Αναβάθμιση Δασικού Χωριού και φυτωρίου Καλλιθέας

Για πρώτη φορά, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε και ο Δήμαρχος, Γιώργος Καρασακαλίδης, το Δήμο Σταυρούπολης επισκέφθηκε το περασμένο Σάββατο σύσσωμη η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

   Για πρώτη φορά, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε και ο Δήμαρχος, Γιώργος Καρασακαλίδης, το Δήμο Σταυρούπολης επισκέφθηκε το περασμένο Σάββατο σύσσωμη η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.


   Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κοντός μαζί με τον Υφυπουργό του, Κώστα Κιλτίδη, μετά από παράκληση της δημοτικής αρχής Σταυρούπολης βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή, όπου και είδαν από κοντά μια σειρά ζητημάτων, αρμοδιότητας του συγκεκριμένου υπουργείου.


  Ο δήμαρχος Σταυρούπολης, Γιώργος Καρασακαλίδης, υποδέχθηκε τους δυο άντρες στο Δημαρχείο, όπου μαζί με τους συνεργάτες του τους παρουσίασε τους προβληματισμούς και τις προτάσεις του για θέματα αξιοποίησης του δασικού πλούτου της περιοχής με στόχο την τόνωση της τοπικής οικονομίας.


   Στη σύσκεψη που ακολούθησε τέθηκαν αναλυτικά κάποια ζητήματα και σχέδια του δήμου πάνω σε δράσεις και ενέργειες που ήδη έχουν δοκιμαστεί με θετικά αποτελέσματα, οι οποίες όμως χρήζουν περαιτέρω υποστήριξης.


  Συγκεκριμένα το θέμα της αναβάθμισης και επέκτασης των εγκαταστάσεων του Δασικού Χωριού του Ερύμανθου ήταν από τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


  Μάλιστα τόσο ο κ. Κοντός, όσο και ο κ. Κιλτίδης δεσμεύτηκαν να εξετάσουν άμεσα το θέμα της χρηματοδότησης για την επέκταση των εγκαταστάσεων του Δασικού Χωριού. 


  Σύμφωνα με τις προθέσεις της δημοτικής αρχής, η οποία και διαχειρίζεται το Δασικό Χωριό, είναι πέρα από την αναβάθμιση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων, να γίνουν πέντε με έξι νέα οικήματα, καθώς το ενδιαφέρον των επισκεπτών σε αυτό είναι πάρα πολύ μεγάλο, ήδη έχουν ξεπεράσει τις 24.000 διανυκτερεύσεις.


  Επίσης σε ότι αφορά το Δασικό Χωριό του Δήμου Σταυρούπολης, η λειτουργία του οποίου αποτελεί πρότυπο για τα υπόλοιπα που λειτουργούν στη χώρα και διαχειρίζονται από δήμους, τέθηκε το θέμα να τεθεί επικεφαλής μιας δικτύωσης όλων των δασικών χωριών της Ελλάδας.


  Να σημειωθεί πως στον  υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κιλτίδη υπεύθυνο για θέματα δασικής πολιτικής, τέθηκε και το ζήτημα να χαρακτηριστεί το δάσος της Σταυρούπολης πανεπιστημιακό, αίτημα και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, προκειμένου να εξυπηρετήσει και τις ανάγκες του Τμήματος δασοπονίας κα Φυτικού Περιβάλλοντος. Παράλληλα συζητήθηκε και η λειτουργία του Φυτωρίου στην Καλλιθέα. 


   Αποφασίστηκε να ενισχυθεί και να λειτουργήσει πιο οργανωμένα ώστε να καλύψει τις ανάγκες τις δασοκομικές και τη φυτοκομική ζήτηση σε κωνοφόρα. Και φυσικά να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης και να τονώσει την τοπική οικονομία.


   Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμαρχος Σταυρούπολης, κ. Καρασακαλίδης δήλωσε πλήρως ικανοποιημένος από την επίσκεψη των δυο ανδρών, καθώς όπως σημείωσε δε θα μείνουν μόνο στις υποσχέσεις, αλλά ήδη δρομολογούνται οι σχετικές ενέργειες για να κάνουν πράξεις τις δεσμεύσεις τους και μάλιστα για κάποια θέματα έχουν πέσει και οι πρώτες υπογραφές.


   Στόχος του Δήμου Σταυρούπολης είναι η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής -κάτι που ήδη επιτυγχάνεται -η οποία και θα τονώσει οικονομικά την περιοχή και θα τη βοηθήσει στην εξωστρέφειά της.


Και όπως σημείωσε ο κ. Καρασακαλίδης, ήδη στην περιοχή αρκετοί κάτοικοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον τομέα του τουρισμού. Αυτή τη στιγμή στο Δήμο Σταυρούπολης κατασκευάζονται πέντε παραδοσιακά τουριστικά καταλύματα  και άλλοι 7-8 ξενώνες αναμένεται να δημιουργηθούν μέσα από προγράμματα του Δ’ ΚΠΣ.


  Έτσι μετά και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επέδειξε η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την επίσκεψη τους στην περιοχή, ο Δήμαρχος Σταυρούπολης δηλώνει αισιόδοξος για την αναπτυξιακή πορεία του δήμου του.                                                                 


Δέσποινα Γκούμα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button