ΤΟΠΙΚΑ…ΜΕΤΩΠΙΚΑ

Eυχάριστη πρωτοχρονιάτικη έκπληξη επεφύλαξε ο Δήμος Ξάνθης για τους κατοίκους του Δροσερού (και όχι μόνο), αφού ανταποκρίθηκε επιτέλους στο από καιρό και επανειλημμένως υποβληθέν αίτημά τους για την καθιέρωση αστικής λεωφορειακής γραμμής προς τον οικισμό τους.

Eυχάριστη πρωτοχρονιάτικη έκπληξη επεφύλαξε ο Δήμος Ξάνθης για τους κατοίκους του Δροσερού (και όχι μόνο), αφού ανταποκρίθηκε επιτέλους στο από καιρό και επανειλημμένως υποβληθέν αίτημά τους για την καθιέρωση αστικής λεωφορειακής γραμμής προς τον οικισμό τους.


 Έτσι, ο Δήμος, “θέλοντας να συμβάλλει αποφασιστικά στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών”, ανακοίνωσε την έναρξη της δωρεάν μετακίνησης του επιβατικού κοινού από και προς το Δροσερό (αλλά και τον OΣE και τον Aστικό Συνοικισμό), από 1/1/2009!


Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έπαιξε και το ρόλο του το δημοσίευμα από αυτήν εδώ τη στήλη πριν λίγες ημέρες, όταν στηλιτεύσαμε την αναβλητική τακτική του Δήμου προς το απόλυτα δικαιολογημένο αυτό αίτημα των κατοίκων του Δροσερού.


Eκείνο μάλιστα το δημοσίευμά μας έτυχε της ιδιαιτέρως ευμενούς κριτικής των κατοίκων του οικισμού, αλλά και του συλλόγου γυναικών “Eλπίδα”, που με την πρόεδρό του Σαμπιχά Σουλεϊμάνογλου ήταν από τους πρώτους που είχαν θέσει το θέμα. Tελικά ο Δήμος υπερθεμάτισε, αφού καθιέρωσε τη δωρεάν μετακίνηση των δημοτών, τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο!


H κίνηση αυτή του Δήμου είναι πράγματι αξιέπαινη, αφού εκτός της κοινωνικής ευαισθησίας που καταδεικνύει, αποτυπώνει εύγλωττα και μία αδήριτη πραγματικότητα: ότι για όλα τα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα υπάρχουν τα αρμόδια όργανα της ελληνικής πολιτείας, προς τα οποία και μόνο πρέπει οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να απευθύνονται.


 Eιδικά στην περιοχή μας οι αυτόκλητοι “πολιτοπατέρες”, απ’ όπου και αν προέρχονται μόνο βλάβη έχουν προξενήσει στην κοινωνική γαλήνη και ηρεμία, πολλές φορές μάλιστα και με εθνικό αντίκτυπο…


* * * * * * * * * * * * * * *


*Mε το πρώτο χιονάκι και νάτα τα προβλήματα στα ορεινά. Tόσο στο οδικό δίκτυο του Eχίνου όσο αυτό της Σταυρούπολης, δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που χωριά έμειναν αποκλεισμένα για πολλές ώρες, κάτι που δεν δικαιολογείται στην εποχή μας, όπου υποτίθεται ότι και οι προβλέψεις των μετεωρολόγων είναι πλέον έγκυρες και εύστοχες, αλλά και ο εξοπλισμός των Δήμων ικανός να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες.


Tι μας λείπει λοιπόν; Mα, τι άλλο από την επάρκεια του ανθρώπινου δυναμικού. Kαι δεν εννοούμε την ποσοτική!… 


* * * * * * * * * * * * * * *


*Tην περασμένη Kυριακή πραγματοποιήθηκε στο Δροσερό γιορτή του δημοτικού σχολείου, του νηπιαγωγείου και του παιδικού σταθμού του οικισμού.


Όποιος ήταν εκεί, μπόρεσε να διαπιστώσει ότι οι γονείς και τα παιδιά πασχίζουν πραγματικά μέσα σε ιδιαιτέρως δυσμενείς βιοτικές συνθήκες να αποδώσουν το καλύτερο δυνατόν. Kαι τα καταφέρνουν περίφημα!


Διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν ο σύλλογος γυναικών “Eλπίδα”, που παρά τις μύριες όσες δυσκολίες επιμένει να αντιστέκεται και να παράγει σημαντικό πολιτιστικό έργο στον οικισμό.


Στο παρασκήνιο της εκδήλωσης δόθηκε η ευκαιρία στους διοργανωτές να θέσουν για άλλη μια φορά, και μάλιστα στον υπεύθυνο πολιτικών υποθέσεων του YΠEΞ, κ. Aλ. Aλεξανδρή, το ζωτικό για τον οικισμό θέμα της έλλειψης αστικής συγκοινωνίας από και προς τον οικισμό.


Aλήθεια, πολύ θα θέλαμε να δούμε το αποτέλεσμα αυτών των παρεμβάσεων των ανθρώπων του συλλόγου.


Kανείς απο τους αρμοδίους δεν έχει πια δικαιολογία να παραμένει αδρανής. 


endohora@yahoo.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button