ΟΙ ΒΕΝΖΙΝΩΠΩΛΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΞΑΝΘΗΣ

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2010, επισκέφθηκε το Νομάρχη Ξάνθης κ. Γιώργο Παυλίδη το Δ.Σ. των Βενζινοπωλών Ν. Ξάνθης «ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ» για να δηλώσει την αδυναμία εφαρμογής από πολλά μέλη του, του πλαφόν που ορίσθηκε με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου. Τούτο διότι, οι τιμές αγοράς ανά μονάδα, σε πολλές περιπτώσεις είναι ίδιες, ή και μεγαλύτερες, της οριζόμενης τιμής πώλησης. Ακόμα, και σε περιπτώσεις που ελαφρώς υπολείπεται, δήλωσαν ότι δεν καλύπτονται οι δαπάνες και η δυνατότητα επιβίωσης των επιχειρήσεών τους. Εξέφρασαν την αγωνία για την επιβίωση των επιχειρήσεων αλλά και των ιδίων ως επαγγελματιών.

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2010, επισκέφθηκε το Νομάρχη Ξάνθης κ. Γιώργο Παυλίδη το Δ.Σ. των Βενζινοπωλών Ν. Ξάνθης «ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ»  για να δηλώσει την αδυναμία εφαρμογής από πολλά μέλη του, του πλαφόν που ορίσθηκε με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου. Τούτο διότι, οι τιμές αγοράς ανά μονάδα, σε πολλές περιπτώσεις είναι ίδιες, ή και μεγαλύτερες, της οριζόμενης τιμής πώλησης. Ακόμα, και σε περιπτώσεις που ελαφρώς υπολείπεται, δήλωσαν ότι δεν καλύπτονται οι δαπάνες και η δυνατότητα επιβίωσης των επιχειρήσεών τους. Εξέφρασαν την αγωνία για την επιβίωση των επιχειρήσεων αλλά και των ιδίων ως επαγγελματιών.


Ο Νομάρχης εξέφρασε για μια ακόμη φορά τη δημόσια ανησυχία του, όχι για το συγκεκριμένο κλάδο των επαγγελματιών, αλλά και την κοινωνική και οικονομική αποδόμηση που διαφαίνεται, δηλώνοντας ότι: «Είναι απαραβίαστο το δικαίωμα του κάθε επαγγελματία να έχει το λογικό περιθώριο κέρδους, πέραν της κάλυψης των δαπανών, γιατί άλλως δεν έχει νόημα κάποιος να εργάζεται.  Δίκαιο και εύλογο είναι, το πλαφόν να ξεκινήσει από τα διυλιστήρια, να συνεχισθεί στους χονδρέμπορους και να αφήνει ένα λογικό περιθώριο στους πρατηριούχους.  Όφειλε η Κυβέρνηση να λάβει υπόψη τις λεόντειες συμφωνίες των μεγάλων εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών, γιατί δυστυχώς με τον τρόπο που έγινε η ρύθμιση, είναι περισσότερο από ορατό το ενδεχόμενο κλεισίματος πολλών επιχειρήσεων».


 


                                     ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button