Μετά το Σουφλιά ποιός;

Η προχθεσινή περιοδεία του Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. Γιώργου Σουφλιά σε νομούς της Βόρειας Ελλάδας με αφορμή την τέλεση των εγκαινίων των κομματιών της Εγνατίας οδού και την παράδοσή στην κυκλοφορία σηματοδότησε ένα άτυπο προεκλογικό κλίμα.

Μετά το Σουφλιά ποιός;


Η προχθεσινή περιοδεία του Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. Γιώργου Σουφλιά  σε νομούς της Βόρειας Ελλάδας με αφορμή την τέλεση των εγκαινίων των κομματιών της Εγνατίας οδού και την παράδοσή στην κυκλοφορία σηματοδότησε ένα άτυπο προεκλογικό κλίμα.


Μπορεί η κυβέρνηση επισήμως να μην το παραδέχεται, ωστόσο η αλλαγή της πολιτικής της γραμμής και των νέων της κινήσεων, που στόχο έχουν αναδείξουν το κυβερνητικό της έργο, αλλά και το κοινωνικό της πρόσωπο ενισχύουν την άποψη πως σύντομα θα έχουμε εκλογές.  


Άρα θα πρέπει να συνηθίσουμε τις υψηλόβαθμες κυβερνητικές επισκέψεις στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Άλλωστε όλο και κάποιο έργο θα υπάρχει που δεν έχει εγκαινιαστεί ακόμη.


Για παράδειγμα το νέο κτιριακό συγκρότημα του 3ου  Γενικού Λυκείου Ξάνθης, το οποίο αν και δεν παραλήφθηκε επίσημα από τη Νομαρχία, παραδόθηκε στους μαθητές από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, δεν έχει μέχρι στιγμής εγκαινιαστεί. Λέτε να δούμε μέσα στους προσεχείς μήνες να καταφτάνει με τη συνοδεία του ο νέος Υπουργός Παιδείας, Άρης Σπηλιωτόπουλος για να εγκαινιάσει το νέο πρότυπο σχολικό συγκρότημα του νομού Ξάνθης;


 



Και επισήμως εκπτώσεις από σήμερα   


Αν και πολλοί καταστηματάρχες έχουν προχωρήσει εδώ και μέρες σε προσφορές και άτυπες μειώσεις των τιμών των προϊόντων τους λόγω της μειωμένης κίνησης που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στην αγορά, μήπως και καταφέρουν έτσι να προσελκύσουν καταναλωτές, σήμερα ξεκινά και επισήμως η χειμερινή περίοδος των εκπτώσεων.


Από σήμερα και μέχρι και τέλη Φεβρουαρίου θα έχουν τη δυνατότητα οι καταναλωτές να κάνουν αγορές σε συμφέρουσες για το πορτοφόλι τους τιμές.


Όσο για τα καταστηματάρχες επενδύουν πολλά σε αυτή την περίοδο για την ανάκαμψη του τζίρου τα εμπορικών τους καταστημάτων, αν και κρατούν μικρό καλάθι εξαιτίας και της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η οποία έχει επηρεάσει τα μάλλα την ψυχολογία των καταναλωτών, αλλά και των ιδίων.


 


Την Κυριακή  το νέο Προεδρείο


του Ν.Σ. της Διευρυμένης


Τα νέα πρόσωπα της εμπιστοσύνης του θα κάνει γνωστά την ερχόμενη Κυριακή ο Πρόεδρος της Ενιαίας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας-Καβάλας Ξάνθης, κ. Κωνσταντίνος Τάτσης, καθώς θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή την ανάδειξη του προεδρείου και των λοιπών οργάνων της  Διευρυμένης.


Σε ποιο άραγε πρόσωπο θα παραδώσει τη σκυτάλη η κυρία Χρυσούλα Δημούδη, τώρα που ανέλαβε νέα καθήκοντα ως Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ξάνθης;


 



Και πάλι το αίτημα για σύσταση


Προανακριτικής για το Βατοπαίδι


Κατά την πρόσφατη παρουσία του στην Ξάνθη-το περασμένο Σάββατο- στα πλαίσια της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης, ο Γενικός Δ/ντης του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος είχε προαναγγείλει πως πολύ σύντομα θα υπήρχαν ανακοινώσεις από πλευράς κόμματος για το Βατοπαίδι και τη γραμμή που θα ακολουθήσουν.


Την επισήμανση αυτή την έκανε σε ερώτημα που του είχε τεθεί για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει ευθέως.


Η επίσημη ανακοίνωση από πλευράς ΠΑΣΟΚ έγινε επισήμως χθες, όπου και ζητά από τη Βουλή τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής και την παραπομπή σε αυτήν τεσσάρων πρώην υπουργών, μεταξύ των οποίων και του δικού μας πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και νυν Βουλευτή Ξάνθης, Αλέξανδρου Κοντού.


Φυσικά μετρώντας τις ψήφους, εύκολα διαπιστώνει κανείς πως μάλλον αδύνατη θεωρείται η ικανοποίηση του αιτήματος του ΠΑΣΟΚ. 


 



Πρόβλεψη ενός πρώην διοικητή


του ΟΑΕΔ για την ανεργία


Ένα από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ασχολήθηκαν αρκετά με τα ζητήματα της ανεργίας και της απασχόλησης, καθώς πέρασε τόσο από θέσεις του Υπουργείου Απασχόλησης, και από τον ΟΑΕΔ, καθώς είχε διατελέσει και Διοικητής του, είναι ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο οποίος προέβλεψε άσχημες εξελίξεις στον τομέα της εργασίας για το Νομό Ξάνθης, καλώντας τους εργαζόμενους σε εγρήγορση, ενώ τοποθετήθηκε και για τα προγράμματα Stage, σε ερώτημα που του θέσαμε.


 



Για την ανεργία


“Θα κάνω την εξής πρόβλεψη προς τους εργαζόμενους του νομού Ξάνθης. Τα Συνδικάτα και το Εργατικό Κέντρο θα πρέπει να αμυνθούν πάνω σε λαίλαπα απολύσεων που είναι μπροστά τους. Αξιολογήστε αυτό που σας λέω, είναι μπροστά τους. Η ανεργία θα αυξηθεί τους επόμενους μήνες και τα πράγματα θα είναι οδυνηρά”.


 


Για τα προγράμματα Stage


“Τα  προγράμματα Stage είναι προγράμματα της απάτης και της συναλλαγής. Εγώ απευθύνομαι σε όλα αυτά τα παιδιά και τα κορίτσια που πέρασαν από βουλευτικά και υπουργικά γραφεία. Τους κοροϊδεύουν και τους παγιδεύουν. Ουσιαστικά δεν είναι αυτά τα προγράμματα τα οποία μπορούν να οδηγήσουν τα άτομα σε μόνιμη θέση εργασίας και στην παραγωγική διαδικασία. Είναι προγράμματα εκπαίδευσης που χρησιμοποιούνται σε όλο το δημοκρατικό κόσμο της Ευρώπης σαν προγράμματα που αφορούν μόνο τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Τα διαχειρίζεται ο ΟΑΕΔ και οι εργοδότες και όχι οι κυβερνήσεις. Εδώ τα διαχειρίζονται τα βουλευτικά γραφεία. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ Γερμανίας αι Ελλάδας.  


  



Ξεκινούν  και πάλι  οι εργασίες


Δουλειά πιάνουν και πάλι τα συνεργεία που έχουν αναλάβει την ανέγερση του κτιρίου του Παιδικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης στην περιοχή της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ.


Στόχος να τελειώσει η κατασκευή το συντομότερο δυνατόν, καθώς ήδη υπήρξε καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα περαίωσης του έργου.


Πάντως ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ.κ. Παντελεήμονας αισιοδοξεί πως μέσα στο 2009 θα δρομολογηθεί και η λειτουργία του. 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button