ΦΕΣΤΙΒΑΛ “ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗΣ 2007”

Ριζικές αλλαγές στο Χατζιδάκειο Φεστιβάλ, που μετά από δυο χρόνια παύσης, θα πραγματοποιηθεί 1 μέχρι 9 Δεκεμβρίου, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα. Για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μίλησε χθές στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης η Πρόεδρος της Στέγης κυρία Καραγιαννίδου.

Ριζικές αλλαγές στο Χατζιδάκειο Φεστιβάλ, που μετά από δυο χρόνια παύσης, θα πραγματοποιηθεί 1 μέχρι 9 Δεκεμβρίου, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.


Για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μίλησε χθές στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης η Πρόεδρος της Στέγης κυρία Καραγιαννίδου.


 


ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007


ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ


ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ


Αποτελείται από 60 μέλη χορωδία 25 μέλη ορχήστρα και 4 σολίστες Θα παρουσιάσει το βίο του Κοσμά του Αιτωλού  Ωρα έναρξης: 7:30 μ.μ.


 


ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007


– ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ


ΚΑΤΣΑΡΟΣ – ΒΟΣΣΟΥ


Ωρα έναρξης: 21:00 μ.μ.


 


ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007


ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΥΠΕΡΤΑΛ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ


“Παράθυρο στον κόσμο της ποίησης και της μουσικής”


Ποίηση και μελωποιημένη ποίηση των ποιητών:


Κωνσταντίνου Καβάφη, Γιάννη Ρίτσιου, Γιώργου Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη Με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού Ωρα έναρξης: 20:00 μ.μ.


 



ΤΡΙΤΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ


“Ο παλιός φωνόγραφος”


Το Ελληνικό τραγούδι στα χρόνια του φωνόγραφου περιλαμβάνει τραγούδια από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι και το 1960 ηχογραφημένα σε δίσκους των 78 στροφών. Καντάδα, Οπερέτα, Σμυρναίϊκα. Τραγούδια από την επιθεώρηση, ελαφρά ρεμπέτικα και λαϊκά, αρχοντορεμπέτικα έως και τα πρώτα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι.


Τα τραγούδια αποδίδονται από πενταμελή ορχήστρα και η διάρκεια του προγράμματος είναι 2 ώρες και 15 λεπτά.


Τραγουδούν: Πένυ Ξανάκη, Τάκης Κωνσταντόπουλος και Θάνος Πολύδωρας Ωρα έναρξης: 21:00 .


 


ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007


ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΣΔΑΚΗΣ


Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι με τον τελευταίο μαθητή του Βασίλη Γισδάκη με τίτλο το ταξίδι


Ωρα έναρξης: 21:00.


 


ΠΕΜΠΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007


ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ


 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ


Πρόκειται για ένα ρεσιτάλ μουσικής που παρουσιάζουν με την ονομασία “Πιάνο – φωνή” με το σημαντικό σολίστα Βαγγέλη Μαχαίρα με το μπουζούκι του


Ωρα έναρξης: 21:00.


 


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007


ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


“Κύριε Υπουργέ μ’ τι θα γίνει με το θέμα μ.”


Ωρα έναρξης: 21:00 .


 


ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007


ΒΡΑΔΙΑ ΧΟΡΩΔΙΩΝ


ΟΤΕ ΑΘΗΝΩΝ


ΣΕΛΙΣΤΕ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ


ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ


ΝΑΟΥΣΑΣ


ΞΑΝΘΗΣ


Ωρα έναρξης: 7:30 μ.μ.


 


ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007


ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ


ΜΑΝΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΑΚΗΣ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ


“Ενα μύθο θα σας πώ…………”


Ο Μάνος Πυροβολάκης, η Μελίνα Ασλανίδου και ο Γιώργος Καραδήμος ξεδιπλώνουν ένα μύθο στις συναυλίες τους…… Ενα μύθο με λαϊκές αποχρώσεις που πατάει γερά πάνω στους Ελληνικούς μουσικούς δρόμους του χθες και του σήμερα.


Περνά μέσα από τις γνωστές επιτυχίες των τριών καλλιτεχνών, αλλά μπερδεύεται όμορφα και με διασκευές αγαπημένων τραγουδιών.


Ωρα έναρξης: 21:00.


 



Το Φεστιβάλ θα στοιχίσει στη Στέγη Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης 100.000 ευρώ. Ο Δήμος θα το επιχορηγήσει με το ποσό των 65.000 ευρώ.


Το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από τις χορηγίες ΟΤΕ, Εθνική Τράπεζα, ΡΟΔΟΠΗ. Η Πρόεδρος περιμένει και την οικονομική βοήθεια από την Περιφέρεια ΑΜΑΘ και το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.


Οι ποικίλες και ποιοτικές εκδηλώσεις δίνουν ένα διαφορετικό από τις προηγούμενες οργανώσεις ύφος στο Φεστιβάλ με σκοπό να τις παρακολουθήσει περισσότερος κόσμος από κάθε άλλη φορά.


Η είσοδος θα είναι ελεύθερη στις περισσότερες εκδηλώσεις εκτός από τις εκδηλώσεις Τσαλιγοπούλου, Ασλανίδου που θα υπάρχει κάποιο συμβολικό ποσό.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button