Τ.Μάντατζη, Σ. Ξυνίδης, Α. Κοντός, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο

Τις ευχαριστίες του προς όλους όσους τον τίμησαν με την ψήφο τους αναδεικνύοντας τον για δεύτερη φορά πρώτο σε σταυρούς προτίμησης βουλευτή στο Νομό, απηύθυνε μέσα από την εκπομπή ‘Τα Νέα της Πόλης’, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Ξάνθης κ. Τσετίν Μάντατζη.

Τ.Μάντατζη,  Σ. Ξυνίδης,


Α. Κοντός,  στο Δημοτικό Ραδιόφωνο


Τις ευχαριστίες του προς όλους όσους τον τίμησαν με την ψήφο τους αναδεικνύοντας τον για δεύτερη φορά πρώτο σε σταυρούς προτίμησης βουλευτή στο Νομό, απηύθυνε μέσα από την εκπομπή ‘Τα Νέα της Πόλης’, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Ξάνθης κ. Τσετίν Μάντατζη.


Ο κ. Μάντατζη αναφερόμενος στη μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι ο κόσμος εμπιστεύθηκε τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, επιβραβεύοντας τις δεσμεύσεις του προέδρου του κόμματος.


Απομένει από όλους να δουλέψουν για το καλό του τόπου, κατέληξε.  


 



Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ


Θα κριθώ από το αποτέλεσμα που θα φέρουν οι προσπάθειες μου για τον τόπο, δηλώνει ο νεοκλεγείς βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ξάνθης, κ. Σωκράτης Ξυνίδης, υπογραμμίζοντας ότι η μεγάλη και καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ στη χώρα και στην Ξάνθη επιτάσσει μια νέα αρχή.


Μιλώντας το πρωί στα ‘Νέα Της Πόλης’ ο κ. Ξυνίδης τόνισε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει  την εμπιστοσύνη των πολιτών στο όραμα και το αναπτυξιακό σχέδιο του            Γιώργου Παπανδρέου, γεγονός που επωμίζει σε όλα τα στελέχη την ευθύνη της υλοποίησης του.


Για την εντυπωσιακή νίκη του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ξάνθης τόνισε ότι αφενός έγινε μια εξαιρετική δουλειά ενημέρωσης του κόσμου από τα στελέχη και τους υποψήφιους στο νομό και αφετέρου οι πολίτες συνειδητοποίησαν ότι η κατάσταση στην περιοχή πρέπει να αλλάξει.


Με ιδιαίτερη δε έμφαση υπογράμμισε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην μειονότητα: ‘μπορούν όσοι το αμφισβητούν να ρίξουν μια ματιά στα αποτελέσματα των εκλογών στους Δήμους του Νομού. Παντού, είτε υπάρχει μειονότητα είτε όχι, υπερτερεί το ΠΑΣΟΚ’, δήλωσε χαρακτηριστικά.


 



 Ο ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣ 


Μιλώντας στην εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου ‘Τα Νέα της Πόλης’, ο κ. Κοντός αναφερόμενος στην ήττα της ΝΔ, εκτίμησε ότι η ελπίδα υπερίσχυσε της ειλικρίνειας του Κώστα Καραμανλή και στάθηκε στην οργανωτική αδυναμία του κόμματος σε κεντρικό επίπεδο, κάτι που όπως τόνισε θα το θίξει και στο Συνέδριο, αφού ο κομματικός μηχανισμός αποδείχθηκε ανέτοιμος ακόμη και στην έγκαιρη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, τη στιγμή που η ίδια ως κυβέρνηση κήρυξε εκλογές.


“Όλα αυτά στοίχισαν στο κόμμα”, είπε χαρακτηριστικά.


Το αρνητικό αποτέλεσμα στο Νομό Ξάνθης για τη Ν.Δ, ο κ. Κοντός το απέδωσε στη στάση της μειονότητας.


  



Έκτακτη συνεδρίαση


του Δημοτικού


Συμβουλίου Ξάνθης


Εκτάκτως συνεδριάζει σήμερα στις 14:00, το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης για να συζητηθεί το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης και να παρθεί σχετική απόφαση σύμφωνα με το άρθρο 95 παρ.4 του Ν.3463/06, με την διαδικασία του κατεπείγοντος, λόγω χρονικών περιθωρίων:


ΘΕΜΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ: Σύναψη σύμβασης με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς να προηγηθεί δημοσίευση σχετικής προκήρυξης βάση του άρθρου 25 του ΠΔ 60/2007 για το έργο “Επέκταση Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών Δήμου Ξάνθης”  


 



ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ


Η παρουσία του Συνηγόρου του Πολίτη, κ. Γιώργου Καμίνη, στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ήταν η πρώτη μεγάλη κυρίαρχη και απτή πράξη “αλλαγής” που έφερε με το “καλημέρα” ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.


Για πρώτη φορά οι πόρτες του Υπουργικού Συμβουλίου ήταν ανοιχτές καθ’ όλη την διάρκεια της πανηγυρικής συνεδρίασης και, επίσης για πρώτη φορά, πρωθυπουργός μίλησε ανοιχτά ενώπιον δημοσιογράφων και θεσμικών παραγόντων για τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του.


Ταυτόχρονα, είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός καλεί έναν θεσμικό και συνταγματικά κατοχυρωμένο παράγοντα, για να εκθέσει ενώπιον όλων τις βασικές αρχές της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης του δημόσιου βίου.


Να εκθέσει τους προβληματισμούς του και να εξηγήσει γιατί υπάρχουν τόσες πολλές “συμπληγάδες” που πρέπει να ξεπεράσει ο πολίτης για να αισθανθεί ασφαλής και να νιώσει ότι το κράτος είναι υπηρέτης του πολίτη και όχι το αντίστροφο.


Με την κλήση του Συνηγόρου του Πολίτη, ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε το απλό και αυτονόητο. Επιβεβαίωσε την προεκλογική του ρήση και κυρίαρχο σύνθημα του προεκλογικού ΠΑΣΟΚ: “Πρώτα ο Πολίτης”.


Ο κ. Παπανδρέου, όπως και όλοι οι υπουργοί, άκουσαν για περίπου μισή ώρα τον Συνήγορο του Πολίτη να καταθέτει τα βασικά του συμπεράσματα για τα προβλήματα που δημιουργούνται στις σχέσεις του πολίτη με τη Δημόσια Διοίκηση.


Ο κ. Καμίνης επεσήμανε -μεταξύ άλλων- τα προβλήματα που διαπιστώνονται επί σειρά ετών στην υδροκέφαλη Δημόσια Διοίκηση. Μίλησε με απλά λόγια για μια ευνουχισμένη Δημόσια Διοίκηση, η οποία δεν έχει “συνέχεια”, καθώς έως σήμερα όλα άλλαζαν με την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας -ακόμη και με την αλλαγή του πολιτικού προϊσταμένου του κάθε υπουργείου.


Ο Συνήγορος του Πολίτη κάλεσε τη νέα κυβέρνηση να εμπιστευτεί τον θεσμό για να λειτουργήσει υπέρ του κράτους, υπέρ της Δημόσιας Διοίκησης, και κυρίως υπέρ του πολίτη,  ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό για την ανέλπιστη τιμή να τον καλέσει στο Υπουργικό Συμβούλιο.


Σχετικά Άρθρα

Back to top button