Ο Νίκος Κεχαγιάς στο Skodaxanthifc.gr

Στην προπόνηση βρέθηκε και το Skodaxanthifc.gr και μίλησε με τον νέο προπονητή και ο οποίος δήλωσε. ” Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Πανόπουλο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου. Νομίζω πως είναι περιττό να μιλήσω για την αγάπη που τρέφω για αυτή την ομάδα και την ιδιαίτερη σχέση που έχω δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια ως παίκτης και ως προπονητής.

Στην προπόνηση βρέθηκε και το Skodaxanthifc.gr και μίλησε με τον νέο προπονητή και ο οποίος δήλωσε.


” Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Πανόπουλο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου. Νομίζω πως είναι περιττό να μιλήσω για την αγάπη που τρέφω για αυτή την ομάδα και την ιδιαίτερη σχέση που έχω δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια ως παίκτης και ως προπονητής.


Με βάση την εικόνα που είχε παρουσιάσει η ομάδα σε πολλά παιχνίδια και τους βαθμούς που έχασε στα τελευταία λεπτά των αγώνων, πιστεύω ότι η θέση της ομάδας είναι πλασματική και αδικεί την προσπάθεια και την δουλειά των ποδοσφαιριστών αλλά και του προηγούμενου προπονητή κύριου Μαντζουράκη.


Από την πλευρά μου θα κάνω ότι είναι δυνατόν προκειμένου η ομάδα να κάνει εμφανίσεις όπως αυτές που έκανε φέτος σε αρκετά παιχνίδια και δείχνουν και την ποιότητα τους.


Τέλος θα ήθελα να κάνω μια έκκληση στους φιλάθλους μας να αφήσουν αυτή την στιγμή στην άκρη την στεναχώρια και την πίκρα που έχουμε δώσει και να στηρίξουν την ομάδα όπως έχουν κάνει και άλλες φορές στο παρελθόν, πάνω από όλα και όλους είναι η ομάδα μας, η ομάδα που αγαπάμε όλοι.”


 


 


Ανακοίνωση


ΠΑΕ ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ


 


Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ απέστειλε σήμερα την ακόλουθη επιστολή :



ΞΑΝΘΗ, 24 Φεβρουαρίου 2010


ΠΡΟΣ ΤΟΝ


1. Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη


Κο ΣΠΥΡΟ ΒΟΥΓΙΑ


2. Πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ


Κο ΖΑΓΟΡΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟ


3. Γενικό Δ/ντή της SUPERLEAGUE


Ko KOMNHNO ΠΑΤΡΙΚ


4. Αστυνομική Δ/νση Ξάνθης



Αξιότιμοι κύριοι,


Στις 20.01.2010, και μετά την απαγόρευση εκ μέρους της Πολιτείας της μετακίνησης των οπαδών, η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ είχε εκδώσει δελτίο τύπου με τις θέσεις της, οι οποίες έχουν τηρηθεί κατά γράμμα μέχρι σήμερα, και σας το παραθέτουμε:


“ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στις 20.01.2010


Μετά τα όσα έλαβαν χώρα στην αγωνιστική που πέρασε, που αφορούν στο γενικότερο φαινόμενο της βίας στα γήπεδα και την μετακίνηση των οργανωμένων οπαδών και μετά τις εξαγγελίες της πολιτείας, η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ, ως το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου:


1. Δεν θα διαθέσει εισιτήρια σε φιλάθλους των φιλοξενούμενων ομάδων.


2. Δεν θα διαθέτει από τα εκδοτήρια του γηπέδου της κανένα εισιτήριο.


3. Τους αγώνες της SKODA ΞΑΝΘΗ, μέχρι το τέλος της περιόδου, θα τους παρακολουθούν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη της ομάδας μας και μόνον αυτοί.”


Eάν ο κος Βούγιας, μετά την θετική προσέγγιση που είχε στο θέμα στην χθεσινή ραδιοφωνική του συνέντευξη, και η οποία επισυνάπτεται, ή η SUPERELEAGUE, ή έστω η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με έναν εκ των δύο ως άνω φορέων, αναλάβουν εγγράφως την ευθύνη της μετακίνησης των οπαδών προς της ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ, γιατί περί αυτού σαφώς πρόκειται, η SKODA ΞΑΝΘΗ θα εκδώσει 1.200 εισιτήρια που αντιστοιχούν στην Θύρα Δ των φιλοξενουμένων δωρεάν, τα οποία και θα παραδώσει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, προκειμένου να τα διαθέσει και αυτή δωρεάν στο φίλαθλο κοινό της.


Εάν παρόλα αυτά , κανένας από τους τρεις ανωτέρω φορείς δεν αναλάβει την ευθύνη, η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ δηλώνει ότι προτίθεται να αγωνιστεί στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, με την υποχρέωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η είσοδος να είναι δωρεάν για το φίλαθλο κοινό.


Με εκτίμηση


Για την ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΙΑΛΟΓΛΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ


 



Ο Σπύρος Βούγιας στο “Αθλητικό Metropolis


Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας μίλησε στο “Αθλητικό Metropolis” για την απόφαση απαγόρευσης της μετακίνησης φιλάθλων, την ατμόσφαιρα που επικρατεί και τη μη διάθεση εισιτηρίων από την ΠΑΕ Ξάνθη για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.


Αρχικά ο κ. Βούγιας είπε: “Παρακολουθώ την εξέλιξη της κατάστασης, πιστεύω ότι με αδικεί αυτή η συμπεριφορά και η ατμόσφαιρα που επικρατεί. Το πρώτο παιχνίδι που πήγα ήταν στην Τούμπα και ο αγώνας του ΠΑΟΚ με τον Πανκορινθιακό, παρακολουθώ την πορεία της ομάδας και μακάρι να πάρει και το πρωτάθλημα. Βέβαια παρακολουθώ και την αγωνία τους” ενώ συνέχισε λέγοντας: “Έγιναν λάθη από την πλευρά της Αστυνομίας στο παιχνίδι με τα Γιάννινα κατά φιλάθλων του ΠΑΟΚ, δέχθηκαν ελέγχους που δεν ήταν και στα συνταγματικά όρια και μιλάμε για καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων του πολίτη. Όποιος θέλει μεμονωμένα μπορεί να μετακινηθεί στην Ξάνθη, με αυτοκίνητο, τρένο ή οποιοδήποτε άλλο μέσο. Εφόσον βρει εισιτήριο. Βέβαια τώρα η ΠΑΕ Ξάνθη δεν δίνει εισιτήριο και απλά η Αστυνομία στηρίξει την απόφαση αυτή”.


Αναφορικά με την επιθυμία των φιλάθλων του ΠΑΟΚ να βρεθούν στο γήπεδο της Ξάνθης είπε: “Την αντιλαμβάνομαι και την καταλαβαίνω. Κι εγώ το ίδιο θα έκανα. Αλλά δεν καταλαβαίνω πως μπορεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μπορεί να αναγκάσει τον κ. Πανόπουλο να δώσει εισιτήριο. Σίγουρα είναι κρίσιμη στιγμή για τον ΠΑΟΚ και δεν θα οδηγήσει πουθενά να φτάσουμε στα όρια, εκτός αν καταλύσουμε κάθε νόμο και κάνουμε… ντου, τότε δεν θα έχουμε Κράτος” ενώ συμπλήρωσε για το θέμα της παρουσίας φιλάθλων της ΑΕΚ στον αγώνα με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή: “Διέταξα ένορκη διοικητική εξέταση για το θέμα της ΑΕΚ και της παρουσίας φιλάθλων της στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό, οι απαντήσεις δεν με έπεισαν. Αλλά ο Πανθρακικός έβγαλε εισιτήρια και πήγαν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ χωρίς διακριτικά. Παραδέχομαι ότι υπήρχαν κάποιες περιπτώσεις μη ισονομίας. Το ουσιώδες είναι να σεβαστούμε την απόφαση και να μπορέσουμε να βρούμε λύσεις για να μην υπάρξουν προβλήματα”.


Ο .κ. Βούγιας συνέχισε λέγοντας: “Συμπάσχω και καταλαβαίνω την αγωνία των φιλάθλων. Αλλά δεν πρέπει να φτάσουμε στο άλλο άκρο που είναι το… κάψιμο της Ξάνθης, το οποίο δεν πιστεύω ότι θα γίνει φυσικά. Η Πολιτεία δεν μπορεί να επιβάλλει στον κ. Πανόπουλο τι θα κάνει. Η αποκατάσταση θα γίνει με την συμπεριφορά της Αστυνομίας να είναι ίση προς όλους. Πρέπει να ξέρει ο καθένας μέχρι που φτάνουν τα δικαιώματα τους. Η Ξάνθη δεν θέλει και είναι δικαίωμα της, πρέπει να κρατάμε κάποιους κανόνες. Είμαι ο τελευταίος που θα θέλει τις απαγορεύσεις, ξέρω ότι το γήπεδο δεν είναι… εκκλησία”.


Ο κ. Βούγιας τόνισε επίσης: “Κατηγορούμαστε για έλλειψη ισονομίας μόνο για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Δεν έχει κανείς δικαίωμα να ελέγχει ταυτότητες και να κάνουμε έλεγχο σε ένα αυτοκίνητο από την στιγμή που υπάρχει ελευθερία κίνησης στην χώρα.


Προσπαθώ να παρέμβω για να διευκολύνω την κατάσταση λόγω της απόφασης που πήραμε.


Από το αποτέλεσμα κρινόμαστε και σταμάτησαν οι εικόνες ντροπής που βλέπαμε. Επίσης προστατεύονται οι ομάδες, κυρίως αυτές που έχουν πολλούς και… αυθόρμητους φιλάθλους.


Δεν έβλαψε τον ΠΑΟΚ η απόφαση και είναι κοντά στην κατάκτηση του τίτλου. Στα Γιάννινα κέρδισε χωρίς φιλάθλους και όταν έγιναν κάποια άσχημα περιστατικά, τότε έχασε.


Είναι θέμα πως μπορεί κάποιος να εκμεταλλευτεί έναν αγώνα που διοργανώνει ο ίδιος. Εγώ θέλω η Αστυνομία να μην καταπατά τα δικαιώματα των πολιτών που θέλουν να ταξιδέψουν” ενώ σε ερώτηση αν είναι νόμιμο αυτό που αποφάσισε ο κ. Πανόπουλος, να μην εκδώσει εισιτήρια είπε: “Δεν ξέρω κατά πόσο ο κ. Πανόπουλος έχει το δικαίωμα να αφήσει άδειο το 1/3 του γηπέδου, έτσι κρίνει ο ίδιος προφανώς για να ενισχύσει την προσπάθεια της παραμονής της ομάδας του στην κατηγορία”.


Ο κ. Βούγιας διευκρίνισε επίσης: “Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ μπορούν να μετακινηθούν μεμονωμένα, αν βρουν ένα εισιτήριο μπορούν να πάνε. Τα διακριτικά δίνουν τον τόνο της οργανωμένης μετακίνησης, κάτι που απαγορεύεται από τον νόμο. Αυτή η ενέργεια που έχουν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ να την βγάλουν με καλή ενέργεια, να μην γίνει το παραμικρό.


Καταλαβαίνω ότι όλη η Β. Ελλάδα ζει στο όνειρο της κατάκτησης του πρωταθλήματος από μία ομάδα της Θεσσαλονίκης. Χαίρομαι επίσης που στο γήπεδο της Τούμπας οι φίλαθλοι φροντίζουν να βάζουν κάποιους ανεγκέφαλους σε τάξη. Όλοι μαζί να συνεργαστούν ώστε η νέα χρονιά να ξεκινήσει χωρίς την απαγόρευση μετακινήσεων των φιλάθλων”.


Για την προοπτική να καταργηθεί ο νόμος της απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων είπε: “Θέλουμε να αλλάξουμε τις σχέσεις μεταξύ μας, να μιλήσουμε και να θέσουμε τις ΠΑΕ προ των ευθυνών τους, γιατί στα διεθνή παιχνίδια δεν δημιουργείται το παραμικρό. Ξέρω ότι έγιναν αδικίες. Η Ελλάδα είναι σε μία δύσκολη στιγμή, πρέπει να ξεκινήσουμε από τον αθλητισμό για να δώσει το παράδειγμα”.


Ο κ. Βούγιας τόνισε επίσης ότι η απόφαση για απαγόρευση προήλθε από τα επεισόδια που προκάλεσαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στην Καβάλα: “Η απόφαση προήλθε από τις εικόνες που είδαμε όλοι στον αγώνα Καβάλας-Ολυμπιακού, μας συγκέντρωσε όλους και είπε ο κ. Χρυσοχοίδης ότι δεν θέλει να ξαναδεί τέτοιες σκηνές. Δεν θέλαμε να αυστηροποιήσουμε τις ποινές, κανείς δεν θέλει πιστεύω να βλέπει ανάλογες σκηνές.


Θέλουμε να δούμε ωραίο ποδόσφαιρο, να φωνάξουμε” και συμπλήρωσε: “Το πρωτάθλημα έχει βελτιωθεί, παιχνίδια μέσα στην Τούμπα με… στημένες διαιτησίες. Είδα προχθές τον διαιτητή να σφυρίζει 50-50, γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια από τον ΠΑΟΚ με έναν εξαιρετικό προπονητή”.


Ο κ. Βούγιας είπε επίσης: “Εγώ είμαι φίλαθλος του Ηρακλή, είχα ένα δίλημμα γιατί ο ένας θείος μου ήταν ΠΑΟΚ και ο άλλος Άρης, οπότε αποφάσισα αρχικά να γίνω Ηρακλής. Μετά με τον Χατζηπαναγή κόλλησα. Πρέπει η Αστυνομία να κάνει σωστά την δουλειά της, εμείς να ευχαριστιόμαστε το ποδόσφαιρο και να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο, ως φίλαθλοι”.


Επίσης σε ερώτηση αν θα έπρεπε να απαγορευτεί μόνο η μετακίνηση φιλάθλων του Ολυμπιακού είπε:


“Ήταν αυτή η εικόνα των οπαδών του Ολυμπιακού που ήταν 200 άτομα; Που κάποτε πήγαιναν με τα καράβια που έβαζε ο κ. Κόκκαλης; Δεν υπήρχε μετακίνηση απλά ήταν 200 φίλαθλοι του Ολυμπιακού από την Κρήτη”.


Ολοκληρώνοντας είπε: “Θα ήθελα πολύ να πάω και στον αγώνα με τον Παναθηναικό, αλλά ορισμένα παιδιά είναι θυμωμένα μαζί μου. Είναι άδικη αυτή η συμπεριφορά, πιστεύω ότι αυτά που λέω τώρα αποκαθιστούν κάποια πράγματα” ενώ για την πιθανότητα να προσκληθεί από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και να δώσει το παρών στον αγώνα με την Ξάνθη είπε: “Θα το σκεφτώ”.



 


Ανέφικτη η πρόταση της Ξάνθης


Την απάντησή της στην επιστολή της Skoda Ξάνθη έδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης. Σε αυτή χαρακτηρίζεται ανέφικτη η πρόταση της ΠΑΕ SKODA ξάνθη και επανέλαβε τη θέση της για την ελεύθερη διάθεση εισιτηρίων στον σαββατιάτικο αγώνα των δύο ομάδων στα Πηγάδια. “Κάτω τα χέρια από το λαό του ΠΑΟΚ”, τονίζουν οι ΣΦ ΠΑΟΚ.


Η ανακοίνωση:


“Σε συνέχεια του εγγράφου που μας εστάλη την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010, από το Δ.Σ. της ΠΑΕ Skoda Ξάνθης, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θέλει να επισημάνει τα εξής:


1. Θεωρούμε ότι η πρόταση της ΠΑΕ Skoda Ξάνθης για τη διάθεση 1.200 δωρεάν εισιτηρίων προς την ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι ανέφικτη να υλοποιηθεί με δεδομένο ότι έχει τεθεί σε ισχύ η κοινή απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, για την απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών των ομάδων, καθώς και της χορήγησης εισιτηρίων σε φιλοξενούμενες ομάδες.


2. Ανέφικτη ως προς την εφαρμογή της, βάσει του ΚΑΠ, είναι και η δεύτερη πρόταση της ΠΑΕ Skoda Ξάνθης για την αλλαγή έδρας διεξαγωγής του αγώνα.


3. Η θέση μας αναφορικά με την παρουσία φιλάθλων της ομάδας μας στον αγώνα της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague εκφράστηκε επισήμως στη σύσκεψη για τα μέτρα τάξης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010 και δεν είναι άλλη από την ελεύθερη διάθεση εισιτηρίων από τα εκδοτήρια του γηπέδου των Πηγαδίων σε μεμονωμένους και χωρίς να φέρουν διακριτικά φιλάθλους οι οποίοι θα επιθυμούν να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των δύο σωματείων. Κάτι το οποίο συμβαίνει κατά κόρον μέχρι σήμερα, ακόμα και μετά την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button