ΤΟ 2006 ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ

Πεποίθηση του δημάρχου Ξάνθης κ. Μιχάλη Στυλιανίδη είναι ότι το 2006 ήταν μια παραγωγική χρονιά για το Δήμο μας. “Εάν καθίσει κανείς να αναγνώσει τα έργα τα οποία καταγράφονται στα πεπραγμένα νομίζω πως θα το διαπιστώσει” τόνισε στην ειδική δημόσια συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε παρουσία λίγων δημοτών την περασμένη Δευτέρα στο δημαρχιακό μέγαρο.

Πεποίθηση του δημάρχου Ξάνθης κ. Μιχάλη Στυλιανίδη είναι ότι το 2006 ήταν μια παραγωγική χρονιά για το Δήμο μας.


“Εάν καθίσει κανείς να αναγνώσει τα έργα τα οποία καταγράφονται στα πεπραγμένα νομίζω πως θα το διαπιστώσει” τόνισε στην ειδική δημόσια συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε παρουσία λίγων δημοτών την περασμένη Δευτέρα στο δημαρχιακό μέγαρο.


Δεν παρέλειψε να δώσει τα συγχαρητήρια του στους δημοτικούς συμβούλους και τους εργαζόμενους του  δήμο


 


Λίγοι δημότες παραβρέθηκαν στη λογοδοσία του δημάρχου προχθές το απόγευμα στο δημαρχείο.


 


Παρόντες οι επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης κ.κ. Πούλιος, Ανταμπούφης και δημοτικοί σύμβουλοι.



 


Η τοποθέτηση και τα ερωτήματα του Χρίστου Πούλιου δημοσιεύονται στις σελίδες 10 και 15.



 


Δημοσιεύουμε παρακάτω τις απαντήσεις του δημάρχου σε κάποια από αυτά:


 



ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ


Ζημιές δεν υπάρχουν στο Δήμο. Ο Δήμος δεν είναι ανώνυμη εταιρία να κρίνεται με αυτή τη μορφή. Εχει τόσο καλή οικονομική ρευσότητα που πάνω από 1,5 εκατ. Ευρώ μεταφέρθηκε στο 2007.


Το έλλειμμα που παρουσιάζεται στον ισολογισμό είναι λογιστικό.


 



ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ


Πριν μερικά χρόνια όλοι μιλούσαμε για μια πόλη που ήταν “βομβαρδισμένη” και δεν υπήρχε δρόμος που να μην έχει λακκούβες.


Εχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια τα τελευταία χρόνια με την ανακατασκευή των οδοστρωμάτων. Γι’ αυτό δεν πρέπει να κατηγορούμαστε.


 



ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ


Μας ενδιαφέρει να συμβάλλουμε στην αύξηση της απασχόλησης, στη μείωση της ανεργίας, έστω και αν αυτό γίνεται από την ΕΑΠΑΞ.


Ο Δήμος εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ και ο ΟΑΕΔ έστελνε τους ανέργους.


 



ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΑΞ


Μην πίνετε εμφιαλωμένο νερό. Σύμφωνα και με τα στοιχεία της Νομαρχίας το 25% των εμφιαλωμένων νερών δημιουργεί προβλήματα αντίθετα το 100% των δειγμάτων πόσιμου νερού από την πόλη πληρούν τις προδιαγραφές. 


Δεν υπάρχουν προβλήματα στην υδροδότηση τη θερινή περίοδο. Και αυτό οφείλεται στο σωστό προγραμματισμό και στα συμπληρωματικά έργα της επιχείρησης.


 



ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Σύμφωνα με το νέο κώδικα, δύο είναι πλέον οι μορφές. Των αναπτυξιακών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων κοινωφελούς χαρακτήρα.


Ολες οι επιχειρήσεις πριν τη ΔΕΥΑΞ θα ενωθούν και θα κάνουν μια αναπτυξιακή εταιρία η οποία μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου πιθανόν να έχει και την εκμετάλλευση κάποιας δημοτικής περιουσίας και η ΔΕΑΞ θα κρατήσει το κομμάτι του κοινωνικού τομέα και του πολιτισμού.


Οι μεταβολές θα γίνουν αφού ενημερωθεί πρώτα το δημοτικό συμβούλιο.


 



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΜΑΘ


Σήμερα το θέμα έχει “παγώσει”. Η τάση με την εφαρμογή αυτού του προγράμματος είναι να δημιουργηθεί ο κεντρικός ΧΥΤΥ στην περιοχή του Δήμου Ορεινού. Να γίνουν δύο εργοστάσια στους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Χρυσούπολης.


Και σε κάθε Νομό να υπάρχει ΧΥΤΑ, ο οποίος δέχεται απορρίμματα σε έκτακτες περιπτώσεις.


Σύμφωνα με αυτό το πρόγραμμα σε κάθε νομό υπάρχει ένα κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών (ΚΔΑΥ). Υποδείξαμε σαν ΧΥΤΑ το σημερινό χώρο ΧΥΤΑ και σαν κέντρο διαλογής την ευρύτερη περιοχή προς το ΧΥΤΑ.



ΘΛΕ


Να φέρετε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο να το συζητήσουμε.


 



ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ


Είμαστε πρωταθλητές παγκοσμίως για τις λιγότερες απευθείας αναθέσεις.


Συγκρίνετε τα δικά μας στοιχεία με όποιον άλλον ΟΤΑ θέλετε.


Είναι νομιμότατη διαδικασία και σωστά προβλέπεται από το νόμο και δεν μπορείτε να μας κατηγορείτε για μια νόμιμη ενέργεια.


 



ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΑΤΕΙΩΝ


Γίνονται και παράλληλα έργα. Εγινε η διάνοιξη της Σταύρου Βλαχόπουλου, η διάνοιξη της Τσιμισκή (από Μιαούλη μέχρι Μ. Καραολή) και το υπόλοιπο κομμάτι μέχρι Λ. Στρατού σε δύο χρόνια θα γίνει η διάνοιξη για να ανακουφιστεί και το κυκλοφοριακό.


 



ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ


Τα τοπικά συμβούλια τακτικά συνεδριάζουν.


Δε διαφωνώ να κάνουμε κάποιο δημοτικό συμβούλιο σε κάποιο διαμέρισμα. Δεν υπάρχουν όμως κατάλληλοι χώροι και θα είναι άσχημο να πάμε σε ένα καφενείο να κάνουμε δημοτικό συμβούλιο.


 



ΕΡΓΑ ΣΤΑ ΚΙΜΜΕΡΙΑ


Κατασκευή δεξαμενών 45.000 Ε, επέκταση οχετού και κατασκευή τεχνικών 10.700 Ε, κεντρικός δρόμος του οικισμού 231.200 Ε, δρόμος 108.000 Ε, διανοίξεις 102.000 Ε, ασφαλτοστρώσεις, διαμορφώσεις οδών και κοινοχρήστων χώρων 254.200 Ε, συντήρηση – επισκευή πεζοδρομίων.


Τα χρήματα κατά κεφαλή που διαθέτουμε στα Κιμμέρια είναι πολλαπλάσια από αυτά της πόλης της Ξάνθης. Πάνω από 1 εκατ. ευρώ δόθηκε το 2006 στα Κιμμέρια. Και πρέπει να δοθούν περισσότερα γιατί έχει ανάγκες ο οικισμός και είναι ένας οικισμός με σημαντική δυναμική.


 



ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ


Παρά το ότι φαίνεται και είναι τουλάχιστο για εμένα παράλογο για την αστική συγκοινωνία την ευθύνη έχει ο νομάρχης και το νομαρχικό συμβούλιο.


Εχουμε κάνει πρόταση για να επιδοτηθεί ο δήμος και στη συνέχεια να επιδοτήσει τον οργανισμό αστικών συγκοινωνιών για κάποια δρομολόγια άγονων γραμμών για το ΚΤΕΛ.


 



ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ


Δημοτική αστυνομία δεν υπάρχει. Η αστυνόμευση είναι υποχρέωση της αστυνομίας με την οποία προσπαθούμε να συνεργαστούμε για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.


Η κατάληψη των πεζοδρομίων απασχολεί το δήμο, ο έλεγχος όμως είναι της αστυνομίας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button