Open days στο ΑΞΙΟΝ

Το περασμένο Σάββατο, 12 Ιουνίου, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού και του Γυμνασίου ΑΞΙΟΝ παρουσίασαν ένα πρόγραμμα μουσικών και χορευτικών επιδείξεων εμπνευσμένες και διδαγμένες από τη μουσικό-φυσικό κ. Νατάσσα Ανδρονικίδου, τον εκπαιδευτικό φυσικής αγωγής, κ. Πάρη Χανιώτη, και την καθηγήτρια κλασικού μπαλέτου Πετρίνα Παγκή.

Το περασμένο Σάββατο, 12 Ιουνίου,  οι μαθητές του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού και του Γυμνασίου ΑΞΙΟΝ παρουσίασαν ένα πρόγραμμα μουσικών και χορευτικών επιδείξεων εμπνευσμένες και διδαγμένες από τη μουσικό-φυσικό κ. Νατάσσα Ανδρονικίδου, τον εκπαιδευτικό φυσικής αγωγής, κ. Πάρη Χανιώτη, και την καθηγήτρια κλασικού μπαλέτου Πετρίνα Παγκή.


Στην κατάμεστη πλατεία των σχολείων η ένταση, η χάρη, το ταλέντο και η συγκίνηση κυριαρχούσαν με πρωταγωνιστές τα παιδιά μας. Μελωδικά και χορευτικά μουσικά κομμάτια συνόδευαν/επένδυαν κάθε προσπάθεια των μαθητών.


Η βραδιά ξεκίνησε με τη χορωδία του ΑΞΙΟΝ αποτελούμενη από 40 μαθητές η οποία εξέπληξε σε ένα ωριαίο πρόγραμμα- αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι. Έργα σταθμοί όπως: Οδός ονείρων, ο κυρ Αντώνης, είσαι ένα περιστέρι, θαλασσοπούλια μου, χάρτινο το φεγγαράκι, πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι, μην το ρωτάς τον ουρανό, μια πόλη μαγική, αχ ρε παλιομισοφόρια κλπ τα χαρήκαμε από τις υπέροχες φωνές των παιδιών μας.


Το χορευτικό πρόγραμμα άνοιξαν οι μικρές μπαλαρίνες του νηπιαγωγείου  μ΄ένα χορευτικό σε μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα πάνω στο τραγούδι « Ο σταθμός », εκεί που άλλοτε συναντάμε τη χαρά και άλλοτε τη λύπη. Αμέσως μετά οι δεσποινίδες του Δημοτικού υπό τους ήχους του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη μας ταξίδεψαν νοσταλγικά στο παρελθόν.


Οι μαθητές του Δημοτικού  στην επίδειξη ενόργανης γυμναστικής παρουσίασαν μια εντυπωσιακή χορογραφία επιλέγοντας  να δώσουν μια ροκ διάσταση στην κλασική σύνθεση «Το φάντασμα της όπερας» του Andrew Lloyd Webber σε μουσική διασκευή των Night Wish.  Έπειτα οι μαθήτριες μεταμορφώθηκαν σε Ισπανίδες και Χαβανέζες χορεύτριες και παρουσίασαν δυο ξεχωριστά προγράμματα σε ρυθμούς παραδοσιακών τραγουδιών σε συνδυασμό με ασκήσεις ενόργανης γυμναστικής. Τα αγόρια της ενόργανης αποφάσισαν μια δυναμική είσοδο στη σκηνή και με έναν ιδιαίτερο τρόπο τίμησαν την ομάδα  basket του Δημοτικού ΑΞΙΟΝ που φέτος κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον τελικό αγώνων της περιφέρειας.


Οι μαθήτριες του γυμνασίου έδωσαν στο μπαλέτο έναν ξεχωριστό χαρακτήρα, καθώς παρουσίασαν μια χορογραφία, στην οποία συνυπήρχε με αρμονικό τρόπο η μοντέρνα αλλά και η ρομαντική διάθεση. Από τη βραδιά αυτή δε θα μπορούσε να λείπει ο μεγαλύτερος θρύλος της ποπ μουσικής σκηνής Michael Jaskon, που με το τραγούδι «In the closet» οι μαθητές του Δημοτικού μοντέρνου χορού ξεσήκωσαν γονείς, συγγενείς και φίλους. Στη συνέχεια με κοστούμια δεκαετίας ΄60 και πολλές χορευτικές φιγούρες της εποχής χόρεψαν το «Do you love me ?» των The contours. Οι δεκαετίες όμως άλλαξαν και τα ακούσματα σήμερα είναι διαφορετικά. Το χιπ χοπ και τα RNB κομμάτια έχουν κερδίσει και ξεσηκώνουν τη διάθεση της νεολαίας. Η χορευτική ομάδα των κοριτσιών του γυμνασίου μας έδειξε πως xορεύουν και διασκεδάζουν οι συνομήλικοί τους σε αυτούς τους ρυθμούς.


Η εορταστική αυτή ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε με μια χορογραφία έκπληξη του γυμναστή κ. Πάρη Χανιώτη, ο οποίος με τη συνοδεία της ντάμας του Ντέπυς Ρόζου, χόρεψε για τους όλους τους μαθητές του ως ανταπόδοση για  την εμπιστοσύνη και την αγάπη που του χάρισαν.


 


Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε.


Σας δίνουμε την υπόσχεση πως του χρόνου θα είμαστε ακόμα καλύτεροι…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button