Ανακοινώσεις

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων: Να σταματήσει η κοροϊδία στους εμποροϋπαλλήλους!

Κανένας εργαζόμενος, καμιά εργαζόμενη για δουλειά την Κυριακή της Αποκριάς!

Με ένα γαϊτανάκι ανακοινώσεων  δημοτικών παρατάξεων, του Εμπορικού Συλλόγου και της Δημοτικής Αρχής προκύπτει πως ο Δήμος έχει δώσει την άδεια για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή της Αποκριάς, για 9 ώρες (!), μεταξύ 11 π.μ. με 8 μ.μ..

Η σχετική απόφαση κοινοποιήθηκε μάλιστα από τον τότε δήμαρχο Ξάνθης τον Σεπτέμβριο του 2023 στους αρμόδιους φορείς, μεταξύ αυτών και στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης, το προεδρείο του οποίου από τον Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα, δεν ενημέρωσε τα μέλη της διοίκησης, δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση, μια ενημέρωση στους εργαζόμενους, αφήνοντας πολύτιμο χρόνο να χαθεί για να ακυρωθεί η απόφαση.

«Προαιρετική λειτουργία» είναι για τους εργοδότες.

Οι εκατοντάδες εμποροϋπάλληλοι χάνουν με το «έτσι θέλω» μια αργία.

Είναι κοροϊδία να μιλάμε για την κίνηση της αγοράς, όταν οι μικρές επιχειρήσεις πέρα από την ήδη υπάρχουσα φορολεηλασία, είδαν μέσα στο 2023 να περνάει νέο φορολογικό νομοσχέδιο με αύξηση φόρων 151% (!), τις τιμές στα ρεύματα και στα δημοτικά τέλη να είναι δυσβάσταχτες.

Στον αντίποδα, μια χούφτα αλυσίδες που έχουν 20-30 εργαζόμενους η καθεμιά στην Ξάνθη, ανακοινώνουν αύξηση κερδών και είναι οι άμεσα πρόθυμες να εξοντώσουν τους υπαλλήλους τους με ωράρια-λάστιχο. Άλλωστε σε πόσα καταστήματα μπορεί να δει κάποιος ακόμα και 2 ώρες μετά το κλείσιμο της αγοράς, εργαζόμενους/ες να βρίσκονται ακόμα μέσα στο μαγαζί.

Είναι ακριβώς τα ίδια καταστήματα που βλέπουν σαν τυράκι το άνοιγμα της Κυριακές, τις Λευκές νύχτες και ό,τι άλλο σκαρφίζονται για να αυγατίζουν τα κέρδη των λίγων, έναντι των πολλών.

Οι εμποροϋπάλληλοι έχουμε φωνή. Κανένας, καμιά για δουλειά την Κυριακή!

Το ένα διήμερο που έχουμε οι εμποροϋπάλληλοι για ξεκούραση, προσωπικό χρόνο με τις οικογένειές μας, τους φίλους κτλ, δεν θα το χαρίσουμε για τα κέρδη τους. Σε μια περίοδο που η ακρίβεια, ο εργασιακός μεσαίωνας και η ανασφάλεια θερίζουν, μοναδικός δρόμος είναι αυτός της συλλογικής διεκδίκησης, για καλύτερες εργασιακές συνθήκες, αυξήσεις στους μισθούς, ζωή με δικαιώματα.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει τις μορφές δράσης ώστε κανένας εργαζόμενος και καμιά εργαζόμενη να μην πάει για δουλειά την Κυριακή της Αποκριάς. Γυρνάμε την πλάτη σε όσους βάλανε το λιθαράκι για να παρθεί αυτή η απόφαση, είτε για να εξυπηρετήσουν τους λίγους, είτε γιατί επέλεξαν να σωπάσουν.

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης

Ο Πρόεδρος                                                                                             Η γραμματέας

Νάσος Παπαδόπουλος                                                                                   Γιώτα Ρόιδου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button