“Με τη λίστα στο χέρι…..”

Οι καταναλωτικές οργανώσεις μας εφιστούν την προσοχή στις αγορές που θα κάνουμε τώρα την περίοδο των εκπτώσεων…… Δίνουν οδηγίες προς τους καταναλωτές-ναυτιλλόμενους για το πώς θα πρέπει να κινηθούν κατά τις εξορμήσεις τους στα μαγαζιά για να βγουν πραγματικά κερδισμένοι…..

Οι καταναλωτικές οργανώσεις μας εφιστούν την προσοχή στις αγορές που θα κάνουμε τώρα την περίοδο των εκπτώσεων……


Δίνουν οδηγίες προς τους καταναλωτές-ναυτιλλόμενους για το πώς θα πρέπει  να κινηθούν κατά τις εξορμήσεις τους στα μαγαζιά για να βγουν πραγματικά κερδισμένοι…..


Καλοδεχούμενες οι συμβουλές αφού είναι για το καλό μας, όποτε και αν τις χρειαστούμε ….


Δηλαδή όποτε αποφασίσουμε να κάνουμε ντου στα καταστήματα….


Μια απόφαση που θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο το επιτρέπει ο οικογενειακός ή ο ατομικός μας προϋπολογισμός….


Αλλά και ο πανικός που μας έχει καταλάβει με τις μαύρες προβλέψεις που κάνουν διεθνείς οίκοι για τα οικονομικά της χώρας  μας….


 Αλί και τρισαλί μας, πού θα πάει το χάλι μας αυτό….;


 



Επειδή όμως όλοι πλούσιοι, φτωχοί, εργαζόμενοι, άνεργοι, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, επιχειρηματίες, έμποροι, επαγγελματίες, αγρότες, συνταξιούχοι, έχοντες και κατέχοντες είμαστε κρίκοι της ίδιας αλυσίδας, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την αναπτυξιακή πορεία ενός τόπου…. και επειδή το χρήμα πρέπει να κυκλοφορεί και να αλλάζει χέρια…. και επειδή ο ένας πρέπει να στηρίζει τον άλλο ….και επειδή το έχω πάρει και πατριωτικά…. και επειδή αρκετά κρατήθηκα ….είπα φτάνει πια, αψήφισέ τα όλα και ετοιμάσου να κάνεις ντου στα μαγαζιά της αρεσκείας σου….


Έτσι λοιπόν αφήνω κατά μέρος όλες τις κινδυνολογίες και τις δυσοίωνες προβλέψεις και βγάζω από το συρτάρι μου το μπλοκάκι, όχι των επιταγών, αλλά των σημειώσεων για να κάνω τη λίστα των αγορών μου ιεραρχώντας τις ανάγκες….


Και προβλέπεται να είναι μεγάλη,  κάτι για τα παιδιά και το σύζυγο και στο τέλος για την αφεντιά μου…..


Πάντως όπως και να έχει, πίσω δεν πρόκειται να κάνω….


Αρκετά κρατήθηκα τόσο καιρό…..


Από αναβολή σε αναβολή μέχρι να έρθουν οι εκπτώσεις και να τες έφτασαν….


Όσο για το κλειδί για να κάνουμε τις αγορές μας, δηλαδή το χρήμα, καλή θέληση να υπάρχει και θα βρεθεί….


 



Χαλαρά και αποφασιστικά τον τρόπο θα βρω, μη σας πω ότι ή ήδη το βρήκα….. Και επειδή ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και εδώ που τα λέμε ο σκοπός είναι “ιερός” -πρέπει να στηρίξουμε τους εμπόρους μας- από σήμερα τέρμα το φιλετάκι και το ψαράκι…..


Το μενού θα έχει μόνο όσπρια και ζυμαρικά, για να εξοικονομήσουμε τα επιπλέον για τις ποθητές μου αγορές…..


Και μου πείτε ότι υπάρχει και η λύση της πιστωτικής κάρτας, γιατί σας το επισημαίνω για μια ακόμη φορά ότι δεν έχει καταφέρει να με πλανέψει και παραμένω η παραδοσιακή καταναλώτρια…..


Με το χρήμα, το ρευστό και δυσεύρετο εμμένω εδώ και χρόνια να κάνω τις εξορμήσεις μου στα μαγαζιά και να ξέρετε ποτέ δε βγαίνω χαμένη…..


Σιγά μη βασιστώ εγώ σε φούσκες και πλαστικό παρά….


 



Μπορεί  η ακρίβεια και οι χαμηλοί μισθοί να έχουν βάλει φραγμό στην όποια καταναλωτική μανία , γεγονός βέβαια που αποτυπώνεται και στο πρόσωπο των καταστηματαρχών, όμως αρκετά…..


Ήρθε η ώρα να γελάσει το χειλάκι τους, αλλά και το δικό μου….


Το shopping therapy θα το κάνω να είναι σίγουροι και όχι μόνο εγώ αλλά και πολλοί άλλοι ….


Η αλήθεια είναι πως τις πρώτες μέρες των εκπτώσεων η κίνηση στην αγορά φαίνεται υποτονική…..


Όμως επειδή η αγορά υπέστη καθίζηση τους τελευταίους μήνες, οι έμποροι μην αντέχοντας άλλο να περιμένουν καθώς οι υποχρεώσεις τους τρέχουν και τα χρέη συσσωρεύονται ξεκινούν ήδη από τις πρώτες μέρες με γενναίες εκπτώσεις που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν και το μείον  50%…..   


Άρα τίποτε πια δεν με κρατά….


 



Θα γίνουν όλα βάσει οργανωμένου σχεδίου και μετά από την καθιερωμένη έρευνα αγοράς, για να μην ξεχνάμε και τις συμβουλές του ΙΝΚΑ, αλλά και γιατί….η φθήνια τρώει τον παρά…..


Προμελετημένο λοιπόν το κτύπημα στην αγορά ….


Κάνω που λέει και η γειτόνισσά μου, το κουμάντο μου και έτσι γλυτώνω και το εκπτωσοδάνειο ….


Λίγο να μικραίνεις τη λίστα του σούπερ μάρκετ, να περιορίσεις το κρέας και το ψάρι, εξασφάλισες τα χρήματα για την πρώτη δόση της εξόρμησής σου στην αγορά…..


Είπαμε όλα θα πρέπει να γίνονται βάσει προγράμματος και συντονισμένων κινήσεων…


Σε μια περίοδο ιδιαίτερα ισχνών αγελάδων, λάθη που έχουν αντίκτυπο στο περιορισμένων δυνατοτήτων μας πορτοφόλι, δεν επιτρέπονται, αλλά ούτε συγχωρούνται….


Άντε καλές αγορές και διασκεδάστε τις πραγματικά… και ο επιμένων φυσικά Ξανθιώτικα….    

Σχετικά Άρθρα

Back to top button