«Η ΣΕΚΑΠ και η έκταση της Φωνής της Αμερικής, αφορούν και την κοινωνία της Ξάνθης»

Μετά τη φημολογία τον θόρυβο και τα δημοσιεύματα περί της κατάστασης και της πρόθεσης «πώλησης» του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΑΤΕ της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, ο Νομάρχης Ξάνθης, κ. Γεώργιος Παυλίδης δήλωσε:

Μετά τη φημολογία τον θόρυβο και τα δημοσιεύματα περί της κατάστασης και της πρόθεσης  «πώλησης» του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΑΤΕ της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ,  ο Νομάρχης Ξάνθης, κ. Γεώργιος Παυλίδης δήλωσε:


 «Ανησυχούμε  έντονα  για όσα, συγκεχυμένα, βλέπουν το φως της δημοσιότητας, για την ΣΕΚΑΠ. Ζητήματα διατήρησης της οικονομικής της θέσης και προσφοράς στην τοπική οικονομία, διασφάλισης των θέσεων εργασίας, διαφάνειας και έγκαιρης δημοσιοποίησης της κάθε ενέργειας, διασφάλιση  επί μακρόν της βιωσιμότητας  της επιχείρησης, είναι κόκκινες γραμμές,  που σχετίζονται με τον μέλλον του τόπου.


Ανάλογη διαφάνεια και συμμετοχή των τοπικών φορέων, όπως είχε δεσμευτεί η προηγούμενη διοίκηση της ΚΕΔ, πρέπει να υπάρξει στην κάθε κίνηση που αφορά ζητήματα αξιοποίησης της  έκτασης και των κτιρίων της πρώην Φωνής της Αμερικής. Η τοπική κοινωνία έχει λόγο σε οποιαδήποτε εξέλιξη. Εισπρακτικές λογικές, τύπου ΔΝΤ, χωρίς τήρηση των παραμέτρων που αφορούν την κοινωνία, τον τόπο, την απασχόληση και την ανάπτυξη, θα μας  βρουν αντιμέτωπους».


 


                                               ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button