Μ. Μπόλαρης “δεν αισθάνθηκα καθόλου άνετα στην Εξεταστική”

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Σταύρου Λυγερού, “Εν Ονόματι της Μακεδονίας” στην Ξάνθη βρέθηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής ο Βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ, κ. Μάρκος Μπόλαρης.

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Σταύρου Λυγερού, “Εν Ονόματι της Μακεδονίας” στην Ξάνθη βρέθηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής  ο Βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ, κ. Μάρκος Μπόλαρης.


Ο κ. Μπόλαρης ένα από τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στην διερεύνηση του σκανδάλου του Βατοπαιδίου, ως μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής στην εν λόγω υπόθεση, πέρασε και από τα γραφεία της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, όπου μετά τη συνάντησή του με το Συντονιστή της Νομαρχιακής, Αχιλλέα Τσαρτσάρα, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ.



Για το σκάνδαλο το Βατοπαιδίου 


Σύμφωνα με τον κ. Μπόλαρη πρόκειται για μια κακουργηματική πράξη σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, όπως σύσσωμη η αντιπολίτευση κατέληξε, μετά από 50 περίπου μέρες ακροαματικής διαδικασίας κατά την οποία κατέθεσαν 130 μάρτυρες και προστέθηκε  πολύ υλικό για την υπόθεση. 


“Δεν αισθάνθηκα καθόλου άνετα στην Εξεταστική Επιτροπή. Υπάρχουν ενδείξεις που μας δείχνουν ότι υπάρχει ανάμειξη πολιτικών προσώπων….. Εμείς θέλουμε να είμαστε εντάξει απέναντι στο Σύνταγμα και τον κόσμο, για αυτό και ζητάμε τη συνέχιση της διερεύνησης της υπόθεσης με τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή του τόπου”.


Μάλιστα όπως εξήγησε ο Βουλευτής Σερρών, η σύσταση της προανακριτικής δε σημαίνει και  απόδοση ποινικών ευθυνών, αλλά περαιτέρω διερεύνηση  για την διαλεύκανση της υπόθεσης. Τονίζει ότι αυτός είναι και ο ρόλος της Αντιπολίτευσης, την οποία ασκεί το ΠΑΣΟΚ, ύστερα από εντολή του κόσμου.


Για την πρόταση σύστασης της Επιτροπής που αναμένονταν να καταθέσει χθες Δευτέρα στη Βουλή, ο κ. Μπόλαρης θεωρούσε σχεδόν βέβαιο την αποχώρηση του κυβερνώντος κόμματος από τη συζήτηση, γιατί απλούστατα ο κ. Καραμανλής δεν θεωρεί δεδομένο ότι και 151 βουλευτές του θα ακολουθήσουν τη γραμμή του. ” Με τη μη προσέλευσή τους ή την αποχώρησή τους από τη συζήτηση τους  μεταχειρίζεται σαν κοπάδι,  σαν άβουλους βουλευτές. Ακυρώνει τους θεσμούς”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.


Πάντως σύμφωνα πάντα με τον κ. Μπόλαρη, μετά τη συζήτηση στη Βουλή για την Προανακριτική και τη σύσταση της Επιτροπής- καθώς μετά δεν παραγράφονται οι πολιτικές ευθύνες- το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει εκλογές καθώς η κυβέρνηση δεν έχει την ουσιαστική αποδοχή της πλειοψηφίας, κάτι που αποδεικνύεται και από την απουσία τους και τη μη ψήφιση της πρότασης του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την Προανακριτική.


 Όσο για τα υπόλοιπα πολιτικά σκάνδαλα και κυρίως για αυτό της SIEMENS, σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ δυο φορές έθεσε θέμα σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, κάτι που απέρριψε η κυβέρνηση. Ωστόσο προτίθεται να επανέλθει και θέτοντας εκ νέου τη σύσταση επιτροπής για τη διερεύνηση του σκανδάλου αυτού.



Για τα εθνικά θέματα και τον ανασχηματισμό 


Το κρίσιμο σε ότι αφορά  την πορεία των εθνικών μας θεμάτων είναι η χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής, σημειώνει ο Βουλευτής Σερρών Μάρκος Μπόλαρης. “Όταν συζητούμε θα πρέπει  επιμένουμε σε λύσεις, όχι με όρους ιστορίας, αλλά με όρους πολιτικής, για να μην υπάρχουν περιθώρια για αλυτρωτικές ιστορίες από πλευράς των γειτόνων μας “.


Τέλος, σχολιάζοντας τον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, τον χαρακτήρισε αδιέξοδο και εκλογικής διάταξης με τη γνωστή υποσχεσιολογία και παροχολογία, προσθέτοντας πως δε θα καταφέρει ωστόσο να ξεγελάσει για τρίτη φορά το λαό.                       


Δέσποινα Γκούμα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button