Η συνέχιση της λειτουργίας ΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ

Η ερήμωση που φαίνεται να επέρχεται και να απειλεί την περιοχή από τον τερματισμό της λειτουργίας πολλών εργοστασίων αναπόφευκτα θα προκαλέσει πάμπολλες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις.

           Η ερήμωση που φαίνεται να επέρχεται και να απειλεί την περιοχή από τον τερματισμό της λειτουργίας πολλών εργοστασίων αναπόφευκτα θα προκαλέσει πάμπολλες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις.


Τα συνεταιριστικά εργοστάσια που χρόνια τώρα αποτελούσαν το ζωτικό οικονομικό πυρήνα στην περιοχή απασχολώντας εκατοντάδες εργαζόμενους τείνουν να οδηγηθούν  στο μαρασμό και στην εγκατάλειψη.


             Η εικόνα που παρουσιάζεται δεν είναι καθόλου αισιόδοξη και η μελλοντική λειτουργία τους δεν είναι καθόλου ευοίωνη, οδηγώντας στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους.


           Οι συγκεκριμένες εταιρίες συνέβαλλαν για πολλά χρόνια και εξακολουθούν να συμβάλλουν σημαντικά στην οικονομική και όχι μόνο εξέλιξη του τοπου και θα επιφέρουν δυσάρεστες συνέπειες σε όλους τους τομείς ανάπτυξης της περιοχής.


              Η καταπολέμηση της ανεργίας και η υποστήριξη των ανέργων βρίσκεται στο κέντρο του βασικού προγράμματος δράσης του εργατικού κέντρου.


          Μετά από σύσκεψη των προεδρείων των Δ.Σ. των σωματείων εργαζομένων των συνεταιριστικών εργοστασίων τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του κάθε εργοστασιακού χώρου για την πορεία της λειτουργίας τους.


            Το ξεκίνημα έγινε με την απόφαση της ΑΤΕ να πουλήσει μέρος των μετοχών που κατέχει στην εταιρεία “Ροδόπη Α.Ε.”.


Στην παραπάνω σύσκεψη οι εκπρόσωποι των εργαομένων αποφάσισαν τα εξής:


           – Το μη μαρασμό της βασικής οικονομικής πηγής της περιοχής μας και κοινωνικής ανέλιξης και γενικότερης ευημερίας για τους εργαζόμενους, για την αγορά, για τους παραγωγούς και τους καλλιεργητές.


          – Τη διατήρηση του συνεταιριστικού χαρακτήρα των εταιρειών και τη μη αλλοίωση της μορφής τους.


          – Την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό τους ώστε να επιτευχθεί η απρόσκοπτη και διαφανής λειτουργία τους από δω και πέρα.


     – Επιπλέον η στήριξη και η διατήρηση των υπαρχουσών θέσεων εργασίας με κάθε τρόπο με τη δραστηριοποίηση των κοινωνικών φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού αλλά και των εκπροσώπων της κυβέρνησης.


      Η συνέχιση της λειτουργίας τους είναι ευθύνη όλων μας.


Για τη διοίκηση


Ο πρόεδρος  Σπύρος Παπαχρήστου 


Ο γεν. γραμματέας Αγγελος Μπεμπεκίδης

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button