Ομιλία Κοντού για τα βιοκαύσιμα

Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου στις 20:00 το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης φιλοξενεί τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κύριο Αλέξανδρο Κοντό στην άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία του με θέμα: “Βιοκαύσιμα. Μία νέα πρόκληση για την αγροτική μας παραγωγή, φιλική προς το περιβάλλον”

    Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου στις 20:00 το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης φιλοξενεί τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κύριο Αλέξανδρο Κοντό στην άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία του με θέμα:


 “Βιοκαύσιμα. Μία νέα


πρόκληση για την αγροτική μας παραγωγή,


φιλική προς το περιβάλλον”


    Ο όρος βιοκαύσιμα αναφέρεται συνήθως σε υγρά καύσιμα (βιοντίζελ, βιοαιθανόλη) από βιομάζα ενεργειακών καλλιεργειών, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον τομέα των μεταφορών.


Είναι φιλικότερα προς το περιβάλλον από τα συμβατικά καύσιμα, γιατί έχουν λιγότερες εκπομπές και χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πρώτες ύλες.


   Η παραγωγή τους από ενεργειακά φυτά στην Ελλάδα έχει σημαντικά πλεονεκτήματα για την αγροτική οικονομία στηρίζοντας την περιφέρεια και συνολικότερα τον κόσμο της υπαίθρου.


    Ο Αλέξανδρος Κοντός γεννήθηκε στην Ξάνθη. Είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, της ΣΕΛΕΤΕ Θεσσαλονίκης και έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του LEICESTER.


   * Επί σειρά ετών υπήρξε ανώτατο διευθυντικό στέλεχος εταιριών που μεταποιούν αγροτικά προϊόντα. 


    * Υπήρξε μέλος Διοικητικών Συμβουλίων πολλών συνεταιριστικών οργανώσεων και το 1994 αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους Νομαρχιακός Σύμβουλος στο Νομό Ξάνθης.


    Η επιτυχία αυτή επαναλήφθηκε στις Νομαρχιακές εκλογές του 1998. Για δυο χρόνια, πριν από την εκλογή του ως βουλευτού, υπήρξε Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ξάνθης . 


    * Στις εκλογές του Απριλίου 2000 εκλέχθηκε Βουλευτής Νομού Ξάνθης με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. 


    * Στις εκλογές του 2004 εκλέχθηκε πρώτος βουλευτής του Ν. Ξάνθης και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Καραμανλής τον όρισε Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 


    * Μετά τις εκλογές του 2007 ανέλαβε καθήκοντα ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


     Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην αίθουσα “Λίλιαν Βουδούρη” που βρίσκεται στην οδό 12 Αποστόλων & Οδυσσέως Ανδρούτσου στην περιοχή των παλαιών καπναποθηκών Ξάνθης. 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button