Συνεχίζονται τα έργα της ενοποίησης πλατειών με παρεμβάσεις στην κεντρική πλατεία

Συνεχίζονται τμηματικά οι παρεμβάσεις που συμπληρώνουν κομμάτι – κομμάτι το παζλ του μεγάλου έργου της ενοποίησης πλατειών. Ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες στην κεντρική πλατεία της πόλης, ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια του έργου, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί προς το τέλος του καλοκαιριού σε ότι αφορά το σύνολο των παρεμβάσεων, αισθητικών και λειτουργικών.

  Συνεχίζονται τμηματικά οι παρεμβάσεις που συμπληρώνουν κομμάτι – κομμάτι το παζλ του μεγάλου έργου της ενοποίησης πλατειών.


   Ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες στην κεντρική πλατεία της πόλης, ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια του έργου, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί προς το τέλος του καλοκαιριού σε ότι αφορά το σύνολο των παρεμβάσεων, αισθητικών και λειτουργικών.


   Βέβαια οι Ξανθιώτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν νωρίτερα τις πρώτες παρεμβάσεις, όμως συνολικά το έργο συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία παιδικής χαράς ακόμη και ενός μικρού θεάτρου, που θα ακολουθήσουν.


     Όπως τόνισε, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ο αντιδήμαρχος Στάμος Τριμίντζιος, στόχος της Δημοτικής Αρχής, είναι να δημιουργηθεί ένα καλαίσθητο και λειτουργικό διοικητικό και εμπορικό κέντρο και προς αυτή την κατεύθυνση ξεκίνησαν και συνεχίζονται παράλληλα έργα, τα οποία όμως κάθε άλλο παρά αποκομμένα είναι από το σχεδιασμό και την πορεία των εργασιών της ενοποίησης. ‘Υπήρχε το σχέδιο της ενοποίησης αλλά διαπιστώσαμε ότι η υλοποίηση του θα δημιουργούσε κυκλοφοριακό πρόβλημα. Και αυτό γιατί το κέντρο της πόλης είναι διαμορφωμένο ακτινωτά. Δηλαδή όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην πλατεία. Έτσι, έπρεπε να προχωρήσουμε στη διάνοιξη νέων δρόμων για να απορροφήσουν την κίνηση. Αυτό κάνουμε λοιπόν παράλληλα με την τμηματική έναρξη και παράδοση των έργων της ενοποίησης’, υπογράμμισε ο κ. Τριμίντζιος, προσθέτοντας ότι δημιουργείται για αυτό το σκοπό ένας περιμετρικός δακτύλιος. Σε αυτά τα πλαίσια πάντα, λειτουργεί ο δρόμος επί των οδών Γ.Παπανδρέου και Κ. Καραμανλή, ( παράλληλα στις γραμμές του τρένου ) που οδηγεί στο ξενοδοχείο ΝΕΣΤΟΣ, όπως και άλλες νέες οδικές αρτηρίες και κόμβοι οι οποίοι δρομολογούνται.


   Ο κ. Τριμίντζιος γνωστοποίησε ότι και η διάνοιξη της Σάρδεων ( αναμένεται άμεσα η δημοπράτηση) θα συμβάλλει τα μέγιστα στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση. ‘Πέρα από την καλύτερη αισθητική εικόνα και τη λειτουργικότητα του όλου εγχειρήματος, στόχος μας είναι να αυξήσουμε την τουριστική κίνηση στην πόλη, ενισχύοντας ακόμη και τον τομέα της απασχόλησης και αναφέρομαι στους κλάδους του τουρισμού, ακόμη και της ψυχαγωγίας’ υπογράμμισε, καταλήγοντας :’η τμηματική παράδοση θα βοηθήσει και τους δημότες να κατανοήσουν τη φιλοσοφία του μεγάλου αυτού έργου. Ναι, να πάμε στην πλατεία να πιούμε καφέ, αλλά όχι και να παρκάρουμε στην πλατεία. Αυτό οφείλουμε να το κατανοήσουμε όλοι. Όπως αντιλαμβάνεστε, έργα τέτοιου μεγέθους απαιτούν για την ολοκλήρωση τους σημαντικούς πόρους. Η χρηματοδότηση, στην εποχή που βρισκόμαστε με αυτόν τον μεγάλο ανταγωνισμό πόλεων, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ο Μιχάλης Στυλιανίδης απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει. Να τρέχει και να προλαβαίνει την τμηματική ένταξη του έργου σε διάφορα προγράμματα. Αυτή είναι η επιτυχία του Δημάρχου’.     

Σχετικά Άρθρα

Back to top button