ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Κ.Ο.Ξ.

Το Σάββατο 23-5-2009 η αγωνιστική ομάδα του Κ.Ο.Ξ. συμμετείχε στην έκτακτη ημερίδα αγωνιστικής κατηγορίας στην Καβάλα. Οι αθλητές αν και πιεσμένοι λόγω της περιόδου των εξετάσεων, έδωσαν τη μάχη με το χρονόμετρο και κατάφεραν πολύ καλές επιδόσεις πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο τους στόχους τους.

Αγωνιστική κατηγορία


Το Σάββατο 23-5-2009 η αγωνιστική ομάδα του Κ.Ο.Ξ. συμμετείχε στην έκτακτη ημερίδα αγωνιστικής κατηγορίας στην Καβάλα. Οι αθλητές αν και πιεσμένοι λόγω της περιόδου των εξετάσεων, έδωσαν τη μάχη με το χρονόμετρο και κατάφεραν πολύ καλές επιδόσεις πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο τους στόχους τους.



Προαγωνιστική κατηγορία


 Ο τελευταίος μήνας της άνοιξης βρίσκει τον Κολυμβητικό Όμιλο Ξάνθης ικανοποιημένο και στην συλλογή μεταλλίων ( 19 μετάλλια & έξι κύπελλα) αλλά και στη βελτίωση των χρόνων των κολυμβητών. Γεγονός που δίνει την ώθηση για ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια, για ακόμη περισσότερες επιτυχίες. Μετά τη γλυκιά γεύση που άφησαν οι αγώνες στις 16 & 17 Μαΐου της Αλεξανδρούπολης, στους κολυμβητές, στον προπονητή , στους γονείς και στον σύλλογο,  ήρθαν να σφραγίσουν το αγωνιστικό ημερολόγιο του Κολυμβητικού Ομίλου Ξάνθης οι επιτυχίες των αθλητών στην ημερίδα κατάταξης προαγωνιστικών κατηγοριών στις 30-5-2009 στο Εθνικό Κολυμβητήριο Καβάλας. Οι αθλητές μας κατάφεραν να μειώσουν και πάλι τους ατομικούς τους χρόνους στα αγωνίσματά τους εξασφαλίζοντας τις δυνατόν καλύτερες σειρές και διαδρομές για τη συμμετοχή τους στο Θερινό πρωτάθλημα την 20 & 21-6-2009, υποσχόμενοι για διακρίσεις με ενδιαφέρον στην Πανελλήνια κατάταξη.



Διακρίσεις – επιτυχίες


Στις τρεις πρώτες θέσεις ( πέντε 1ες , πέντε 2ες και τέσσερις 3ες θέσεις) τερμάτισαν οι Δουμπά Νίκη, Λαζαρίδης Δημήτρης, Πιστικός Βαγγέλης, Κυριακίδης Θέμης, Ξυνίδης Γιάννης , Τάσσος Δημήτρης, Πασχαλίδης Μάριος, Λιάρου Ματίνα και Καράμπαγλη Μάρθα. Πολύ καλές θέσεις με καλούς χρόνους κατέλαβαν και οι Χατζόπουλος Κων/νος, Χατζησάββας Αντώνης Καριώτης Γιάννης, Μπουχούρη Αμαλία, Μιχοπούλου Κων/να, Δημητριάδου-Πανίδου Εμμανουέλα, Τέτου Μαρία και Χριστοδούλου Αναστασία.



Αγώνες ακαδημίας


Οι αγώνες διεξήχθησαν σε κλίμα φιλικό μεταξύ προπονητών, εκπροσώπων των συλλόγων αλλά και των αθλητών. Δίνοντας το καλό παράδειγμα του ¨ευ αγωνίζεσθαι¨, έγιναν μία παρέα και πέρα από την στιγμή του ανταγωνισμού αντάλλαξαν ιδέες και απόψεις για τα κολυμβητικά δρώμενα. Με την ευκαιρία την συνάντησης των ομάδων  οι έφοροι κολύμβησης μέσα σε  φιλικό κλίμα, όρισαν ημερομηνία για την διεξαγωγή αγώνων για τις ακαδημίες οι οποίες θα συναντηθούν για τέταρτη φορά την κολυμβητική περίοδο 2008-2009. Η πρώτη συνάντηση έγινε στην Δράμα από τον οικοδεσπότη σύλλογο Κολυμβητικό Όμιλο Δράμας τον Δεκέμβριο 2008, στη συνέχεια οι Ακαδημίες συναντήθηκαν στη Ξάνθη όπου φιλοξενήθηκαν από τον Κολυμβητικό Όμιλο Ξάνθης τον Μάρτιο, τον Μάιο διοργανωτής ήταν ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας και τέλος η σεζόν κλείνει την 14-6-2009 στην Καβάλα, όπου ο Όμιλος Θαλάσσιων Αθλημάτων Καβάλας θα οργανώσει τους αγώνες και θα βραβεύσει τους μικρούς αθλητές με μετάλλια και διπλώματα.


Σε αυτούς του αγώνες η ευχάριστη έκπληξη είναι ότι το φυτώριο θα έχει τη ευκαιρία να παρακολουθήσει την τακτική ημερίδα ορίων αγωνιστικών κατηγοριών που διεξάγεται την ίδια ημερομηνία στον ίδιο χώρο , όπου βέβαια συμμετέχουν οι αθλητές της αγωνιστικής κατηγορίας του Κ.Ο.Ξ.



Παρόντες οι γονείς


Αξιοσημείωτη η συνεχής στήριξη των αθλητών από τους γονείς τους οι οποίοι ακολουθούν την ομάδα σε κάθε αγωνιστική εξόρμηση εμψυχώνοντας με την παρουσία τους την προσπάθεια συλλόγου, προπονητή και παιδιών. Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τη Βάσω Πιστικού και το Νίκο Καράμπαγλη οι οποίοι βιντεοσκόπησαν τους αθλητές εμπλουτίζοντας με φωτογραφικό υλικό και βίντεο το αρχείο του συλλόγου. Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο που σύσσωμο παραβρέθηκε στους αγώνες για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των αθλητών, αλλά και την αγωνιστική ομάδα του Κ.Ο.Ξ. που ήταν παρόν για να ενθαρρύνει τους συναθλητές της. Θέλοντας ο σύλλογος να ευχαριστήσει τους γονείς, πέρα από τα ικανοποιητικά κολυμβητικά αποτελέσματα των αθλητών, ανέλαβε τα έξοδα συμμετοχής των κολυμβητών στην ημερίδα κατάταξης συμβάλλοντας ακόμη περισσότερο στην μεταξύ τους καλή συνεργασία.


 


Θερινή προετοιμασία


 Οι δραστηριότητες των κολυμβητικών ομίλων συνεχίζονται και πέρα των αγώνων. Οι σύλλογοι της περιφέρειας μας προτάθηκαν να συναντηθούν από 19-8-2009  έως 25-8-2009 στην ΕΥΡΩΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΘΑΣΟΥ για κοινή προετοιμασία των ομάδων εν όψει της έναρξης της νέας κολυμβητικής χρονιάς στην 25/μετρη πισίνα της. Ήδη εκδήλωσαν ενδιαφέρον ο Κ.Ο.Ξάνθης, ο Κ.Ο.Δράμας  και ο Γ.Α.Σ.Κομοτηνής και το συζητούν οι υπόλοιποι σύλλογοι. Το ευχάριστο είναι ότι πέρα της ώρας της προπόνησης οι αθλητές θα ακολούθουν το πρόγραμμα της κατασκήνωσης που περιλαμβάνει μπάνιο στη θάλασσα, απασχόληση με άλλα αθλήματα (ποδόσφαιρο, γήπεδο 5×5, μπάσκετ, βόλλευ, beach-volley, χαντ-μπολ, αναρρίχηση, πινγκ-πονγκ, επιδαπέδιο σκάκι, μπατμιτον, τεννις, τοξοβολία τραμπολίνο ενόργανη-ρυθμική γυμναστική, mountain bike κ.α.), βραδιές διασκέδασης και ατέλειωτο παιχνίδι με τους φίλους.


Σχετικά Άρθρα

Back to top button