Αστυνομικά νέα

Συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα 

  Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

 

Συνελήφθη στις 6-3-2012 το απόγευμα, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 24χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί κατόπιν ελέγχου που πραγματοποίησαν στον  24χρονο, εντόπισαν και κατέσχεσαν ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην οικ

Συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα 

  Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

 

Συνελήφθη στις 6-3-2012 το απόγευμα, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 24χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί κατόπιν ελέγχου που πραγματοποίησαν στον  24χρονο, εντόπισαν και κατέσχεσαν ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκε μια νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 13,1 γραμμαρίων, η οποία επίσης κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

 

Σύλληψη ημεδαπού για κυκλοφορία

 παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων 

 

Συνελήφθη στις 7-3-2012 το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 57χρονος ημεδαπός, για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 57χρονο, διότι προσκόμισε, κατά την κατάθεση χρηματικού ποσού σε υποκατάστημα τράπεζας, ένα χαρτονόμισμα των πενήντα ευρώ, το οποίο έφερε σοβαρές ενδείξεις πλαστότητας.       

Το παραπάνω χαρτονόμισμα κατασχέθηκε και θα αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση.

Ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

 

Σύλληψη δύο ατόμων για κλοπή καλωδίων χαλκού από κολώνες του Ο.Τ.Ε.

Κατασχέθηκαν καλώδια χαλκού,

μήκους περίπου 3,5 χιλιομέτρων

 

Συνελήφθησαν στις 6-3-2012 το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή του Παρανεστίου Δράμας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παρανεστίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας, ένας 32χρονος ημεδαπός και ένας 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενοι για κλοπή καλωδίων χαλκού από κολώνες του Ο.Τ.Ε.    

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δύο δράστες, εντός του οποίου βρέθηκαν σαράντα πέντε κουλούρες με καλώδια χαλκού, μήκους περίπου 3,5 χιλιομέτρων, τα οποία, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, αφαίρεσαν, πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας , από κολώνες του Ο.Τ.Ε. 

Η παραπάνω ποσότητα καλωδίων κατασχέθηκε και αποδόθηκε σε υπεύθυνο του υποκαταστήματος Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος Δράμας.

Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, καθώς επίσης ένα σιδερένιο ψαλίδι και ένα κοντάρι με προέκταση, μήκους τεσσάρων μέτρων, τα οποία ανευρέθησαν επιμελώς κρυμμένα εντός του οχήματος. 

  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παρανεστίου Δράμας.

 

 Συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα 

 Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή   

 

Συνελήφθησαν στις 5-3-2012 το βράδυ, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αλεξανδρούπολης, δύο ημεδαποί, ηλικίας 30 και 28 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι, λίγη ώρα νωρίτερα, αφαίρεσαν από Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο 41χρονης ημεδαπής, μια τσάντα που περιείχε μια φωτογραφική μηχανή, μια φορητή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων ηλεκτρονικού υπολογιστή (usb) και διάφορα έγγραφα.

Μέρος από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στη δικαιούχο του. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

 

 Σύλληψη δύο ημεδαπών

για δικαστικές αποφάσεις 

 

Συνελήφθησαν στις 5/6-3-2012, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο ημεδαποί, ηλικίας 38 και 31 ετών, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν προς εκτέλεση από δύο καταδικαστικές αποφάσεις.

 

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί

 για κατοχή αρχαίων νομισμάτων

  Είχαν πραγματοποιήσει λίγες ώρες νωρίτερα

 

παράνομη ανασκαφή, ενώ στο αυτοκίνητό τους βρέθηκε ανιχνευτής μετάλλων και σκαπτικά εργαλεία  

Συνελήφθησαν στις 6-3-2012 πρώτες πρωινές ώρες, σε χωριό της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, δύο ημεδαποί, ηλικίας 45 και 36 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δύο δράστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

·τριάντα έξι αρχαία νομίσματα διαφόρων μεγεθών

·μία συσκευή ανίχνευσης μετάλλων

·διάφορα σκαπτικά εργαλεία.

Από  την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι δύο ημεδαποί, ενεργώντας από κοινού, είχαν προβεί, λίγες ώρες νωρίτερα, σε παράνομη ανασκαφή από αρχαιολογικό χώρο της περιοχής.

Τα κατασχεθέντα αρχαία νομίσματα θα αποσταλούν στην ΙΘ΄ Εφορία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Κομοτηνής, προκειμένου να προσδιοριστεί η αξία τους. 

Κατασχέθηκε επίσης ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.  

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button