Μήνυμα Ανδρέου Γεωργίας για την ημέρα της Γυναίκας

“Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

“Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Η μέρα αυτή συνδέθηκε με τις διαμαρτυρίες και τους αγώνες των γυναικών σε διάφορα μέρη του πλανήτη για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ισότητα των δυο φύλων.

Σήμερα μέσα στη δίνη που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας για μια ακόμη φορά η γυναίκα θα κληθεί να αγωνισθεί για ισότιμη μεταχείριση στον κοινωνικό και εργασιακό στίβο.

Θεμελιώδη δικαιώματα όπως αυτό της ίσης ευκαιρίας στην απασχόληση, στη μόρφωση, στη συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων αλλά και της στήριξης της μητρότητας και της απόδοσης του σεβασμού που δικαιούται ως ανθρώπινη υπόσταση, για μια ακόμη φορά  προτάσσονται σαν αντικείμενο για αγώνα και διεκδίκηση. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η διασφάλιση της ισότιμης μεταχείρισης δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά την κοινωνία συνολικά. Από την διεθνή εμπειρία, οι στατιστικές δείχνουν ότι μακροπρόθεσμα, οι χώρες με τις μικρότερες διαφορές έχουν ταχύτερη αύξηση των γεννήσεων άρα λιγότερα δημογραφικά προβλήματα καθώς και καλύτερη ανταγωνιστικότητα.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ η πατρίδα μας, η κοινωνία  έχει ανάγκη και από τις γυναίκες. Ήρθε η ώρα  για εφαρμογή στην πράξη της ισότιμης αντιμετώπισης της γυναίκας, για το μέλλον της πατρίδας μας, για το καλό της κοινωνίας μας  συνολικά”

                                    Γεωργία Ανδρέου Μιχαηλίδη

                                     Πολιτευτής Ν.Δ. Ν.Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button