Τηλεφωνική επικοινωνία του Μητροπολίτη μας με τον Αρχιεπίσκοπο

Με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Χριστόδουλο επικοινώνησε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ.κ. Παντελεήμονας.

Με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Χριστόδουλο επικοινώνησε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ.κ. Παντελεήμονας. 


Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του, την πρώτη μετά την επάνοδο του Αρχιεπισκόπου στην Ελλάδα, του μετέφερε τις ευχές των Ξανθιωτών και τις προσωπικές του. Του ευχήθηκε να επανέρθει γρήγορα στα υψηλά καθήκοντά του. Να σημειωθεί πως ο Μητροπολίτης Ξάνθης είχε συχνή τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ.κ Χριστόδουλο, όσο εκείνος βρισκόταν στο Μαϊάμι.


Σε δηλώσεις που έκανε στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο Μητροπολίτης κ..κ. Παντελεήμων μεταξύ άλλων,  απαντώντας για τα σενάρια διαδοχολογίας, επεσήμανε  για άλλη μια φορά πως η Ιερά Σύνοδος είναι ενωμένη και αυτή τη στιγμή όλοι δίπλα στο Μακαριότατο.


Ειδικότερα για την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Χριστόδουλο δήλωσε “τον άκουσα να έχει τη ζωντάνια και το κουράγιο. Εγώ του διαβίβασα για άλλη μια φορά την αγάπη, το σεβασμό και τον προσωπικό το δικό μου , αλλά και του κλήρου, των αρχόντων και ολόκληρου του Ξανθιώτικου λαού. Του είπα “πολλές ευχές έχετε λάβει, πολλοί άνθρωποι προσεύχονται για σας, αλλά πιστεύω ότι και οι ευχές των Ξανθιωτών, των συμπατριωτών σας, ιδιαίτερα μετρούν για εσάς”.


Και εκείνος μου είπε να μεταφέρω τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους και ότι κάνει κουράγιο. “Εμείς σαν χριστιανοί και σαν κληρικοί πιστεύουμε στα θαύματα και ότι τον τελευταίο λόγο στη ζωή όλων μας τον έχει ο Θεός και του ευχόμαστε να είναι καλά και να επανέρθει στα υψηλά καθήκοντά του”.  


Δέσποινα Γκούμα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button