TOΠIKA – METΩΠIKA

«Μόνον οι μέτοχοι της εταιρίας και το Δ.Σ. έχουν δικαίωμα να μου εκχωρήσουν ή να μου αφαιρέσουν αρμοδιότητες», τόνισε με έμφαση στην πρώτη συνέντευξη τύπου της ΕΑΠΑΞ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Θεολόγος Καλαϊτζής.

«Μόνον οι μέτοχοι της εταιρίας και το Δ.Σ. έχουν δικαίωμα να μου εκχωρήσουν ή να μου αφαιρέσουν αρμοδιότητες», τόνισε με έμφαση στην πρώτη συνέντευξη τύπου της ΕΑΠΑΞ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Θεολόγος Καλαϊτζής.


Εντάξει. Αυτό είναι το τυπικό. Μήπως όμως, κ. Καλαϊτζή, λόγω της δημόσιας θέσης την οποία κατέχετε, θα έπρεπε να φροντίζετε να μην καλύπτεστε πίσω από τους τύπους και να απαντάτε επί της ουσίας, όσο αιχμηρές κι αν θεωρείτε κάποιες κριτικές που σας γίνονται; Στο κάτω – κάτω, εκλεγμένος με την ψήφο του λαού της Ξάνθης είστε, υπηρέτης των συμφερόντων του δηλαδή, και γι’ αυτό πρέπει πάντοτε να θεωρείτε ότι σ’ αυτόν απαντάτε.


 


    * * * *


 


Ανησύχησαν οι μόνιμοι θαμώνες των καφετεριών της πόλης μας, όταν διάβασαν σε τοπική εφημερίδα, ότι επίκειται η μετακίνηση των «καφετεριών» της πόλης μας, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία μέσα στην πόλη και ιδιαίτερα αυτή των αστικών λεωφορείων!


«Αμάν», είπαν! «Ποιός ξέρει πού θα στείλουν τα στέκια μας. Σίγουρα εκτός πόλεως. Πώς θα πηγαίνουμε μέχρι εκεί!». Φίδια έζωσαν και τους καταστηματάρχες! Ανησυχία και στον φοιτητόκοσμο της πόλης, που στην πλειονότητά του στερείται Ι.Χ. αυτοκινήτου!


Μέχρι να καταλάβουν ότι η σωστή λέξη ήταν μετακίνηση των «αφετηριών» (των αστικών λεωφορείων), πολλοί λαχτάρησαν!!!


 


* * * * *


 


Άσχετα με τη σκοπιμότητα και την ωφελιμότητα που μπορεί να έχει για την πόλη η περίφημη ενοποίηση των πλατειών της (αυτό είναι κάτι που θα κριθεί εκ τους αποτελέσματος), βραχυπρόθεσμα δημιουργείται ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για όλους τους καταστηματάρχες που τους ανοιξιάτικους και θερινούς μήνες τοποθετούσαν τραπεζοκαθίσματα στον χώρο της κεντρικής μας πλατείας.


Δε λέω· δεν είναι ό,τι το καλύτερο μία εικόνα «φραπεδούπολης», αλλά οι άνθρωποι αυτοί πληρώνουν υπέρογκα ενοίκια και δημοτικά τέλη, ακριβώς λόγω αυτού του πλεονεκτήματος που έχουν έναντι άλλων συναδέλφων τους. Ελήφθη άραγε κάποια μέριμνα για τους φετινούς μήνες που θα στερηθούν αυτού του πλεονεκτήματος, αφού τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν (;) προς το τέλος του καλοκαιριού (μείωση δημοτικών τελών λ.χ.);


 


* * * * *


 


Τιμάται σήμερα, όπως είχαμε γράψει και πριν λίγες ημέρες σ’ αυτήν τη στήλη, η κα Σαμπιχά Σουλεϊμάνογλου, πρόεδρος του Συλλόγου Ρομά δροσερού «Η Ελπίδα», από μέλη της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο αμερικανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης.


Όπως μαθαίνουμε η διάκριση που της απονέμεται αφορά γυναίκες «που επιδεικνύουν σημαντική κοινωνική συνεισφορά, συχνά υπό αντίξοες έως απαγορευτικές συνθήκες και η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας».


Αυτές οι ξαφνικές αγάπες και λουλούδια των Αμερικανών κάθε άλλο παρά μας εντυπωσιάζουν θετικά, αφού είναι γνωστός ο ρόλος τους, και ιδιαίτερα του γενικού προξένου των ΗΠΑ, κ. Hoyt Brian Yee, που τόσες φορές έχει ενοχλήσει ακόμη και αυτό το ανεκτικό ΥΠΕΞ μας με τις δραστηριότητές του! Αλήθεια, πριν ασχοληθούν με τον αξιοθαύμαστο πράγματι αγώνα της κας Σουλεϊμάνογλου (που δεν χρειάζεται την «αναγνώριση» από κανέναν ξένο παράγοντα για να καθαγιαστεί και νομιμοποιηθεί), φρόντισαν οι καλοί μας σύμμαχοι να δώσουν κάποιο αντίστοιχο βραβείο στην ηρωίδα Αμερικανίδα Ρέιτσελ Κόρι, που την δολοφονήθηκε όταν την πάτησε ισραηλινή ερπύστρια βάζοντας μπροστά το κορμί της για να αποτρέψει την κατεδάφιση παλαιστινιακής οικίας; Εδώ σας θέλω!


 


endohora@yahoo.gr


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button