Σύσκεψη για τη λειτουργία της αγοράς στις γιορτές του Πάσχα

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Απριλίου και ώρα 11:00πμ, σύσκεψη μετά από πρωτοβουλία του Νομάρχη Ξάνθης κ. Γεωργίου Παυλίδη, με θέμα τους ελέγχους των υπηρεσιών στην αγορά ενόψει των εορτών του Πάσχα.

   Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Απριλίου και ώρα 11:00πμ, σύσκεψη μετά από πρωτοβουλία του Νομάρχη Ξάνθης κ. Γεωργίου Παυλίδη, με θέμα τους ελέγχους των υπηρεσιών στην αγορά ενόψει των εορτών του Πάσχα.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αρμόδιοι Προϊστάμενοι των Τμημάτων Κτηνιατρικής, Δημόσιας Υγείας και Εμπορίου, ο Πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Ξάνθης κ. Γ. Μπατζακίδης, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ κ. Τσιακίρογλου, όπως επίσης οι αρμόδιοι Αντινομάρχες.  Κατά την διάρκειά της εξετάσθηκαν θέματα περί την καλή λειτουργία της αγοράς, και ειδικότερα θέματα επάρκειας και ελέγχου των αμνοεριφίων, διάκρισης ντόπιων και εισαγόμενων, προστασίας της τοπικής παραγωγής και πώλησης με τιμές στα επιτρεπτά όρια.


   Επίσης, εξετάσθηκαν ζητήματα προστασίας του καταναλωτή, αποτροπής ανάμιξης ξένων με ντόπια, όπως επίσης και κατεψυγμένων και νωπών προϊόντων.


   Συζητήθηκε και συναποφασίσθηκε να υπάρξουν συστηματικοί  έλεγχοι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του καθενός και συνεργασία των  επαγγελματιών και των ελεγκτικών υπηρεσιών για την διασφάλιση της υγείας και ανάλογης τιμής προς τους καταναλωτές, αλλά και  των καλών επαγγελματιών. 


   Εκ μέρους του Σωματείου Κρεοπωλών, μετά την αναφορά τους για δυστοκία προμήθειας των νέων μηχανών σήμανσης της προέλευσης, υπήρξε δέσμευση ότι θα ισχύσει η συμφωνία μέγιστου ύψους των τιμών των αμνοεριφίων και συγκεκριμένα αναλήφθηκε δέσμευση εκ μέρους τους και για όλους τους κρεοπώλες ότι οι τιμές θα κρατηθούν στα προπερσινά επίπεδα,  ενώ θα είναι στα ίδια και κατώτερα επίπεδα με τους γειτονικούς Νομούς. 


   Ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης σχετικά δήλωσε:


   “Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ενδιαφέρεται για την καλή λειτουργία της αγοράς, την καλή της φήμη, προς όφελος τόσο των καταναλωτών, όσο και των καλών επαγγελματιών, εντός του πλαισίου της υφισταμένης νομοθεσίας.


   Η καλόπιστη συνεργασία και η αμοιβαιότητα με όλους τους εμπλεκόμενους επαγγελματίες είναι επιδίωξή μας και πρέπει να στηρίζεται στην αλληλοκατανόηση και στους κοινούς μας στόχους που είναι το όφελος της τοπικής κοινωνίας (καταναλωτών και επαγγελματιών).


   Οι κυρώσεις θα είναι το έσχατο μέτρο, αλλά πιστεύουμε η καλή λειτουργία της αγοράς θα διασφαλισθεί από τους επαγγελματίες.


   Η δέσμευση-συμφωνία κυρίων από τους κρεοπώλες να έχουμε τιμές στα περσινά επίπεδα θα τηρηθεί προς όφελος όλων. 


   Ζητούμε από τους καταναλωτές να ενισχύσουν την τοπική αγορά και τα ντόπια προϊόντα, που είναι τα καλύτερα”.



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ


ΝΟΜΑΡΧΗ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button