ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΓΟΥΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

 ΕΡΩΤΗΣΗ 


Προς τους Υπουργούς:


1. Εξωτερικών 


2. Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας 


 3. Δικαιοσύνης 


Ο θάνατος ενός νέου μόλις 35 ετών, οικογενειάρχη έλληνα εργάτη, οικονομικού μετανάστη στη  Γαλλία,  μετά από ανήκεστο βλάβη που υπέστη από την πολυήμερη απεργία πείνας που έκαναν αυτός και δύο ακόμη έλληνες συνάδελφοί του για διεκδίκηση δεδουλευμένων τους από γαλλικό ναυπηγείο , έχει συγκλονίσει την γαλλική κοινή γνώμη. 


Τοπικοί φορείς, ακόμη και η Γενική Συνομοσπονδία εργατών Γαλλίας έχουν προβεί σε ανακοινώσεις διαμαρτυρίας και στήριξης των ελλήνων εργατών.  


Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση παρατηρεί απαθής τους απροστάτευτους Έλληνες που απελπισμένοι για εξεύρεση εργασίας στρέφονται σε αναζήτηση δουλειάς σε χώρες της Ε.Ε.  Αντί όμως να τύχουν ίσης μεταχείρισης με τους υπόλοιπους ευρωπαίους πολίτες όπως προβλέπουν οι συνθήκες της Ε.Ε. βρίσκουν συνθήκες που πολλές φορές απάδουν της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αντιμετωπίζουν συμπεριφορές που θυμίζουν τις χειρότερες εποχές της ελληνικής λαθρομετανάστευσης. 


Η ελευθερία διακίνησης των εργαζομένων με ευθύνη της κυβέρνησης μετατρέπεται από πλεονέκτημα σε μειονέκτημα. 


Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί 


1. Τι μέτρα έλαβε η κυβέρνηση ώστε η Ελληνική πρεσβεία να βοηθήσει νομικά και ηθικά τους έλληνες εργαζόμενους που απεργούσαν ,ώστε να προστατεύσει τα δικαιώματά τους και να αποτρέψει τις σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους;


2. Τι μέτρα έχουν λάβει οι ελληνικές πρεσβείες για την στήριξη , την πληροφόρηση και την βοήθεια προσαρμογής του συνεχώς αυξανόμενου κύματος των ελλήνων εργαζομένων και των οικογενειών τους που αναζητούν την τύχη τους στις χώρες της Ε.Ε. 


 3. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης προτίθεται να διατάξει , δια του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου , έρευνα για τα αίτια και τις ποινικές ευθύνες των ηθικών αυτουργών του άτυχου Ξανθιώτη εργάτη. 


 Οι ερωτώντες βουλευτές 


 Σγουρίδης Παναγιώτης


 Ράπτη    Συλβάνα 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button