι πιο πάνω από εμάς……

Αγανακτισμένοι της Ελλάδας ξεσηκωθείτε γιατί έτσι και αλλιώς χαμένοι θα βγούμε…. τουλάχιστον να μην παραδοθούμε αμαχητί……

 

Και όσο για τις περιφερειακές συσκέψεις για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι για το θεαθήναι όταν γίνονται από αιρετά πολιτικά και αυτοδιοικητικά όργανα…..

Αυτά ακόμη εξετάζουν σχεδιασμούς και προτάσεις, όταν ήδη θα έπρεπε να υπάρχουν έργα και πράξεις…..

Ας είναι καλά οι εθελοντικές οργανώσεις και η κοινωνική αλληλεγγύη και ευαισθητοποίηση των απλών  ανθρώπων και μπορούμε να ελπίζουμε πως κάποιοι άποροι συμπολίτες μας θα έχουν ένα πιάτο φαγητό……Κοινωνικό ιατρείο, κοινωνικό φαρμακείο και  κοινωνικό παντοπωλείο, ήδη θα έπρεπε να λειτουργούν σε κάθε δήμο του νομού Ξάνθης και όχι να σχεδιάζονται τώρα και αν….

Και το βέβαιο είναι πως η ύπαρξή τους σε καμία περίπτωση δε θα υποκαθιστούσε τις υπάρχουσες, έστω και υποτυπώδεις κοινωνικές δομές του κράτους, απλά θα βοηθούσε……

Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για εκείνους που μπορούν να μιλούν και να σχεδιάζουν εκ του ασφαλούς….μιας και τα οικονομικά τους δε θίγονται από τα του μνημονίου…. Είδατε κάποια οδηγία ή μέτρο να επέβαλε η τρόικα για τις αποζημιώσεις των πολιτικών, όχι βέβαια, γιατί διαφορετικά δε θα πετύχαιναν το στόχο τους…..

Ελλάς το μεγαλείο σου, χώρα του παραλογισμού και της ανισότητας ακόμη και σε καιρό δημοκρατίας…..

Σχετικά Άρθρα

Back to top button