ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ “ΒΡΑΔΙΑ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ”

Επιστολή στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης έστειλε ο Εμπορικός σύλλογος Ξάνθης με επισημάνσεις για την πεζοδρόμηση κεντρικών οδών την 30η Αυγούστου:

Επιστολή στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης έστειλε ο Εμπορικός σύλλογος Ξάνθης με επισημάνσεις για την πεζοδρόμηση κεντρικών οδών την 30η Αυγούστου:


Κύριε Πρόεδρε,


 Καθώς ενημερωθήκαμε για την απόφαση του Συμβουλίου σας, της Δευτέρας 30ης Ιουλίου 2007, που αφορά την πεζοδρόμηση μέρους των κεντρικών οδών του ιστού του Εμπορικού Κέντρου της πόλης μας, προκειμένου σύμφωνα με πρόταση της Ο.Ε.Β.Ε.Ε. να διοργανωθεί “Βραδιά Εκπτώσεων”, οφείλουμε να εκφράσουμε τις θέσεις μας. Θεωρώντας κατ’ αρχάς θετική την σκέψη του εγχειρήματος, πλην όμως πιστεύουμε ότι πρακτικά θα είναι πολύ δύσκολο στην υλοποίησή του μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα καθώς έχουμε την δεδομένη κατάσταση του οδικού δικτύου του Εμπορικού Κέντρου της πόλης μας.


Η πεζοδρόμηση των παραλλήλων οδών, 28ης Οκτωβρίου (μεταξύ δύο πλατειών- Πλατεία Ελευθερίας και Κεντρικής Πλατείας) καθώς και Δαγκλή και των καθέτων σε αυτές Τσιμισκή, Ελπίδος και Περγάμου- Σμύρνης, αφήνοντας έξω τις οδούς, αρχή της 28ης Οκτωβρίου, Μιχ. Καραολή, Ηρώων Κύπρου, Παναγή Τσαλδάρη, Βασ. Κων/νου -σύμφωνα με την πρόταση της Ο.Ε.Β.Ε.Ε.- σίγουρα θα δημιουργήσει προβλήματα τα οποία θα αφορούν, στο οξύτατο κυκλοφοριακό πρόβλημα που θα εντοπισθεί στις οδούς: αρχή της 28ης Οκτωβρίου (έως το ύψος της πλατείας Ελευθερίας), Μπρωκούμη, Μιχ. Καραολή, περιμετρικά της Κεντρικής Πλατείας, Παν. Τσαλδάρη, Βασ. Κων/νου, Ηρώων Κύπρου, καθώς θα δεχθούν όλο τον όγκο των οχημάτων.


Καθώς και στο ότι τα καταστήματα των συναδέλφων που βρίσκονται στις παραπάνω οδούς θα είναι αυτό που σίγουρα δεν θα μπορέσουν στο παραμικρό να οφελειθούν από το μέτρο της πεζοδρόμησης καθώς και του όλου εγχειρήματος.


Το αντίθετο μάλιστα, καθώς το καταναλωτικό κοινό σαφώς θα κατευθυνθεί και θα κινηθεί στις πεζοδρομημένες οδούς, αποφεύγοντας το κυκλοφοριακό χάος, που μοιραία δημιουργεί το όποιο νέο κυκλοφοριακό μέτρο.


 Κλείνοντας θέλουμε να επισημάνουμε, ότι ευχής έργον είναι να δίδονται ίσες ευκαιρίες σε όλους τους συναδέλφους.


Ευχαριστούμε.


Με τιμή για το Δ.Σ.


 Ο Πρόεδρος


Οδυσσέας Κίτσος


Ο Γεν. Γραμματέας


Ιωάννης Αλεξόπουλος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button