“Πρώτα ο τόπος όχι τα κόμματα, απαιτούμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης για την Ζάχαρη”

Ο Νομάρχης Ξάνθης κ Γιώργος Παυλίδης, σχολιάζοντας την κατ’ αυτού και των προ πολλών μηνών δηλώσεώς του, νέα επίθεση της κομματικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, με αφορμή ανακοινώσεις και πληροφορήσεις, που προέρχονται από την Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (Ε.Β.Ζ), όπου κύριος μέτοχος είναι η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος, δήλωσε τα εξής:

Ο Νομάρχης Ξάνθης κ Γιώργος Παυλίδης, σχολιάζοντας την κατ’ αυτού και των προ πολλών μηνών δηλώσεώς του, νέα επίθεση της κομματικής  οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, με αφορμή ανακοινώσεις και πληροφορήσεις, που προέρχονται από την Γενική Συνέλευση των μετόχων  της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (Ε.Β.Ζ), όπου κύριος μέτοχος είναι η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος, δήλωσε τα εξής: 



“Δυστυχώς αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι κάποιοι με  βρισιές και με διαστρεβλώσεις, επιχειρούν  να βρουν ρόλους συγχέοντας τα κομματικά με τα τοπικά συμφέροντα. Έχω τονίσει κατ’ επανάληψη ότι δεν είχα συμμετοχή στην πορεία, που οδήγησε στην λογική του κλεισίματος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, που οριστικοποιήθηκε, περίπου, το 2002. Αντίθετα έχω δώσει μάχες για την ύπαρξη του Ζαχαρουργείου Ξάνθης, όχι με κομματικές παρωπίδες, αλλά με γνώμονα το αληθινό συμφέρον της Ξάνθης και σε βάρος της πολιτικής μου παρουσίας.


Η λογική της κομματικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, να αρπάζει στον αέρα, να υιοθετεί και να πολλαπλασιάζει την οποιαδήποτε επιχειρούμενη αρνητική εξέλιξη σε βάρος του τόπου, από οποιαδήποτε κέντρο απόφασης, είτε Γενική Συνέλευση, είτε την ΑΤΕ, δείχνει  τις προτεραιότητές της στην κατεύθυνση,  “ας ζημιωθεί ο τόπος αρκεί να κερδίσουμε κομματικά”. 


Πράγματι, έχουμε αναπαραγάγει τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης, τονίζω όμως, κατηγορηματικά, και προς κάθε κατεύθυνση, ότι από την μάχη για την μετατροπή του Εργοστασίου Ζάχαρης σε Εργοστάσιο Βιοαιθανόλης, όχι μόνο δεν παραιτούμαστε, αλλά σηκώνουμε πολύ ψηλότερα την διεκδίκηση και συνεχίζουμε σταθερά και πιο δυναμικά. Καλούμε την Κυβέρνηση και όλους τους εμπλεκομένους,  να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, να μην σταθούν σε λογιστικούς υπολογισμούς, αλλά στο πραγματικό συμφέρον της κοινωνίας, της ανάπτυξης και της απασχόλησης. Αυτή είναι η θέση μας από την οποία δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. 


Όσον αφορά την κομματική οργάνωση των μαύρων σημαιών και της λογικής να επιχαίρεται σε οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη, να μηδενίζει τεράστιες θετικές εξελίξεις, τις οποίες ποτέ δεν βλέπει, ας την κρίνει η κοινωνία. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας σταθερά και αμετακίνητα, για την Ξάνθη και όχι για τα κόμματα”. 


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ  

Σχετικά Άρθρα

Back to top button