Εμπορική πολεοδομία

Εμπορική


πολεοδομία


Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα πραγματοποιείται σήμερα στην Καβάλα. Το θέμα της εκδήλωσης αφορά την εμπορική πολεοδομία, μείζον ζήτημα για δήμους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες.


Ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια τον κόσμο της αγοράς, μετά και την έλευση των μεγάλων εμπορικών κέντρων και πολυκαταστημάτων. Γεγονός  που αυξάνει τον ανταγωνισμό, τις περισσότερες φορές κεκαλυμμένα τον αθέμιτο, οδηγεί στη μείωση του τζίρου των μικρών εμπορικών καταστημάτων και σιγά-σιγά στον αφανισμό τους.


Την εκδήλωση αυτή αναμένεται να παρακολουθήσουν και μέλη του νεοεκλεγέντος διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, καθώς η Εμπορική Πολεοδομία είναι ένα θέμα που τους αφορά άμεσα και το έχουν ως  ένα από τα βασικά τους αιτήματα,  προκειμένου να θέσουν στους αρμοδίους και να διεκδικήσουν την υλοποίησή του.


 



Προγραμματίζουν συνέντευξη τύπου


Και ενώ αναμένεται στις 20 Νοεμβρίου να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΒΖ, το Σωματείο Εργαζομένων του Ζαχαρουργείου της Ξάνθης σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζουν να δώσουν συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.


Κατά πάσα πιθανότητα θα προσκαλέσουν τους δημοσιογράφους στο χώρο  του εργοστασίου, όπου θα επιδιώξουν να φέρουν και πάλι το ζήτημά τους στην επικαιρότητα και να εκθέσουν εκ νέου τα αιτήματά τους. 


Πέρα από την καθυστέρηση που παρατηρείται στην υλοποίηση των όσων τους υποσχέθηκε η κυβέρνηση για την επαγγελματική τους αποκατάσταση, έρχεται να επιτείνει την ανησυχία τους και το τελευταίο σενάριο περί ναυαγίου υλοποίησης της επένδυσης για μετατροπή του Ζαχαρουργείου της Ξάνθης σε μονάδα παραγωγής βιοαιθανόλης.  


 



Πρώτα να τη διαβάσει


Κληθείς να σχολιάσει ο Συντονιστής της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, Αχιλλέας Τσαρτσάρας την Τροπολογία για την επαγγελματική αποκατάσταση των 130 εργαζομένων της ΣΕΒΑΘ και της ΣΕΠΕΚ και την προϋπόθεση που θέτει για την ισχύ  της ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αλέξανδρος Κοντός, ότι δηλαδή απαιτείται η πολιτική συναίνεση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αρνήθηκε να τοποθετηθεί επισήμως επί του ζητήματος.


Και αυτό γιατί θέλει πρώτα να δει και να μελετήσει την Τροπολογία Κοντού, αν και εξέφρασε το ερώτημα γιατί να απαιτεί ο υπουργός την πολιτική συναίνεση όλων των κομμάτων από τη στιγμή που η κυβέρνηση διαθέτει την πλειοψηφία.


 



Θα ζητήσουν τη στήριξη  των κομμάτων


Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι σε ΣΕΒΑΘ και ΣΕΠΕΚ μετά την προχθεσινή Γενική Συνέλευσή τους, όπου συζήτησαν την Τροπολογία για την επαγγελματική του αποκατάσταση, κατέληξαν πως η εξέλιξη αυτή είναι θετική για τους ίδιους , καθώς είναι και η μόνη άμεσα υλοποιήσιμη λύση.


Για το λόγο αυτό αποφάσισαν και εξουσιοδότησαν τη διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων της ΣΕΒΑΘ να ξεκινήσει σειρά επαφών τόσο με τους υπευθύνους των νομαρχιακών οργανώσεων των κομμάτων στην Ξάνθη, αλλά και με τους βουλευτές και λοιπούς πολιτευτές του νομού, προκειμένου να τους ζητήσουν να στηρίξουν την τροπολογία αυτή, η οποία τους εξασφαλίζει απασχόληση στους ΟΤΑ  και στην Περιφέρεια Α.Μ.-Θ.


Θα τους καλέσουν τις όποιες αποφάσεις λάβουν να στείλουν στα κεντρικά των κομμάτων τους και στα αρμόδια για την υπόθεση όργανα των υπουργείων προκειμένου να επισπευσθούν οι όποιες διαδικασίες απαιτούνται για την ψήφιση της σχετικής Τροπολογίας.


 



Ενδυνάμωση


του Εμπορικού Συλλόγου


 Πρωταρχικός στόχος του νέου προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, κ. Γιάννη Αλεξιάδη είναι η εγγραφή νέων μελών στο Σύλλογο, η ενεργοποίηση των εγγεγραμμένων μελών και γενικά η ενίσχυση του οργάνου των καταστηματαρχών της Ξάνθης.


Μόνο αν αποκτήσουν μεγαλύτερη δύναμη, οι διεκδικήσεις τους θα εισακούγονται καλύτερα από την κυβέρνηση και την πολιτεία.


Την επισήμανση αυτή έκανε ο νέος πρόεδρος των Εμπόρων, κ. Αλεξιάδης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα μας και την οποία θα δημοσιεύσουμε σε επόμενο φύλλο μας.


Μάλιστα τοποθετείται και για το ωράριο των καταστημάτων, στέλνοντας μήνυμα με ιδιαίτερη σημασία στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης, Σωτήρη Τσιακίρογλου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button