Άρθρα

ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ

Όλοι ασχολούνται με τα νέα φρούτα της πολιτικής για αποπροσανατολισμό της κοινωνίας μας.

Περνά απαρατήρητη μια εκ των μεγαλυτέρων ημερομηνιών, η 27ηΣεπτεμβρίου 1831, αυτή του θανάτου του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδος Καποδίστρια.

Το Διδασκαλείο του ΙΗΑ-INTERNATIONAL HELLENICASSOCIATION, ακολουθώντας την ρήση του κυβερνήτη που ήθελε την Παιδεία Ελληνορθόδοξη, αποτίει φόρο τιμής στη μνήμη του. Αυτό σημαίνει ότι δεν ξεχνούμε το ηθικό μας χρέος και αποδίδουμε την πρέπουσα ηθική οφειλή για το μέγα έργο του, που κληρονομήσαμε.

Και σαν στρατιωτικός θυμίζω ότι κληρονομήσαμε την ελπίδα του Έθνους την δημιουργηθείσα με δικά του έξοδα Σχολή Ευελπίδων.

Παραθέτω παρακάτω το όραμα του Καποδίστρια.!!!!!

Ο πράκτορας του Μέτερνιχ μετέφερε σ αυτόν όσα  περιέγραφε ο Καποδίστριας στην Φιλόμουση Εταιρεία της Βιέννης  και αυτό  το μάθαμε από τον Μέτερνιχ.

Περιέγραφε ότι, « ο Καποδίστριας τους έβαζε να Ορκιστούν για μια χώρα ελεύθερη, αφιερωμένη αποκλειστικά και μόνο στις επιστήμες την διαφώτιση του Ανθρώπινου γένους μια χώρα μήτρα και να κηρυχθεί το έδαφός της εκ των έξω απρόσβλητο και να κρατηθεί  μακράν κάθε ξένης αναμίξεως και να κηρυχθεί η Ελλάδα για όλη την ανθρωπότητα  κράτος ιερόν.

‘οπου οι ιδέες οι φιλοσοφίες , οι τέχνες ,ο πολιτισμός να επιστρέψουν στο ίδιο κράτος που τα γέννησε και τα έχασε μετά την εισβολή των Οθωμανών».

Ο  καθηγητής Βερναρδάκης λέει: Κατά δυστυχία του Ελληνικού γένους ο μέγας πατήρ εφονεύθη και έκτοτε και μέχρι σήμερα, η Ελληνική πολιτεία φέρεται τήδε κακείθεν, ακόσμως, ατάκτως, αρρύθμως  , ασκόπως, ματαίως, παίγνιον των δημαγωγών>.

Η εικόνα της Πλατυτέρας Παναγίας και του Αγίου Σπυρίδωνος τον ακολουθούσαν πάντα  και η μοίρα τα έφερε να ξεκινήσει από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος Κέρκυρας και να πεθάνει στον Άγιο Σπυρίδωνα του Ναυπλίου, να γεννηθεί στην Πλατυτέρα και να ταφεί νύχτα στην Πλατυτέρα, δίπλα στην απέριττη οικογένειά του .

Μετά από τον Καποδίστρια κανείς δεν αγάπησε την Πατρίδα μας.

Όσοι  πέρασαν φρόντισαν να την προδώσουν, να την εκφυλίσουν, να την λεηλατήσουν και να την πουλήσουν με σκοπό να την αφανίσουν.

Και όσοι έχουν μελετήσει τον βίο του έχουν μείνει έκθαμβοι.

Δημήτρης Βόγγολης

Συντονιστής ΙΗΑ και Διδασκαλείου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button