Β. Χατζηαποστόλου «μείζον πρόβλημα το νοσηλευτικό προσωπικό»

Ιδιαίτερα εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση που έχει την περασμένη εβδομάδα με τον πρωθυπουργό και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ο νέος Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, κ. Βασίλης Χαζτηαποστόλου.
Ο κ. Χαζτηαποστόλου, διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Ξάνθης, και αναπληρωτής πρόεδρος μέχρι στιγμής, παρέστη στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα μετά τον ορισμό των νέων Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας υπό την παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Ιδιαίτερα εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση που έχει την περασμένη εβδομάδα με τον πρωθυπουργό και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ο νέος Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, κ. Βασίλης Χαζτηαποστόλου.


Ο  κ. Χαζτηαποστόλου, διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Ξάνθης, και αναπληρωτής πρόεδρος μέχρι στιγμής, παρέστη στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα μετά τον ορισμό των νέων Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας υπό την παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.


Ο πρωθυπουργός παραβρέθηκε στη συνάντηση αυτή των νέων Περιφερειαρχών Υγείας με την ηγεσία του αρμοδίου υπουργείου Υγείας, προκειμένου να τους επισημάνει την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση στην αναζωογόνηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, να τους δώσεις τις πρώτες κατευθυντήριες οδηγίες για την επίτευξη του στόχου, αλλά και να προχωρήσει τις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις έμπρακτης στήριξης της όλης προσπάθειας με την προκήρυξη 3000 θέσεων στο χώρο της Υγείας.


Από την πλευρά της και η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Μαριλίζα Ξεονογιαννακοπούλου, παρουσίασε τους στόχους του υπουργείου και κάλεσε τους νέους Διοικητές Υγείας να υπερβάλλουν εαυτόν για την καλύτερη λειτουργία του ΕΣΥ  και της στήριξης των κοινωνικών δομών προς όφελος της των πολιτών.


Περίθαλψη και πρόνοια αποτελούν τα βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης και του αρμοδίου υπουργείου.


Αναφερόμενος στη συνάντηση αυτή, ο νέος Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Χατζηαποστόλου σημείωσε ότι θα τη χαρακτήριζε μια ουσιαστική και γόνιμη σύσκεψη, η οποία διήρκησε τέσσερις ώρες και κατά τη διάρκειά της τέθηκαν τόσο τα προβλήματα που παρατηρούνται στο χώρο της Υγείας και συγκεκριμένα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο θα πρέπει εκ βάθρων να εκσυγχρονισθεί προς όφελος των πολιτών και της ίδιας της κοινωνίας. Ενώ παράλληλα δόθηκαν και οδηγίες για τις πρώτες κινήσεις με την ανάληψη των καθηκόντων τους προς τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.


Περικοπή των σπαταλών, εξορθολογισμός στις προμήθειες και νοικοκύρεμα στη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, αποτελούν τις βασικές οδηγίες, μαζί με την καλύτερη αξιοποίηση του υπάρχοντος ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.  


«Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δίνει  πολύ μεγάλη έμφαση στους τομείς περίθαλψη και πρόνοια και θα τους χρηματοδοτήσει, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν. Το Υπουργείο Υγείας, είναι το μόνο υπουργείο που μέσα στο 2010 θα πάρει χρήματα για να προχωρήσει σε προσλήψεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηαποστόλου.


Πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί η προκήρυξη για την πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς είναι το κυρίαρχο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.


Η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, δυσχεραίνει πάρα πολύ την καλή λειτουργία των νοσοκομείων και κυρίως την ποιότητα των υπηρεσιών που επιθυμούν να προσφέρουν προς τους πολίτες, σημείωσε μεταξύ άλλων.


Όσο για το αν μπορούν να υλοποιηθούν τα φιλόδοξα σχέδια της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας για ένα πιο αποτελεσματικό για τον πολίτη ΕΣΥ, ο κ. Βασίλης Χατζηαποστόλου, δήλωσε αισιόδοξος, καθώς μόνο από το νοικοκύρεμα στον τομέα των προμηθειών και των περιορισμό των σπαταλών στα λειτουργικά έξοδα των νοσοκομείων, εκτιμάται  θα εξασφαλισθεί ένα 1δις 200 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα δοθούν και πάλι στο χώρο της Υγείας, αλλά για πιο ουσιαστικές ανάγκες, όπως η πρόσληψη προσωπικού.


Όσο για τους στόχους που θέτει ο ίδιος για τη δική του 4η Υγειονομική Περιφέρεια, αρκέστηκε να πει ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς να τους ανακοινώσει, μια και δεν έχει ακόμη αναλάβει και τυπικά, πράγμα που θα γίνει μετά την ορκωμοσία του.


Και για να γίνει θα πρέπει να προηγηθεί και ο ορισμός του νέου προέδρου του Νοσοκομείου Ξάνθης, αφού μέχρι στιγμής παραμένει στη θέση του ως αναπληρωτής.


Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες έως το τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να έχει γίνει η τοποθέτηση του νέου προέδρου του νοσοκομείου Ξάνθης.


 


                    


                                                                                    Δέσποινα Γκούμα


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button