Πολιτική

Η Πλέσια-Ευσταθοπούλου Αικατερίνη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ανακοίνωσε τα ονόματα των τελευταίων οκτώ υποψηφίων για τις Ευρωεκλογές  που συμπληρώνουν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
Ανάμεσα τους και η Πλέσια Κατερίνα. Για την υποψηφιότητα της δήλωσε:
“Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ αποτελεί μεγάλη τιμή και ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη για την εμπιστοσύνη του.
Παιδί της γενιάς της κρίσης, μέλος του απόδημου ελληνισμού, πιστεύω ότι η πατρίδα μας πρέπει να έχει καλύτερες προοπτικές για να κρατήσει τα παιδιά της.
Στρατεύομαι σε έναν αγώνα για μια Ελλάδα δημιουργική και παραγωγική, μια Ελλάδα με ένα παραγωγικό μοντέλο που να αξιοποιεί και να ενσωματώνει τους δυναμικούς πόρους που διαθέτει. Οι απόδημοι Έλληνες από τον χώρο των οποίων προέρχομαι, θα δώσουμε την μάχη για μια καλύτερη πορεία της χώρας και μια διακριτή θέση στο ευρωπαϊκό εγχείρημα.”
ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ
Πλέσια-Ευσταθοπούλου Αικατερίνη: Η Αικατερίνη (Κατερίνα) Πλέσια-Ευσταθοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Πολυτεχνική Σχολή του Δ.Π.Θ. και είναι διπλωματούχος Μηχανικός Περιβάλλοντος και Πολιτικός Μηχανικός. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Cambridge University και αποφοίτησε με διάκριση στο αντικείμενο της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Ως φοιτήτρια διετέλεσε μέλος της ΠΑΣΠ Ξάνθης. Εργάσθηκε ως Μηχανικός Περιβάλλοντος από το 2013 έως και το 2017 με ειδίκευση σε Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σε έργα υποδομών στα οποία εφάρμοσε μεθόδους βιώσιμης διαχείρισης. Είναι επιθεωρητής συστημάτων διασφάλισης ποιότητας και έχει υλοποιήσεισυστήματα σε τεχνικές εταιρείες. Μετά από τις μεταπτυχιακές σπουδές της εργάζεται ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων με ειδίκευση σε εφαρμογή νέων τεχνολογιών σε εταίρείες Κοινής Ωφέλειας με έμφαση στην – προώθηση πολιτικών κυκλικής οικονομίας – βελτιστοποίηση διεργασιών και απόδοσης συστημάτων – δημιουργία στρατηγικής μηδενικής κατανάλωσης. Διαμένει στο Λονδίνο από το 2017 και είναι μέλος της επιτροπής εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button