“Καλώς μας ήρθες 2009….”

“Πάει ο παλιός ο χρόνος, ας γιορτάσουμε παιδιά….ήρθε ο νέος με τα δώρα με τραγούδια με χαρά….”…. Καλή χρονιά σε όλους, σε φίλους και οχτρούς….

“Πάει ο παλιός ο χρόνος, ας γιορτάσουμε παιδιά….ήρθε ο νέος με τα δώρα με τραγούδια με χαρά….”….


Καλή χρονιά σε όλους, σε φίλους και οχτρούς….


Είθε αυτή τη χρονιά να εκπληρωθούν οι περισσότερες από τις προσδοκίες σας…..


Η στήλη ξεκινά τη νέα χρονιά με την ευχή για υγεία και καλά μυαλά….


Ένας ακόμη χρόνος στην πλάτη μας, τι και να τα βάρη του χθες είναι νωπά ακόμη στην καμπούρα μας……


Θυμάμαι στα χρόνια τα μαθητικά, όταν επιστρέφαμε μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων στα σχολικά θρανία, έκανα βδομάδες για να συνηθίσω να γράφω σωστά την ημερομηνία και συγκεκριμένα το έτος στο τετράδιο…. 


Τι και αν είχαμε αλλάξει χρονιά, εγώ έγραφα την παλιά…..


Μόλις περνούσε λίγο ο καιρός και ο νέος γίνονταν πια συνήθεια, τότε αποκτούσα και εγώ την αίσθηση του σωστού χρόνου….


 



Αυτή την αίσθηση προσπαθώ να βρω και τώρα …..


Να συνειδητοποιήσω ότι διανύουμε τις πρώτες ημέρες του 2009…..


Άσχετα αν τον υποδεχτήκαμε με τον ίδιο πόλεμο και το λουτρό αίματος στη γη της Παλαιστίνης, με το ίδιο σκηνικό με το οποίο αποχαιρετήσαμε το 2008….λες και το ρολόι του χρόνου έχει σταματήσει στην ίδια επικαιρότητα…..


Τα σενάρια του ανασχηματισμού της κυβέρνησης κυριαρχούσαν στην εκπνοή του γέρου χρόνου, τα σενάρια αυτά έκαναν ποδαρικό και στο νέο χρόνο…..


Για να μην αρχίσω τις αμπελοφιλοσοφίες περί εφεύρεσης του χρόνου, το τι εξυπηρετεί και όλα τα σχετικά παίρνω βαθιά ανάσα και αλλάζω γραμμή όχι πλεύσης, αλλά σκέψης….


Βρε πως περνά ο καιρός….


Καλή μας χρονιά λοιπόν και όλα να πάνε κατ’ ευχήν ….


2009 ευχές για τον καθένα σας και είθε το κάθε πέρσι και καλύτερα να μην ισχύσει το 2009 και να χαραχθεί στη μνήμη όλων μας σα μια καλή χρονιά…..


Δε γράφω πάρα πολύ ή πολύ καλή, γιατί ουδείς μας αιθεροβατεί και έχει συναίσθηση του τι τον περιμένει στη διάρκεια του 2009…..


 



Και εδώ που τα λέμε ποια θα είναι η διαφορά του 2009 από το 2008….;


Τι θα αλλάξει δηλαδή στη ζωή μας….;


Πέρα βέβαια από την ελπίδα για κάτι το καλύτερο…..


Το ίδιο πρόγραμμα θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε, τις ολόιδιες μηχανικές κινήσεις, σπίτι δουλειά, δουλειά-σπίτι ή σπίτι-σχολείο και τανάπαλιν 


Τα ίδια πρόσωπα και πράγματα θα βλέπουμε και με τα ίδια προβλήματα θα αγανακτούμε και θα  εκνευριζόμαστε….


Θα εκστομούμε  το ίδιο …ευγενικό λεξιλόγιο με την προσφιλή  εθνική μας λέξη όταν μας τύχει μποτιλιάρσιμα σε κάποιο κεντρικό δρόμο, όταν χάσει η ομάδα μας ή θα κάνουμε το σταυρό μας όταν πάμε στο σούπερ μάρκετ και διαπιστώνουμε ότι και πάλι αυξήθηκε το γάλα και το τυρί….


Ακρίβεια, ανεργία, κυκλοφοριακό, ασχήμια, φαίνεται πως μας ακολουθούν και στη χρονιά που μόλις ξεπρόβαλε και φυσικά δεν είναι μόνο αυτά….


 



Όμως εμείς εκεί βράχοι….έχουμε μάθει να τα καταφέρνουμε στις όποιες αντιξοότητες πολύ καλύτερα  από ότι σε ήρεμες καταστάσεις…..


Είναι να μην το τραβάει το αίμα σου αι ο Έλληνας φαίνεται πως το έχει στο γονίδιό του να του αρέσουν τα δύσκολα και τα πολύπλοκα….


Αφήστε που άλλα αποφασίζει τη μια στιγμή και διαφορετικά  την άλλη για το ίδιο πάντα θέμα…..


 Και να μην ξεχάσω τα μέτρα και τα σταθμά που δεν είναι παντός καιρού, αλλά αναλόγως του προσώπου, της δύναμης και της τσέπης….


Έτσι και ο κάθε Έλληνας τούτης της χώρας ανάλογα με το οικονομικό και το κοινωνικό του εκτόπισμα γιόρτασε την Πρωτοχρονιά και υποδέχθηκε ο καθείς με τον τρόπο του το 2009…..


Κανένας δεν πρέπει να έμεινε παραπονεμένος….


 



Ίσως οι περισσότεροι από εσάς να πιστεύετε ότι και το 2009 θα έχει την ίδια γεύση με τη χρονιά που μόλις προχθές αποχαιρετήσαμε, ίσως κατά βάθος να συμφωνώ, ωστόσο θέλω να αισιοδοξώ για κάτι το καλύτερο ….


Θέλω να πιστεύω ότι το 2009 θα μας φέρει και καλά, αφού τα τελευταία χρόνια έχουμε αντικρύσει τα “χειρότερα”…..   


Όχι δεν το παίζω Καζαμίας, αλλά εκφράζω και εγώ μια ευχή, μπας και φτάσει στου Καραμανλή το αυτί και στου Αλογοσκούφη το ταμείο-αν θα παραμείνει βέβαια στο θώκο του-….


Τι ζητάει ο  λαός….; Στους τομείς Υγεία, Παιδεία, Εργασία, ο νέος χρόνος να φέρει μόνο θετικές αλλαγές….


Αν και η σκληρή και ρεαλιστική πραγματικότητα άλλα προοιωνίζει…..


Αλλά εμείς έχουμε το αντίδοτο στις απαισιόδοξες σκέψεις ….


Καλομελέτα και έρχεται….σκέψου θετικά και όλα θα πάνε κατ’ ευχήν ….


Άντε κουράγιο και αισιοδοξία και καλή μας χρονιά με υγεία, αγάπη, ελπίδα και όρεξη για δουλειά και όχι μόνο λόγια και υποσχέσεις πως τούτη τη φορά θα αλλάξουμε προς το καλύτερο….


Μακάρι το 2009 να είναι η χρονιά των πράξεων ….που θα φέρουν τις καλές ανατροπές στη ζωή μας…..


 



Και κάτι που αφορά τη συγκεκριμένη στήλη, η οποία μετά από πολύ σκέψη αποφάσισε από τη νέα χρονιά που μόλις ανέτειλε να εγκαινιάσει μια αμφίπλευρη επικοινωνία μαζί σας……


Καιρός όχι μόνο να με διαβάζετε, αλλά να δέχομαι και εγώ τους όποιους προβληματισμούς και επισημάνσεις σας…..


Οι οποίες θα μπορούν να αποτελούν και θέμα προβληματισμού και κατάθεσης προτάσεων μέσα από τούτο το χώρο…..


Ίσως μέσα και από το δικό σας πρίσμα να δούμε κάποια πράγματα καλύτερα και ενδεχόμενα να βρούμε και τις απαντήσεις σε όλα αυτά που δυσκολεύουν τη ζωή μας…..


Έτσι λοιπόν σας αποκαλύπτω την ηλεκτρονική μου διεύθυνση, την οποία κρατούσα  ως επτασφράγιστο μυστικό τα τελευταία πέντε χρόνια….


Μέγα λάθος, καθότι τα   e-mail  είναι για να δίνονται και αφού τα γραμματόσημα θυμίζουν παρελθόν και εποχές που πέρασαν και πίσω δε γυρίζουν και πλέον έχουμε εισέλθει σε άλλες μορφές σύγχρονης επικοινωνίας-ξεχάστε το περιστέρι- στην ηλεκτρονική επικοινωνία, ορίστε λοιπόν και η ηλεκτρονική μου διεύθυνση, την οποία και σας καλώ αν θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε ως βήμα αμφίδρομης επικοινωνίας                             dgouma07@otenet.gr


Σχετικά Άρθρα

Back to top button