ΧΩΡΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΟ ΣΜΟΛΙΑΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Αδιαμφισβήτητα κέρδισε η Ελληνική αποστολή στην πόλη Σμόλιαν της Βουλγαρίας αφού η δήμαρχος κ. Ντόρα Γιάνγκοβα παρουσία του Νομάρχη Ξάνθης και του προέδρου του Εμπορικού τμήματος Θανάση Κριτσίνη, μετά από πρόταση του δευτέρου δεσμεύθηκε για την παραχώρηση εκθεσιακού Χώρου στο κεντρικότερο σημείο της πόλης προκειμένου οι επιχειρήσεις της Ξάνθης να προβάλουν τα προϊόντα των επιχειρήσεών τους.

Αδιαμφισβήτητα κέρδισε η Ελληνική αποστολή στην πόλη Σμόλιαν της Βουλγαρίας αφού η δήμαρχος  κ. Ντόρα Γιάνγκοβα παρουσία του Νομάρχη Ξάνθης  και του προέδρου του Εμπορικού τμήματος Θανάση Κριτσίνη, μετά από πρόταση του δευτέρου δεσμεύθηκε για την παραχώρηση εκθεσιακού Χώρου  στο κεντρικότερο σημείο της πόλης προκειμένου οι επιχειρήσεις της Ξάνθης να προβάλουν τα προϊόντα των επιχειρήσεών τους.


Στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε  στα Βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης στην αίθουσα τύπου του δημοτικού Μεγάρου που παραχώρησε η Δήμαρχος Σμόλιαν κυρία Ντάρα Γιάνγκοβα, ο  Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης και ο πρόεδρος του Εμπορικού τμήματος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Θανάσης Κριτσίνης οι οποίοι παρέστησαν εκεί για τον εορτασμό των πενήντα χρόνων της συνένωσης των τριών όμορων οικισμών σε έναν, αυτόν του δήμου Σμόλιαν.


 


ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΜΟΛΙΑΝ


 


Η κυρία Γιάνκοβα ανέφερε οτι οι περιοχές της Ξάνθης και Σμόλιαν έχουν την καλίτερη δυνατή συνεργασία και εξέφρασε την πεποίθησή της οτι του χρόνου η Βουλγαρία  θα είναι στην συνθήκη Σένγκεν.


 


ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΞΑΝΘΗΣ


 


Ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλιδης αφού ευχαρίστησε την κυρία Ντόρα Γιάνγκοβα δήμαρχο Σμόλιαν για την  φιλοξενία και ρυχήθηκε οτι καλλίτερο στην πόλη και στην ίδια προσωπικά.


Έκανε αναφορά για τόν δρόμο Θέρμες -Άγιο Κωνσταντίνο Ζλάτογκραντ ο οποίος είναι γεγονός αλλά έχει τα προβλήματά του παρ όλα αυτά συντομεύει πάρα πολύ τήν απόσταση Ξάνθης και την ευρύτερη περιοχή νότια της Φιλιππούπολης.


Στην συνέχεια ανέφερε οτι τις ευκαιρείες που δίνει η διάνοιξη του δρόμου ότι πρέπει να τις εκμεταλευτούν οι επαγγελματίες και τών δύο περιοχών.


Σχετικά με την εγκληματικότητα που παρουσιάστηκε από την διάνοιξη του δρόμου ανέφερε οτι με το θέμα έχουν ήδη ασχοληθεί οι Υπουργοί Δημοσίας τάξεως κ.κ. Χρυσοχοείδης και Τσβετάνοφ “Πιστεύω οτι οι δύο πλευρές Ελλάδα και Βουλγαρία μπορούν να πετύχουν πολλά”.


 


ΚΡΙΤΣΙΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ


 


Ο πρόεδρος του εμπορικού τμήματος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Αθανάσιος Κριτσίνης αφού ευχαρίστησε την δήμαρχο του Σμόλιαν για την πρόσκληση ανέφερε ο τι συμφωνεί σε αυτό που είπε ο Νομάρχης δηλαδή οι επαγγελματίες μπορούν να κάνουν έναν συνδιασμό επιχειρηματικών δράσεων: “Εσείς έχετε εδώ την περιοχή του Παμπόροβο που είναι μία θαυμάσια περιοχή και εμείς από την πλευρά μας σάν Ξάνθη εχουμε τις παραλίες. Μπορούμε τον χειμώνα να στηρίζουμε εσάς και εσείς να μας στηρίζετε το καλοκαίρι. Σε συνεργασία με το επιμελητήριο της Ξάνθης να καθιερώσουμε και να κάνουμε κάθε χρόνο ένα ετήσιο επιχειρηματικό συνέδριο το οποίο θα γίνεται μία χρονιά στήν Ξάνθη και μία στήν δική σας περιοχή με γνώμονα να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι επιχειρηματίες και από τις δύο πλευρές και να γίνεται ανταλαγή προιόντων”.


Σε αυτό το σημείο έκανε παρέμβαση η κυρία Γιάνκοβα η οποία είπε οτι  στην συνοικία Ούστοβο μπορείτε να δημιουργήσετε έναν χώρο όπου θα εκτίθενται τα δικά σας προιόντα.


Ο κ. Κριτσίνης βρήκε πολύ καλή την ιδέα της και πρότεινε να γίνει κάτι παρόμοιο στην Ξάνθη.


Είναι ευχής έργο να στηρίζονται αυτές οι πρωτοβουλίες γιατί προάγουν την επιχειρηματικότητα η οποία παράλληλα θα φέρει την ανάπτυξη και στις δύο περιοχές.


 Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button