Συλλογή υπογραφών για τα πεζοδρόμια στην Ξάνθη

Στη συλλογή υπογραφών προκειμένου οι αρμόδιες αρχές να ασχοληθούν με την “προστασία “των πεζοδρομίων από τα αυτοκίνητα προκειμένου να είναι ελεύθερα για τους πεζούς προχωρούν οι κάτοικοι του Συλλόγου Προστασίας Παλιάς Πόλης. Με κείμενο που μοιράζεται στην πόλη συλλέγουν υπογραφές με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τους ενεργούς πολίτες και όσους είναι επιφορτισμένοι με την τήρηση του νόμου ώστε τα πεζοδρόμια να είναι ελεύθερα στην πρόσβαση και τη χρήση τους.

Στη συλλογή υπογραφών προκειμένου οι αρμόδιες αρχές να ασχοληθούν με την “προστασία “των πεζοδρομίων από τα αυτοκίνητα προκειμένου να είναι ελεύθερα για τους πεζούς προχωρούν οι κάτοικοι του Συλλόγου Προστασίας Παλιάς Πόλης.


Με κείμενο που μοιράζεται στην πόλη συλλέγουν υπογραφές με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τους ενεργούς πολίτες και όσους είναι επιφορτισμένοι με την τήρηση του νόμου ώστε τα πεζοδρόμια να είναι ελεύθερα στην πρόσβαση και τη χρήση τους.



Αναλυτικά το κείμενο αναφέρει:


“Εμείς οι πολίτες αυτής της πόλης και κάτοικοι της Παλιάς Ξάνθης αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να υπερασπίσουμε την αξιοπρέπειά μας, να διεκδικήσουμε την επανάκτηση του δημόσιου χώρου. Η κινητικότητα είναι έκφραση ελευθερίας.


Τα πεζοδρόμια της πόλης δεν υπηρετούν τους πεζούς. Είναι κατειλημμένα από τραπεζοκαθίσματα, αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και όχι μόνον. Οι νεότεροι σε ηλικία κατορθώνουν με δυσκολία να κινηθούν σε αυτά τα πεζοδρόμια, ωστόσο οι ασθενείς ομάδες του πληθυσμού, ηλικιωμένοι, μητέρες με τα παιδιά στα καροτσάκια, άνθρωποι με αναπηρίες είναι καταδικασμένοι είτε να μένουν στα σπίτια τους είτε να κυκλοφορούν θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνον τη σωματική τους ακεραιότητα, αλλά ακόμη και τη ζωή τους.


Έχετε σκεφτεί ότι μπορούμε να πάμε παντού με τα πόδια χωρίς να κινδυνεύουμε; Έχετε σκεφτεί ότι μπορούμε όλοι μαζί να αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση και να μετατρέψουμε την πόλη της Ξάνθης και ιδιαίτερα την Παλιά Ξάνθη σε μια πόλη πιο ανθρώπινη, πιο φιλική προς τον πολίτη; Μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη που έχουμε ως ενεργοί πολίτες. Γι’ αυτό βοηθείστε να κάνουμε την πόλη μας και την Παλιά Ξάνθη μια πρότυπη πόλη για τους πεζούς.


Προς τούτο καλούμε όλες τις αρμόδιες αρχές να επιτελέσουν το καθήκον τους, δηλαδή να επιληφθούν της τήρησης του Νόμου και να προστατεύσουν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μας, δηλαδή την ελεύθερη πρόσβαση και την ελεύθερη χρήση των πεζοδρομίων” και ακολουθούν οι υπογραφές των πολιτών


Σχετικά Άρθρα

Back to top button