Με το βλέμμα στη…δεύτερη Κυριακή

Μετά και το ξεκαθάρισμα του εκλογικού αποτελέσματος στην Περιφέρεια ΑΜΘ oι δύο …μονομάχοι έχουν το βλέμμα τους στην επόμενη Κυριακή, όπου εκεί θα κριθεί ποιος από τους δύο θα διοικήσει την Αιρετή Περιφέρεια ΑΜΘ. Σαφέστατα έχει το προβάδισμα ο Άρης Γιαννακίδης για την Περιφέρεια ΑΜΘ. Σαφώς και δεν είναι λαϊκή βούληση η αποχή του 40% σχεδόν του εκλογικού σώματος, όμως στα πλαίσια της δημοκρατίας πρέπει αυτό το αποτέλεσμα να το σεβαστούν όλοι.

Μετά και το ξεκαθάρισμα του εκλογικού αποτελέσματος στην Περιφέρεια ΑΜΘ oι δύο …μονομάχοι έχουν το βλέμμα τους στην επόμενη Κυριακή, όπου εκεί θα κριθεί ποιος από τους δύο θα διοικήσει την Αιρετή Περιφέρεια ΑΜΘ.


Σαφέστατα έχει το προβάδισμα ο Άρης Γιαννακίδης για την Περιφέρεια ΑΜΘ. Σαφώς και δεν είναι λαϊκή βούληση η αποχή του 40% σχεδόν του εκλογικού σώματος, όμως στα πλαίσια της δημοκρατίας πρέπει αυτό το αποτέλεσμα να το σεβαστούν όλοι.


 Ο κ. Γ. Παυλίδης στη δήλωσή του μετά τις εκλογές κάνει αναφορά για παραφιλολογία και προπαγάνδα χωρίς να διευκρινίζει από ποιους και γιατί. Δεσμεύεται ότι θα σταθεί απέναντι στην Κεντρική διοίκηση προκειμένου να προασπίσει τα δικαιώματα των πολιτών της ΑΜΘ αλλά δεν αφήνει και τον αντιμνημονιακό μπούσουλα που έβαλε η ΝΔ προκειμένου τη δεύτερη Κυριακή να συγκρατήσει όσο γίνεται περισσότερους νεοδημοκράτες.


Για νίκη της δημοκρατίας μιλά ο υποψήφιος της Περιφέρειας με το ΠΑΣΟΚ Άρης Γιαννακίδης και για καινούρια μέρα στους πολίτες της Περιφέρειας κάτι που δυστυχώς, μετά και από την δήλωση του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου ότι δεν θα προσφύγουμε στις κάλπες, δεν θα επαληθευτεί, γιατί τα κοράκια της Τρόικας θα πέσουν πάνω στο “πτώμα” της Ελλάδας και θα ξεσκίσουν τις σάρκες της, όσες απέμειναν από τους δυστυχείς πολίτες της.


Και ο υποψήφιος της Κοινωνικής συμμαχίας κάνει αναφορά για ψευτοδιλήμματα που τέθηκαν από τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων και ακολούθησαν πιστά τα μικρότερα παίρνοντας μερίδιο από τους φόβους και τις ανασφάλειες των πολιτών.


Και αυτός όπως ο κ. Γ. Παυλίδης ευχαρίστησε τους πολίτες της ΑΜΘ και τους θέλουν στο πλευρό τους για την δεύτερη Κυριακή.



Λαβωμένο το γόητρο των δύο μεγάλων κομμάτων όπως δείχνουν  τα  εκλογικά αποτελέσματα και ο λόγος είναι ότι την στιγμή που καταρρέει η χώρα, αυτά, προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία πλήγωσαν ακόμη μία φορά τους Έλληνες, στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.


Οι Έλληνες έστειλαν το μήνυμα και παραμένει το ζήτημα αν αυτά (κόμματα) το πήραν.


Η μεγαλύτερη αποχή ήταν ξεκάθαρα μία προσπάθεια να δείξουν στους πολιτικάντηδες ότι δεν είναι πρόβατα και ότι δεν μασάν κουτόχορτο.


Σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές φάνηκε ξεκάθαρα η γύμνια των πολιτικών και των ανθρώπων που μας Κυβερνούν.


Προσπάθησαν να το κάνουν ακόμη και σήμερα βάζοντας ψευτοδιλήμματα τύπου αντιμνημονίου η ΝΔ και… ή εγώ ή το χάος από την πλευρά της Κυβέρνησης.


Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα κόμματα της αριστεράς είναι άμοιρα των ευθυνών τους τα οποία αυτοδιαλύονται ελέω προσωπικών πολιτικών συμφερόντων και αφήνουν το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ να καπηλεύεται τη νοημοσύνη και το μέλλον των πολιτών.


Στην Περιφέρεια ΑΜΘ έγινε η μεγαλύτερη κυβερνητική προσπάθεια από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ αλλά μάλλον δεν βγήκε γιατί και η αποχή ήταν πολύ μεγάλη αλλά και η μειονότητα, παρ όλο που δεν υπήρχε ανεξάρτητος συνδυασμός δεν ανταποκρίθηκε θετικά στα κελεύσματα του και έτσι αυτή τη στιγμή ο Άρης Γιαννακίδης παλεύει σώμα με σώμα με τον άλλον υποψήφιο Γιώργο Παυλίδη.


Τα μέχρι στιγμής εκλογικά αποτελέσματα τουλάχιστον αυτό δείχνουν.


Ο Γ. Παυλίδης, ο υποψήφιος με την στήριξη της ΝΔ πάλεψε στην κυριολεξία να επικρατήσει χωρίς ιδιαίτερες παρεμβάσεις από το κόμμα της ΝΔ με δεδομένο ότι και αυτό είναι σε μία φάση αναδιοργάνωσης και οργάνωσης του κομματικού του μηχανισμού αλλά κυρίως ρίχνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην Αττική και Θεσσαλονίκη. Είναι γεγονός ότι η ΝΔ ανεξάρτητα από τον ηγήτορά της στη Θράκη ανέβαινε μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις και όταν στην Αθήνα ήταν μαζεμένα τα εσωκομματικά μαχαίρια.


Οι κομουνιστές στην Περιφέρεια κινήθηκαν στο πλαίσιο των πανελλαδικών ποσοστών.


Και ο ΣΥΝ κινήθηκε στα δικά του Πανελλαδικά αποτελέσματα με μια μικρή άνοδο και αυτό ίσως φέρει έναν μικρό πονοκέφαλο στο ΚΚΕ και φυσικά στα κομμάτια τα οποία ήταν “συνασπισμένος”.


Ευχάριστη έκπληξη η Οικολογία και αλληλεγγύη που αγγίζει το 3,00 % των καταμετρημένων ψήφων της Περιφέρειας που αυτό επιδέχεται δύο ερμηνείες ή στηρίχθηκε από τις αριστερές δυνάμεις ή η Περιφέρεια ΑΜΘ έχει οικολογική συνείδηση.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ


ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button