Ξεκίνησε από 1 Σεπτεμβρίου ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ Ξάνθης τις κολυμβητικές του δραστηριότητες για την νέα σαιζόν

. Τα τμήματα του συλλόγου συγκεντρώνουν τους αθλητές που θα επανδρώσουν τα προαγωνστικά και αγωνιστικά τμήματα, καθώς και αυτά των επίλεκτων, φυτωρίου και εκμαθήσεων. Ο Ξανθιώτικος σύλλογος συμμετέχει σε κολυμβητικές αγωνιστικές δραστηριότητες, τόσο σε Πανελλήνιο όσο και περιφερειακό επίπεδο, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

. Τα τμήματα του συλλόγου συγκεντρώνουν  τους αθλητές που θα επανδρώσουν τα προαγωνστικά και αγωνιστικά τμήματα, καθώς και αυτά των επίλεκτων, φυτωρίου και εκμαθήσεων.


Ο Ξανθιώτικος σύλλογος συμμετέχει σε κολυμβητικές αγωνιστικές δραστηριότητες, τόσο σε Πανελλήνιο όσο και περιφερειακό επίπεδο, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.


Παράλληλα ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ετοιμάζει και για την φετινή χρονιά, ένα πλούσιο κοινωνικό πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, αποτελούμενο από εκπαιδευτικές επισκέψεις, περιβαλλοντικές εξορμήσεις, εκδρομές και συνεστιάσεις μελών και φίλων του συλλόγου και πολλά άλλα ! 



Τμήμα  1ο :


Εκμαθήσεων – ακαδημιών κολύμβησης


 Αρχίζοντας από τους μικρούς κολυμβητές (4,5,6,7 ετών) και εν δυνάμη αυριανούς αθλητές του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, να τονίσουμε την συνέχιση του προγράμματος εκμάθησης των βασικών δεξιοτήτων κολύμβησης, με παράλληλη  ένταξη των παιδιών στα πρώτα κολυμβητικά τμήματα, με ήπιες παιδικές αγωνιστικές μορφές.


Τα παιδιά ακολουθούν την μεθοδική και διδακτική που εφαρμόζεται στην ετήσια σχολή εκμάθησης, η οποία και ανανεώνει συνεχώς το δυναμικό των τμημάτων.


Σε όλη την διάρκεια του χρόνου υπάρχει τακτική εξελικτική πορεία των αθλητών, καθώς περνούν διαδοχικά από την εκμάθηση – ακαδημίες – επίλεκτα – φυτώριο – προαγωνιστική – αγωνιστική.


Οι καθημερινές προπονήσεις στην εκμάθηση διαρκούν 1 ώρα.



Τμήμα  2ο  :


Επίλεκτα – φυτώριο κολύμβησης


Πρόκειται για αθλητές ( 7,8,9 ετών ) που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο εκμάθησης, έχοντας διδαχθεί τις βασικές κολυμβητικές δεξιότητες και εντάσσονται σε μια πρώτη ήπια μορφή κολυμβητικών ομάδων.


Κύριος στόχος είναι η εισαγωγή και τελειοποίηση της μηχανικής των 4 στυλ κολύμβησης (ελεύθερο – ύπτιο – πρόσθιο – πεταλούδα ), καθώς και επιμέρους στοιχείων του αθλήματος (πχ.  κανονισμοί ).


Οι μικροί αθλητές ακολουθούν πρόγραμμα καθημερινών προπονήσεων, ενώ υπάρχουν προαιρετικές αγωνιστικές συμμετοχές για τα παιδιά που θέλουν να μυηθούν παραπέρα στο άθλημα.


Να σημειώσουμε τέλος την από καιρού ύπαρξη θεσμοθετημένων ( υπό την αιγίδα της ΚΟΕ ) διασυλλογικών αγωνιστικών ημερίδων σε Πανελλήνιο και περιφερειακό επίπεδο για την παραπάνω κατηγορία μικρών αθλητών, γεγονός που συνδράμει στο ενδιαφέρον και την κολυμβητική εξέλιξη των παιδιών.



Τμήμα 3ο :


Προαγωνιστική κατηγορία κολύμβησης


Η προαγωνιστική κατηγορία αφορά κολυμβητές 10,11,12 ετών, με στόχο την αγωνιστική προετοιμασία αθλητών και την αντίστοιχη συμμετοχή τους στο θεσμοθετημένο περιφερειακό πρωτάθλημα που γίνεται σε όλη την χώρα. Παράλληλα υπάρχουν και πολύ καλές διασυλλογικές διοργανώσεις. 


Από πέρυσι η κατηγορία για τους Ξανθιώτες απέκτησε διεθνή χαρακτήρα, τόσο με την μετάβαση και αγωνιστική συμμετοχή του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ σε διεθνές κολυμβητικό meeting στην Κων/πολη, όσο και η αμοιβαία συμμετοχή της Γαλατά Σαράι και της Βουλγαρικής Πιρίν, στα Δ’ ΞΑΝΘΕΙΑ 2008.


Να σημειώσουμε τέλος ότι στο θερινό περιφερειακό πρωτάθλημα ΑΜΘ που έγινε στην Καβάλα, οι αθλητές του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ κατέκτησαν 23 μετάλλια στο σύνολο ( 7 ατομικά – 16 ομαδικά ), σημειώνοντας μια πολύ καλή παρουσία, στην πλέον επίσημη διοργάνωση των προαγωνιστικών κατηγοριών. 



Τμήμα 4ο :


Αγωνιστική κατηγορία Κολύμβησης


Πρόκειται για αθλητές κολύμβησης άνω των 13 ετών, με στόχο την αγωνιστική διάκριση.


Η  διάκριση του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ στην παραπάνω κατηγορία ήρθε πέρυσι, με την κατάκτηση του ορίου πρόκρισης από τον Γιώργο Σαχπαζίδη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης, στα 100 πεταλούδα.


Από φέτος ο νεαρός αθλητής του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ αποτελεί  πλέον παράδειγμα για όλους τους κολυμβητές του συλλόγου, που ευελπιστούν να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο και ακόμη ψηλότερα !!


Κοινωνικές δραστηριότητες…


με πλούσιο πρόγραμμα !


 Πολλές κοινωνικές εξορμήσεις ετοιμάζει και φέτος το ΔΣ του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, στα πλαίσια της περαιτέρω προσφοράς στα παιδιά, γονείς και φίλους του συλλόγου.


Με γνώμονα την εμπλουτισμό κοινωνικών, εκπαιδευτικών και περιβαλλοντικών θεμάτων και προσεγγίσεων στις ήδη υπάρχουσες αθλητικές δραστηριότητες.


Να σημειωθεί η ιδιαίτερη απήχηση της περυσινής  καινοτομίας που αφορούσε την φωτογραφική έκθεση κολυμβητικών αποστολών του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, που συνόδεψε για 5 ημέρες το τέλος της αγωνιστικής σαιζόν. Σε 6 stant αναρτήθηκαν φωτογραφίες με όμορφες αθλητικές στιγμές από τους αγώνες και το παρασκήνιο των αθλητικών αποστολών του συλλόγου.



Συνεργασία ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ – Εβριτών Ν. Ξάνθης στις γιορτές Παλιάς πόλης !


Στα πλαίσια του κοινωνικού προγράμματος, ο σύλλογος άρχισε για φέτος τις δράσεις του με πρώτη την παρουσίαση του έμψυχου αγωνιστικού δυναμικού, στα πλαίσια των γιορτών Παλιάς πόλης. 


Ο σύλλογος Εβριτών Ν. Ξάνθης και ο πρόεδρος Χρήστος Τσιακιρούδης συμφώνησαν και φιλοξένησαν καθημερινά τις αθλητικές δραστηριότητες του συλλόγου, φωτογραφικό υλικό, καθώς και αρκετά μέλη και παράγοντες  στο στέκι τους.


Αναμένεται να ακολουθήσουν ακόμη περισσότερες εκδηλώσεις και εξορμήσεις, ενώ το διοικητικό συμβούλιο του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ προγραμματίζει να παρουσιάσει το πλήρες αγωνιστικό και κοινωνικό πρόγραμμα του έτους 2008-09, σε ειδική εκδήλωση προς τους γονείς και αθλητές.


         


  

Σχετικά Άρθρα

Back to top button