Π. Σγουρίδης “το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κερδίσει και το 3ο στοίχημα”

Ο Βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Σγουρίδης σε δηλώσεις του στον “Α” λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εκλογή του προέδρου του κόμματος, δεν έκρυψε την ικανοποίηση του που αυτή η εσωκομματική διαδικασία επανάφερε και πάλι την πολιτική στο προσκήνιο.

Ο Βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Σγουρίδης  σε δηλώσεις του στον “Α” λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εκλογή του προέδρου του κόμματος, δεν έκρυψε την ικανοποίηση του που αυτή η εσωκομματική διαδικασία επανάφερε και πάλι την πολιτική στο προσκήνιο.


Επισημαίνοντας παράλληλα τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην πρωτόγνωρη αυτή διαδικασία, που σύμφωνα με τον ίδιο ανοίγει δρόμους και για τα υπόλοιπα κόμματα.


Όσο για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, το βρίσκει με ένα ακόμη στοίχημα που θα πρέπει να κερδίσει. 


Συγκεκριμένα ο κ. Σγουρίδης τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ την περασμένη Κυριακή κέρδισε τα δυο στοιχήματα που έθεσε μετά τις εκλογές της 16 Σεπτεμβρίου, ενώ καλείται τώρα να κερδίσει και το τρίτο, να γίνει πρωτοπορία στην κοινωνία.


“Το πρώτο στοίχημα ήταν να ξαναφέρει  την πολιτική στο προσκήνιο, να μιλήσει πολιτικά, να στείλει μηνύματα και να ξεπεράσει την ήττα. Το κατόρθωσε έστω και αν σε πολλές περιπτώσεις η επιχείρηση αυτή ήταν επώδυνη.


Το δεύτερο στοίχημα το οποίο κέρδισε το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου του 2007 ήταν να αποδείξει στην ελληνική κοινωνία ότι η εσωκομματική δημοκρατία μπορεί να εφαρμοστεί και στην πράξη. Και το έκανε με αυτή την πραγματικά πρωτόγνωρη διαδικασία, με το on line σύστημα, που ανοίγει δρόμους και για τα υπόλοιπα κόμματα.


Το τρίτο στοίχημα, που πρέπει όμως να κερδίσει τώρα, μετά την καθαρή εντολή, την οποία πήρε ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι το στοίχημα το να γίνει πρωτοπορία στην κοινωνία. Και για να γίνει, πρέπει να δώσει ποιότητα στην πολιτική του.


Και η ποιότητά στην πολιτική πρέπει να κάνει με το να αγκαλιάσει όλους τους οικονομικά ενεργούς πολίτες αυτού του τόπου και να μειώσει τις αδικίες”.


Επίσης ο Βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει την αναγκαιότητα στο να γίνουν τομές στο κόμμα, προκειμένου να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις ώστε να γίνει πρωτοπορία στην κοινωνία.


Σε ότι αφορά το αποτέλεσμα που έφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε πως κατέγραψε ένα μεγάλο ποσοστό μέσα στη λαϊκή βάση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην ελληνική κοινωνία.


“Ένα ποσοστό, το οποίο θα βοηθήσει στο να γίνει η δημοκρατία μέσα στο κόμμα ακόμη πιο καθαρή και παράλληλα να δώσει την ώθηση μέσα από τη δική του συμμετοχή σε ένα ενωτικό σχήμα για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στον “Α”.


Σύμφωνα με τον κ. Σγουρίδη η ενότητα στο ΠΑΣΟΚ είναι αδιαμφισβήτητη, όπως επίσης και η καθοριστική συμβολή προς την κατεύθυνση αυτή του Βαγγέλη Βενιζέλου.


Τέλος κληθείς να σχολιάσει τα εκλογικά  αποτελέσματα των εσωκομματικών διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ στο νομό, όπου στην πόλη και στους περισσότερους δήμους επικράτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε αντίθεση με την ορεινή περιοχή και τους δήμους Τοπείρου και Σελέρου όπου φανερή ήταν η παντοδυναμία του επανεκλεγέντα Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, υπογράμμισε με νόημα “το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με τη συνοχή της κοινωνίας χρειάζονται πάρα πολύ προσοχή και δε θα πρέπει να γίνονται παιχνίδι στα χέρια κάποιων προσωπικών φιλοδοξιών”.    


Δέσποινα Γκούμα 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button