Με απόφαση του Γ.Γ. της ΠΑΜ-Θ κ. Δημήτρη Σταμάτη ενισχύονται επιπλέον 224 επιχειρήσεις Εμπορίου και Παροχής Υπηρεσιών

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Δημήτρη Σταμάτη ενισχύονται επιπλέον 224 επιχειρήσεις της περιφέρειας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος “Ενίσχυση Μικρών & Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων του Εμπορίου και της Παροχής Υπηρεσιών”, το οποίο θα ενισχυθεί από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΜ-Θ 2000-2006 και από την Kοινοτική Πρωτοβουλία INTERREG III

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Δημήτρη Σταμάτη ενισχύονται επιπλέον 224 επιχειρήσεις της περιφέρειας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος “Ενίσχυση Μικρών & Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων του Εμπορίου και της Παροχής Υπηρεσιών”, το οποίο θα ενισχυθεί από το  Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΜ-Θ 2000-2006 και από την Kοινοτική Πρωτοβουλία INTERREG III 


Η οικονομική ενίσχυση που θα λάβουν οι  εν λόγω επιχειρήσεις  θα ανέλθει στο 55% του συνολικού προϋπολογισμού των  επενδύσεων, δηλαδή  στα 38.131.280,05 Ευρώ.


Υπενθυμίζεται ότι, σε πρώτη φάση αξιολογήθηκαν θετικά 579 επενδυτικές προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 50.267.339,56 ευρώ και Δημόσιας Δαπάνης 27.426.416,79 ευρώ, δηλαδή στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ενισχύονται συνολικά 803 επιχειρήσεις, συνολικού  προϋπολογισμού 69.839.740,73 ευρώ. 


Οι επενδυτές σε συνεργασία με τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα( Τράπεζες ) και την Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας καλούνται να επιταχύνουν τις διαδικασίες  ώστε μέχρι τέλος του 2008 να ολοκληρώσουν τα επενδυτικά τους σχέδια.     


Σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, κ. Δημήτρης Σταμάτης, αναφέρει: 


 “Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις του εμπορίου και των υπηρεσιών είναι η ραχοκοκαλιά κάθε τοπικής οικονομίας, ιδιαίτερα στην ελληνική περιφέρεια. Η Κυβέρνηση, για πρώτη φορά, στην πράξη και όχι στα λόγια, ενισχύει τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και του εμπορίου και, τώρα, με το καινούριο πρόγραμμα των υπηρεσιών. Το  80% των εγκεκριμένων επιχειρηματικών σχεδίων κατευθύνεται  στην ελληνική Περιφέρεια, όντας έτσι πλήρως εναρμονισμένη η πολιτική αυτή στη στήριξη της ελληνικής περιφέρειας. 


Με την επιπλέον ενίσχυση 224 επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, συνολικά ενισχύονται 803 επιχειρήσεις,  δίνουμε την ευκαιρία σε περισσότερες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές και βιώσιμες, αλλά και να στηρίξουν την απασχόληση, να δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις εργασίας και εισόδημα για τις τοπικές κοινωνίες”.   

Σχετικά Άρθρα

Back to top button