ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ

*Ψήφισμα με το οποίο εκφράζουν την αντίθεση τους στην διάσπαση του Εφετείου Θράκης και την δημιουργία νέου Εφετείου στην Καβάλα, συνυπέγραψαν φορείς της Ροδόπης στην σύσκεψη όπου κλήθηκαν με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου του νομού.

    *Ψήφισμα με το οποίο εκφράζουν την αντίθεση τους στην διάσπαση του Εφετείου Θράκης και την δημιουργία νέου Εφετείου στην Καβάλα, συνυπέγραψαν φορείς της Ροδόπης στην σύσκεψη όπου κλήθηκαν με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου του νομού. 


 Η κατάθεση ερώτησης από το υπουργείο Δικαιοσύνης προς την ολομέλεια του Αρείου Πάγου για την δημιουργία έξι νέων εφετείων σε διάφορες πόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Καβάλα, προκάλεσε την κινητοποίηση του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, που επιδιώκει να προλάβει την υποβάθμιση του Εφετείου Θράκης αλλά και της Κομοτηνής ως διοικητικής περιφέρειας. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλής Χατζηνέστωρος, ανέλαβε να ενημερώσει τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη για το ζήτημα: “Για πρώτη φορά προτείνεται η δημιουργία εφετείων στην Καβάλα, τα Τρίκαλα, την Μυτιλήνη, το Ηράκλειο, την Χαλκίδα και το Αγρίνιο. Δηλαδή ουσιαστικά προτείνεται κάθε δύο έως τρία πρωτοδικεία να δημιουργηθεί και Εφετείο. 


 



     *Στόχος του Επιμελητηρίου Καβάλας παραμένει η συνέχιση της επιδότησης του κόστους ημερομισθίου των επιχειρήσεων Καβάλας – Δράμας στο 12%.


Αυτό τόνισε ο πρόεδρός του Άγγελος Τσατσούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας το περασμένο Σάββατο,  παρουσία των τοπικών αρχών και φορέων.


Ακόμη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας υποστήριξε ότι βασικός στόχος παραμένει και η σιδηροδρομική σύνδεση του νέου λιμανιού της Καβάλας με τους Τοξότες Ξάνθης. Τέλος, για το  Σχέδιο Γενικού Χωροταξικού Σχεδιασμού ο κ. Τσατσούλης ανέφερε ότι η Καβάλα θα πρέπει να αποτελέσει εθνικό πόλο ανάπτυξης. 


 



     *”Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα φέρει στο ακροατήριο όλες τις “παγωμένες” υποθέσεις και θα χυθεί άπλετο φως”, δηλώνει με αφορμή την υπόθεση Ζαχόπουλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξή του στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”.


Ο κ.Γ.Παπανδρέου επισημαίνει ότι κυβέρνηση “δεν ασχολείται με τα προβλήματα του κόσμου”, ενώ ” λειτουργεί ως υπηρέτης των λίγων και ισχυρών, διευθετεί συμφέροντα και παράγει διαρκώς καινούργια σκάνδαλα”.


 



    *Την άρνηση να μεταβεί για νοσηλεία σε νοσοκομείο εξέφρασε και πάλι ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, στην πρόταση των θεραπόντων ιατρών.


Ο κ. Χριστόδουλος τις τελευταίες δύο ημέρες βρίσκεται σε βυθιότητα, λόγω της αυξημένης δόσης παυσίπονων ενώ σήμερα, αναμένεται να αποφασίσουν οι γιατροί πότε θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι φάση βρίσκεται η εξέλιξη της νόσου. 


Πανελλαδική δημοσκόπηση, για τα όσα συμβαίνουν στους κόλπους της εκκλησίας μετά την ασθένεια του Αρχιεπισκόπου διενήργησε για λογαριασμό της εφημερίδας “Ορθόδοξος Κόσμος” η εταιρεία VPRC.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας ο 57% δεν επιθυμεί την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου, το 67% θεωρεί πρόωρη και βιαστική τη συζήτηση για τη διαδοχή. Επίσης, το 68% των ερωτηθέντων τάσσεται κατά της κυβερνητικής παρέμβασης στο θέμα της διαδοχής ενώ το 61% θεωρεί ότι πρέπει και οι πιστοί να ψηφίζουν για την εκλογή Αρχιεπισκόπου. 


 


   *ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10-1-2007 ΚΑΙ ΩΡΑ 22.00  ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΥΤΣΟΜΙΧΑΛΗ ΓΙΩΤΑ ΣΤΟ R CHANNEL ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΩΡΗΣΕ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΡΩΜΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ κ.κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ.


Σχετικά Άρθρα

Back to top button